Скажемо по секрету: жінки обожнюють, коли чоловіки для них готують. тому смачне святкове блюдо стане відмінним подарунком на 8 березня. а для тих, хто не дуже досвідчений в кулінарних премудростях, ми підготували кілька простих, але вишуканих рецептів, які приведуть у захват вашу половинку.
Панкейки з полуницею на сніданок
Що може бути романтичніше пишних ніжних млинчиків з полуницею на сніданок? готові посперечатися-їй сподобається!
Інгредієнти:
- полуниця свіжа або заморожена 300 г
- борошно пшеничне 3/4 ст.
- цукор 3 ст. л.
- молоко 1/2 ст.
- розпушувач 1/2 ч. л.
- вершковий сир 1/2 ст.
- полуничний сироп або мед (за бажанням) для прикраси
- яйця
Спосіб приготування:
- заморожену полуницю розморозити при кімнатній температурі.
- міксером збити яйця з цукром до пишної білої піни. додати молоко і знову збити.
- борошно просіяти і змішати з розпушувачем. поступово влити збиту суміш, додати вершковий сир і перемішати до однорідної маси.
- розігріти на середньому вогні антипригарну сковороду без масла. вилити ½ чашки тіста і рівномірно розподілити по сковороді. обсмажити млинець протягом 2-3 хвилин, акуратно перевернути і обсмажувати ще 2-3 хвилини до золотистого кольору. викласти на тарілку.
- повторити з тістом, що залишився, складаючи готові млинці гіркою.
- полуницю нарізати на часточки і прикрасити стопку млинців. полити сиропом або медом і подавати. приємного апетиту!
джерело фото: closetcooking.com
Спагетті болоньєзе
Яка жінка не любить італійську кухню? класичні спагетті з соусом болоньєзе — стовідсотковий хіт, приготування якого не займе багато часу.
Інгредієнти:
- спагетті 300 г
- оливкова олія 4 ст. л.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- часник 4 зубчики
- вода або м’ясний бульйон 50 мл
- яловичий фарш 500 г
- сіль, перець чорний за смаком
- орегано сушений 1 ч. л.
- базилік сушений 1 ч. л.
- томатна паста 200 г
- свіжий базилік, сир тертий для прикраси
Спосіб приготування:
- очищену цибулину дрібно нашаткувати. часник дрібно нарізати або пропустити через прес.
- розігріти сковороду з оливковою олією і обсмажити цибулю до м’якості. додати часник і обсмажувати ще хвилину.
- додати в сковороду воду (бульйон), фарш, сушені трави, сіль і перець. добре перемішати і тушкувати під кришкою на середньому вогні 10-15 хвилин.
- додати томатну пасту, перемішати і готувати ще кілька хвилин. якщо соус занадто густий, можна додати ще води або бульйону.
- відварити спагетті у великій кількості підсоленої води протягом 7-8 хвилин. злити воду і відкинути на друшляк (промивати готові спагетті не потрібно!).
- викласти спагетті в сковороду з соусом і перемішати. подавати, посипавши тертим сиром і прикрасивши листям базиліка або інший свіжою зеленню. приємного апетиту!
джерело фото: thechunkychef.com
Лосось у вершковому соусі
Лосось — безпрограшний варіант для недосвідчених кулінарів. зіпсувати його готуванням практично неможливо, а смак виходить не гірше, ніж в кращих ресторанах.
Інгредієнти:
- філе лосося або сьомги 4 шт.
- оливкова олія 2 ст. л.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- часник 3 зубчики
- вершки 20% 250 мл
- італійська приправа 1 ч. л.
- тертий сир 50 г
- в’ялені томати (або черрі) 25 г
- сіль, перець за смаком
- свіжа петрушка 1/4 чашки
- шпинат свіжий (листя) 200 г
- вода 50 мл
- кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- філе лосося помити і обсушити паперовим рушником. посолити і поперчити з двох сторін.
- у великій сковороді нагріти оливкову олію. викласти лосося на сковороду шкірою вниз і обсмажувати на середньому вогні 7-8 хвилин. перевернути і обсмажувати ще три хвилини. викласти рибу на тарілку.
- додати в сковороду дрібно нарізану цибулю і подрібнений часник. обсмажувати до м’якості і прозорості.
- влити в сковороду воду, вершки, додати італійську приправу, крохмаль і тертий сир. добре перемішати. довести соус до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити 1-2 хвилини.
- додати нарізаний шпинат і в’ялені томати і готувати, періодично помішуючи, 2-3 хвилини.
- викласти в сковороду готового лосося, полити соусом кожен шматок і посипати свіжою зеленню. приємного апетиту!
джерело фото: sloosh.ru