Що варто їсти, борючись зі шкідливим холестерином

26

Надлишковий рівень холестерину, потрібного нам для вироблення вітаміну d і маси різних гормонів, може сильно нашкодити здоров’ю. При цьому, як відомо, існує «хороший», або «корисний» холестерин, прочищає наші артерії, і його злісний брат-близнюк, «поганий» холестерин, за рівнем якого треба стежити, щоб не підвищувати ризик інфаркту або інсульту.для того щоб регулювати рівень холестерину в крові, знайте, що насичені жири (жирні м’ясні та молочні продукти, фастфуд і кондитерські вироби) підвищують рівень «шкідливого» холестерину, а полінасичені жири — навпаки, знижують його, а до того ж ще й збільшують кількість «хорошого».на щастя, існує безліч продуктів, які містять ті самі корисні полінасичені жири, і, як наслідок, найкраще борються з «поганим» холестерином. У цій статті — все про такі суперпродукти.

Лосось

Ця риба, завдяки високому вмісту жирної кислоти омега-3, допоможе стінкам судин стати міцними і здоровими, запобіжить утворенню атеросклеротичних бляшок, збагатить ваш організм йодом і вітамінами в1 і в2 і до того ж поліпшить метаболізм.

Терміново включайте лосось в свій раціон! звичайно, цю рибу найкраще запікати в духовці: існує маса чудових рецептів, як це найкраще зробити. На швидку руку ви можете приготувати лосось з каррі і томатами, а якщо у вас є час і бажання створити щось воістину грандіозне, спробуйте ось цей рецепт приготування лосося в горіховій скоринці.

Горіхи

Горіхи-дуже корисні для здоров’я: в них містяться мінерали, вітаміни, висока кількість легкозасвоюваного білка, велике число калорій (що робить їх прекрасним перекусом) і, що для нас головне, корисні жири, що знижують рівень «поганого» холестерину в крові. головне-знати міру: досить один раз в день з’їдати жменьку ваших найулюбленіших горіхів в свіжому вигляді (це означає — без всяких смакових добавок і солі), і тоді ніякі проблеми з холестерином вам не страшні.

Шпинат

Листя шпинату містять багато заліза, калію, магнію, клітковину, вітамінів k і b і велику кількість антиоксидантів. Це низькокалорійний продукт, який приносить швидке відчуття насичення, а значить, це ідеальне блюдо для тих, хто стежить за своєю вагою і харчується правильно. У наш список шпинат потрапив тому, що він не гірше інших продуктів, перерахованих тут, знижує ризик серцевих захворювань і утворення бляшок, успішно борючись з «шкідливим» холестерином. А скільки чудових страв можна з нього приготувати: ніжний суп, ситну квасолю і навіть ароматний смузі.

Авокадо

Якщо рівень холестерину у вашій крові перевищує норму, спробуйте включити в свій раціон цей зелений плід: це найкраще джерело мононенасичених жирів, що знижує рівень «шкідливого» холестерину і очищає стінки судин.можна їсти авокадо хоч кожен день, адже рецептів з цим фруктом існує безліч: вибирайте, який сподобається вам, і готуйте страви з авокадо на сніданок, обід або вечерю.

Часник

Стародавні єгиптяни їли часник для підняття життєвих сил і зміцнення витривалості, а сучасні вчені з’ясували, що ця рослина бореться з «поганим» холестерином, допомагає при серцево-судинних захворюваннях і володіє цілим комплексом антибактеріальних властивостей.додавайте його в якості приправи в свої страви, які самі по собі не володіють вираженими смаковими властивостями: наприклад, часник прекрасно доповнить стручкову квасолю і завжди добре буде поєднуватися з будь-якими овочами.

Чай

Корисні властивості чаю можна перераховувати нескінченно: цей напій стимулює обмін речовин, нормалізує роботу внутрішніх органів, містить необхідні вітаміни і антиоксиданти. Ось вам ще один привід пити чай частіше: всі вони, особливо зелений, надають дуже сприятливий вплив на вміст холестерину в крові, знижуючи рівень «шкідливого» і піклуючись про «хороше». 

Оливкова олія

Оливкова олія давно славиться своїми властивостями, що зміцнюють організм в боротьбі з серцево-судинними захворюваннями. При підвищеному холестерин зазвичай рекомендують приймати 1-2 столові ложки оливкової олії. Якщо ви включите цей продукт в свій постійний раціон і замініть їм соняшникову олію, вас чекають ще й приємні бонуси у вигляді міцних нігтів і блискучих, здорового волосся.

Боби

Боби містять спеціальні волокна, які знижують рівень «поганого» холестерину, і, як наслідок, зменшують ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Щодня з’їдаючи 100 грамів бобів, ви поліпшите стан своїх судин, наситите свій організм вітамінами, мінералами і клітковиною, стабілізуєте рівень цукру в крові, виведете з організму шкідливі консерванти і наситите його білком.боби-суперфуд, який дає швидке відчуття насичення. Саме тому найкраще додавати їх в різні салати (наприклад, в дуже корисний салат з авокадо і грейпфрутом) або використовувати для перекусу, приготувавши ось таку ситну брускетту з горохом і зеленими бобами.