Дайте їжі шанс: 4 відмінних рецепта із залишків

24

Всі ми з дитинства знаємо, що викидати продукти — погано. але ж залишки пюре, макаронів, хліба та інша їжа, яку ви з легкістю відправляєте у відро для сміття, можуть перетворитися в повноцінний смачний обід або вечерю. доказ тому-чотири відмінних рецепта з нашої добірки.

Вершковий суп з куркою

У холодильнику є залишки вареної або смаженої курки? всього 30 хвилин-і з них вийде дуже смачний вершковий суп. інгредієнти можна варіювати на свій смак-наприклад, додати брокколі, цвітну капусту або цукіні.

Інгредієнти:

  • варене (або смажене) м’ясо курки 2 чашки
  • оливкова олія 1 ст. л.
  • часник 4 зубчики
  • селера 1 стебло
  • морква 3 шт.
  • картопля 4-5 шт.
  • овочевий або курячий бульйон 4 ст.
  • вода 2 ст.
  • жирні вершки 1/2 ст.
  • сіль і перець за смаком
  • цибуля ріпчаста 1/2 шт.

Спосіб приготування:

  1. у великій каструлі розігріти оливкову олію на середньому вогні. обсмажити дрібно нарізану цибулю протягом 5-7 хвилин.
  2. додати дрібно нарізаний часник і обсмажувати 30 секунд.
  3. додати селеру, моркву і картоплю, нарізані невеликими шматочками, овочевий бульйон і воду. збільшити вогонь, щоб суп злегка кипів, накрити каструлю кришкою і варити десять хвилин.
  4. додати м’ясо курки, нарізане соломкою, і варити ще десять хвилин.
  5. додати вершки, перемішати, посолити і поперчити. готовий суп перед подачею можна посипати свіжою зеленню.

Фріттата з спагетті

Вчорашні спагетті вже не такі смачні, як свіжоприготовані. що робити? приготувати з них смачну італійську запіканку-фріттату. доповніть її улюбленими інгредієнтами: сосисками, беконом — шинкою-і чудовий обід або вечеря готовий!

Інгредієнти:

  • спагетті відварені 200 г
  • яйця 4 шт.
  • бекон або шинка 100 г
  • сир 250 г
  • оливкова олія для смаження
  • сіль і перець за смаком
  • петрушка, базилік і інша зелень пучок
  • цибуля ріпчаста 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. нагрійте сковороду з оливковою олією і обсмажте дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. додайте нарізаний бекон або інше м’ясо і обсмажте протягом хвилини, помішуючи.
  2. викладіть в сковороду спагетті і обсмажуйте, помішуючи, ще 5-7 хвилин.
  3. яйця добре збийте в мисці, посоліть і поперчіть.
  4. залийте яєчною сумішшю спагетті, посипте тертим сиром і зеленню. обсмажуйте фріттату протягом п’яти хвилин, потім акуратно переверніть і готуйте ще п’ять хвилин з іншого боку.
  5. готову фриттату викладіть на блюдо, наріжте на порційні шматки і посипте свіжою зеленню.

Картопляні котлети

Картопляне пюре — один з найчастіших кандидатів на викид. і абсолютно марно: з нього можна приготувати запаморочливо смачні котлети з апетитною підсмаженою скоринкою.

Інгредієнти:

  • картопляне пюре 4 чашки
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • яйце 1 шт.
  • борошно 1 чашка
  • сіль і перець за смаком
  • рослинна олія 2 ст. л.
  • панірувальні сухарі

Спосіб приготування:

  1. духовку розігріти до 200°c.
  2. нагріти сковороду з рослинним маслом і обсмажити дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору.
  3. у миску розбити яйце і злегка збити його. додати пюре, борошно, смажену цибулю і добре перемішати до однорідності. посолити і поперчити.
  4. з картопляної маси сформувати котлети і обваляти кожну в панірувальних сухарях.
  5. деко змастити олією і викласти на нього котлети на невеликій відстані один від одного. запікати 20-25 хвилин.
  6. готові котлети прикрасити свіжою зеленню і подавати зі сметаною або будь-яким іншим соусом.

Шоколадна ковбаска з хліба

Ну а на десерт, зрозуміло, солодке. з черствого батона готуємо ласощі, улюблене з дитинства, — шоколадну ковбаску. 

Інгредієнти:

  • батон білий 200 г
  • печиво (за бажанням) 50 г
  • цукор 1/2 ст.
  • масло вершкове 150 г
  • какао 2 ст. л.
  • горіхи, родзинки (за бажанням) 1/2 ст.

Спосіб приготування:

  1. якщо батон недостатньо сухий, підсушіть його на сковороді або в духовці, а потім подрібніть в блендері. печиво розкришите руками на невеликі шматочки (але не в крихту).
  2. у сотейнику розтопіть вершкове масло на невеликому вогні (стежте, щоб воно не закипіло). у розтоплене масло додайте какао і цукор і перемішайте до повного розчинення. дайте суміші трохи охолонути.
  3. викладіть подрібнені батон і печиво у велику миску, додайте розтоплене масло, горішки і родзинки і добре перемішайте — повинна вийти густа маса.
  4. руками сформуйте ковбаски і кожну загорніть у фольгу або харчову плівку. помістіть в морозильну камеру до застигання.
  5. готову ковбаску нарізати на порційні шматки і подавати. приємного чаювання!