Десять швидких рецептів смачних страв з капусти

19

Ніколи не пізно поповнити свою книгу рецептів всілякими стравами з капусти, які ви зможете приготувати оригінально, смачно і просто. різні види капусти однаково корисні для організму: всі вони містять вітаміни і мінерали, необхідні для підтримки тонусу, багаті клітковиною, легко засвоюються і не перевантажують нас зайвими калоріями.у нашому сьогоднішньому огляді ви знайдете легкі покрокові рецепти з капустою на кожен день.

Білокачанна капуста

Найпоширеніший вид капусти багатий вітаміном с і корисними кислотами. страви з білокачанної капусти завжди готуються просто. Ділимося простими рецептами.

Ніжні капустяні оладки

вам знадобиться:

  • білокачанна капуста-1 качан
  • яйце-2 шт.
  • борошно — 4 ст. Л.
  • спеції і приправи — за смаком
  • рослинна олія — для смаження
  • свіжа зелень — кріп, петрушка) — за смаком
  • сметана — для подачі

1. Дрібно подрібнивши капусту, посоліть її і поперчіть, перемніть руками і дайте постояти кілька хвилин.

2. Додайте до капусти яйця, перемішайте, а потім додайте 2-3 столові ложки борошна і знову ретельно перемішайте до однорідної, густої консистенції.

3. У попередньо розігріту сковорідку з рослинним маслом викладайте оладки, злегка придавлюючи зверху. Смажте їх, не накриваючи сковорідку кришкою, на вогні трохи нижче середнього приблизно по 5 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки.

4. Подавайте ніжні капустяні оладки зі сметаною і свіжою зеленню.

Швидка тушкована капуста

вам знадобиться:

  • білокачанна капуста-0,5 качана
  • морква — 1 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • томатна паста — 3 ст. Л.
  • спеції і приправи — за смаком
  • рослинна олія — за смаком
  • свіжа зелень — кріп, петрушка) — за смаком

1. Нарізавши соломкою цибулю і моркву, обсмажте їх на рослинному маслі. Змішайте їх з дрібно нашаткованою капустою. Додайте 30-50 мл води, приправи і спеції, а також томатну пасту.

2. Гасіть овочі близько півгодини до готовності. Перед подачею прикрасьте свіжою зеленню. 

Брокколі

брокколі-рідкісний приклад смачного і разом з тим корисного дієтичного продукту. Ця капуста містить антиоксиданти і цілий комплекс вітамінів, що знижують ризик виникнення серцево-судинних і ракових захворювань. рецепти приготування брокколі варіюються від простих гарнірів до складних самостійних страв типу крем-супу — поспішаємо поділитися найцікавішими.

Крем-суп з брокколі

вам знадобиться:

  • брокколі-800 г
  • курячий бульйон-800 мл
  • вершки жирні — 100 мл
  • цибулина-1 шт.
  • часник — 3 великих зубчики
  • спеції і приправи — за смаком
  • свіжа зелень (кріп, петрушка) — для подачі

1. У каструлі з товстим дном обсмажте на олії дрібно нарізані цибулю, часник і моркву, додайте спеції і приправи за смаком. Додайте брокколі і тушкуйте овочі до готовності.

2. Додайте в каструлю з овочами гарячий курячий бульйон і доведіть все до кипіння. Знявши з вогню, ретельно перемішайте суміш блендером і поверніть на вогонь.

3. Влийте в суп розігріті вершки, перемішайте. Подавайте крем-суп з брокколі зі свіжою зеленню або сухарями.

Брокколі з часником

вам знадобиться:

  • брокколі (свіжі суцвіття) — 3-4 шт.
  • оливкова олія — за смаком
  • лимонний сік — 150 мл
  • часник-2 зубчики
  • спеції і приправи — за смаком

1. Помийте і наріжте брокколі на середні шматочки. Бланшуйте парою або окропом до напівготовності.

2. Поставте духовку розігріватися. Форму застеліть фольгою або просто змастіть рослинним маслом. Викладіть шматочки брокколі в форму, збризнувши оливковою олією, лимонним соком. Додайте подрібнений часник, спеції і приправи.

3. Запікайте брокколі 10-15 хвилин, щоб овочі вийшли хрусткими.

Червонокачанна капуста

Про червонокачанної капусти ми згадуємо не так часто, як слід було б: цей вид багатий вітаміном с, білком, клітковиною, вітамінами і мікроелементами, які обов’язково повинні бути в нашому щоденному раціоні. смачні рецепти з червонокачанної капусти — це, в першу чергу, прості салати.

Швидкий вітамінний салат з червонокачанної капусти

вам знадобиться:

  • капуста червонокачанна — 400 г
  • морква — 1 шт.
  • яблуко зелене — 1 шт.
  • огірок — 1 шт.
  • кукурудза консервована-100 г
  • зелена цибуля-2 невеликих пучка
  • рослинна олія-4 ст. Л.
  • приправи і спеції — за смаком
  • бальзамічний оцет — за смаком

1. Наріжте капусту, моркву, яблуко і огірок. Змішайте і, за бажанням, полийте соком лимона.

2. Додайте дрібно нарізану цибулю і консервовану кукурудзу.

3. Як слід перемішайте салат і додайте необхідні заправки, приправи і спеції.

Червонокачанна капуста з беконом

вам знадобиться:

  • капуста червонокачанна-400 г
  • бекон — 200 г
  • гірчиця — 1 ст. Л.
  • рослинна олія — 4 ст. Л.
  • приправи і спеції — за смаком

1. Наріжте капусту, а бекон обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору.

2. В окремій мисці змішайте рослинне масло з гірчицею, приправами і спеціями.

3. У чаші для салату ретельно перемішайте капусту і бекон, заправте салат ароматним маслом і знову перемішайте.

Цвітна капуста

Цвітна капуста вважається особливо корисною для тих, хто страждає від проблем зі шлунком. Крім чудових харчових і дієтичних властивостей, цей вид капусти популярний завдяки безлічі 9 швидких і смачних рецептів її приготування.

Цвітна капуста в духовці

вам знадобиться:

  • заморожена цвітна капуста — 1 кг
  • сметана — 400 г
  • сир-300 г
  • сіль — за смаком
  • приправи, перець — за смаком
  • рослинна олія — за смаком

1. Поставте духовку розігріватися. Форму застеліть фольгою або просто змастіть рослинним маслом. Розморожену капусту покладіть у форму.

2. В окремому посуді змішайте сметану з приправами і спеціями.

3. Капусту залийте сметанним соусом, а зверху додайте тертий сир. Випікайте 20-25 хвилин до золотистої скоринки. 

Цвітна капуста в клярі

вам знадобиться:

  • заморожена цвітна капуста — 1 кг
  • борошно — 150 г
  • яйця — 3 шт.
  • сметана — 1 стакан
  • сода — на кінчику ножа
  • сіль-1 ч. л.
  • рослинна олія-5 ст. Л.

1. Розморозьте кольорову капусту в холодній воді до поділу суцвіть.

2. Приготуйте кляр: збивши яйця, додайте до них сметану, борошно і сіль. Змішайте до отримання однорідної маси. Поставте сковорідку з налитим маслом розігріватися.

3. У кляр умочіть шматочки капусти. Опускайте їх в гаряче масло. Смажте на розпеченому маслі на середньому вогні 2-3 хвилини до золотистого кольору.

Пекінська капуста

Пекінська капуста довше всіх інших видів цього овоча здатна зберігати вітаміни. Її додають в страви в якості салатної зелені, часто маринують і додають в супи або гарніри. Саме з пекінською капустою виходять дуже смачні салати.

Швидкий салат з пекінською капустою і кукурудзою

вам знадобиться:

  • капуста пекінська-400 г
  • кукуза консервована-1 банка
  • майонез домашній — можна замінити оливковою олією) — 5 ст. Л.
  • приправи і спеції-за смаком

1. Наріжте капусту на середні шматочки і перекладіть в чашу для салату.

2. У капусту додайте кукурудзу, спеції і приправи, а також домашній майонез. Салат готовий!

Смажена пекінська капуста

вам знадобиться:

  • капуста пекінська-1 качан
  • цибулина — 1 шт.
  • соєвий соус — 2 ст. Л.
  • кунжут — 2 ст. Л.
  • рослинна олія — за смаком
  • приправи і спеції — за смаком

1. Наріжте пекінську капусту на середні шматочки і змішайте з обсмаженою в рослинному маслі дрібно нарізаною цибулею.

2. Суміш обсмажуйте 7-10 хвилин на середньому вогні. Останні 3 хвилини обсмажуйте під кришкою.

3. Додайте в капусту соєвий соус, при необхідності — рослинне масло, за смаком — приправи і спеції.

4. Перед подачею посипте готову страву кунжутом.