Всі ми з дитинства знаємо, що викидати продукти — погано. Але ж залишки пюре, макаронів, хліба та інша їжа, яку ви з легкістю відправляєте у відро для сміття, можуть перетворитися в повноцінний смачний обід або вечерю. Доказ тому-чотири відмінних рецепта з нашої добірки.
Вершковий суп з куркою
У холодильнику є залишки вареної або смаженої курки? всього 30 хвилин-і з них вийде дуже смачний вершковий суп. Інгредієнти можна варіювати на свій смак-наприклад, додати брокколі, цвітну капусту або цукіні.
Інгредієнти:
- варене (або смажене) м’ясо курки 2 чашки
- оливкова олія 1 ст. Л.
- часник 4 зубчики
- селера 1 стебло
- морква 3 шт.
- картопля 4-5 шт.
- овочевий або курячий бульйон 4 ст.
- вода 2 ст.
- жирні вершки 1/2 ст.
- сіль і перець за смаком
- цибуля ріпчаста 1/2 шт.
Спосіб приготування:
- у великій каструлі розігріти оливкову олію на середньому вогні. Обсмажити дрібно нарізану цибулю протягом 5-7 хвилин.
- додати дрібно нарізаний часник і обсмажувати 30 секунд.
- додати селеру, моркву і картоплю, нарізані невеликими шматочками, овочевий бульйон і воду. Збільшити вогонь, щоб суп злегка кипів, накрити каструлю кришкою і варити десять хвилин.
- додати м’ясо курки, нарізане соломкою, і варити ще десять хвилин.
- додати вершки, перемішати, посолити і поперчити. Готовий суп перед подачею можна посипати свіжою зеленню.
Фріттата з спагетті
Вчорашні спагетті вже не такі смачні, як свіжоприготовані. Що робити? приготувати з них смачну італійську запіканку-фріттату. Доповніть її улюбленими інгредієнтами: сосисками, беконом — шинкою-і чудовий обід або вечеря готовий!
Інгредієнти:
- спагетті відварені 200 г
- яйця 4 шт.
- бекон або шинка 100 г
- сир 250 г
- оливкова олія для смаження
- сіль і перець за смаком
- петрушка, базилік і інша зелень пучок
- цибуля ріпчаста 1 шт.
Спосіб приготування:
- нагрійте сковороду з оливковою олією і обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте нарізаний бекон або інше м’ясо і обсмажте протягом хвилини, помішуючи.
- викладіть в сковороду спагетті і обсмажуйте, помішуючи, ще 5-7 хвилин.
- яйця добре збийте в мисці, посоліть і поперчіть.
- залийте яєчною сумішшю спагетті, посипте тертим сиром і зеленню. Обсмажуйте фріттату протягом п’яти хвилин, потім акуратно переверніть і готуйте ще п’ять хвилин з іншого боку.
- готову фриттату викладіть на блюдо, наріжте на порційні шматки і посипте свіжою зеленню.
Картопляні котлети
Картопляне пюре — один з найчастіших кандидатів на викид. І абсолютно марно: з нього можна приготувати запаморочливо смачні котлети з апетитною підсмаженою скоринкою.
Інгредієнти:
- картопляне пюре 4 чашки
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- яйце 1 шт.
- борошно 1 чашка
- сіль і перець за смаком
- рослинна олія 2 ст. Л.
- панірувальні сухарі
Спосіб приготування:
- духовку розігріти до 200°c.
- нагріти сковороду з рослинним маслом і обсмажити дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору.
- у миску розбити яйце і злегка збити його. Додати пюре, борошно, смажену цибулю і добре перемішати до однорідності. Посолити і поперчити.
- з картопляної маси сформувати котлети і обваляти кожну в панірувальних сухарях.
- деко змастити олією і викласти на нього котлети на невеликій відстані один від одного. Запікати 20-25 хвилин.
- готові котлети прикрасити свіжою зеленню і подавати зі сметаною або будь-яким іншим соусом.
Шоколадна ковбаска з хліба
Ну а на десерт, зрозуміло, солодке. З черствого батона готуємо ласощі, улюблене з дитинства, — шоколадну ковбаску.
Інгредієнти:
- батон білий 200 г
- печиво (за бажанням) 50 г
- цукор 1/2 ст.
- масло вершкове 150 г
- какао 2 ст. Л.
- горіхи, родзинки (за бажанням) 1/2 ст.
Спосіб приготування:
- якщо батон недостатньо сухий, підсушіть його на сковороді або в духовці, а потім подрібніть в блендері. Печиво розкришите руками на невеликі шматочки (але не в крихту).
- у сотейнику розтопіть вершкове масло на невеликому вогні (стежте, щоб воно не закипіло). У розтоплене масло додайте какао і цукор і перемішайте до повного розчинення. Дайте суміші трохи охолонути.
- викладіть подрібнені батон і печиво у велику миску, додайте розтоплене масло, горішки і родзинки і добре перемішайте — повинна вийти густа маса.
- руками сформуйте ковбаски і кожну загорніть у фольгу або харчову плівку. Помістіть в морозильну камеру до застигання.
- готову ковбаску нарізати на порційні шматки і подавати. Приємного чаювання!