Ніколи не пізно поповнити свою книгу рецептів всілякими стравами з капусти, які ви зможете приготувати оригінально, смачно і просто. різні види капусти однаково корисні для організму: всі вони містять вітаміни і мінерали, необхідні для підтримки тонусу, багаті клітковиною, легко засвоюються і не перевантажують нас зайвими калоріями.у нашому сьогоднішньому огляді ви знайдете легкі покрокові рецепти з капустою на кожен день.
Білокачанна капуста
Найпоширеніший вид капусти багатий вітаміном с і корисними кислотами. страви з білокачанної капусти завжди готуються просто. Ділимося простими рецептами.
Ніжні капустяні оладки
вам знадобиться:
- білокачанна капуста-1 качан
- яйце-2 шт.
- борошно — 4 ст. Л.
- спеції і приправи — за смаком
- рослинна олія — для смаження
- свіжа зелень — кріп, петрушка) — за смаком
- сметана — для подачі
1. Дрібно подрібнивши капусту, посоліть її і поперчіть, перемніть руками і дайте постояти кілька хвилин.
2. Додайте до капусти яйця, перемішайте, а потім додайте 2-3 столові ложки борошна і знову ретельно перемішайте до однорідної, густої консистенції.
3. У попередньо розігріту сковорідку з рослинним маслом викладайте оладки, злегка придавлюючи зверху. Смажте їх, не накриваючи сковорідку кришкою, на вогні трохи нижче середнього приблизно по 5 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки.
4. Подавайте ніжні капустяні оладки зі сметаною і свіжою зеленню.
Швидка тушкована капуста
вам знадобиться:
- білокачанна капуста-0,5 качана
- морква — 1 шт.
- цибуля — 1 шт.
- томатна паста — 3 ст. Л.
- спеції і приправи — за смаком
- рослинна олія — за смаком
- свіжа зелень — кріп, петрушка) — за смаком
1. Нарізавши соломкою цибулю і моркву, обсмажте їх на рослинному маслі. Змішайте їх з дрібно нашаткованою капустою. Додайте 30-50 мл води, приправи і спеції, а також томатну пасту.
2. Гасіть овочі близько півгодини до готовності. Перед подачею прикрасьте свіжою зеленню.
Брокколі
брокколі-рідкісний приклад смачного і разом з тим корисного дієтичного продукту. Ця капуста містить антиоксиданти і цілий комплекс вітамінів, що знижують ризик виникнення серцево-судинних і ракових захворювань. рецепти приготування брокколі варіюються від простих гарнірів до складних самостійних страв типу крем-супу — поспішаємо поділитися найцікавішими.
Крем-суп з брокколі
вам знадобиться:
- брокколі-800 г
- курячий бульйон-800 мл
- вершки жирні — 100 мл
- цибулина-1 шт.
- часник — 3 великих зубчики
- спеції і приправи — за смаком
- свіжа зелень (кріп, петрушка) — для подачі
1. У каструлі з товстим дном обсмажте на олії дрібно нарізані цибулю, часник і моркву, додайте спеції і приправи за смаком. Додайте брокколі і тушкуйте овочі до готовності.
2. Додайте в каструлю з овочами гарячий курячий бульйон і доведіть все до кипіння. Знявши з вогню, ретельно перемішайте суміш блендером і поверніть на вогонь.
3. Влийте в суп розігріті вершки, перемішайте. Подавайте крем-суп з брокколі зі свіжою зеленню або сухарями.
Брокколі з часником
вам знадобиться:
- брокколі (свіжі суцвіття) — 3-4 шт.
- оливкова олія — за смаком
- лимонний сік — 150 мл
- часник-2 зубчики
- спеції і приправи — за смаком
1. Помийте і наріжте брокколі на середні шматочки. Бланшуйте парою або окропом до напівготовності.
2. Поставте духовку розігріватися. Форму застеліть фольгою або просто змастіть рослинним маслом. Викладіть шматочки брокколі в форму, збризнувши оливковою олією, лимонним соком. Додайте подрібнений часник, спеції і приправи.
3. Запікайте брокколі 10-15 хвилин, щоб овочі вийшли хрусткими.
Червонокачанна капуста
Про червонокачанної капусти ми згадуємо не так часто, як слід було б: цей вид багатий вітаміном с, білком, клітковиною, вітамінами і мікроелементами, які обов’язково повинні бути в нашому щоденному раціоні. смачні рецепти з червонокачанної капусти — це, в першу чергу, прості салати.
Швидкий вітамінний салат з червонокачанної капусти
вам знадобиться:
- капуста червонокачанна — 400 г
- морква — 1 шт.
- яблуко зелене — 1 шт.
- огірок — 1 шт.
- кукурудза консервована-100 г
- зелена цибуля-2 невеликих пучка
- рослинна олія-4 ст. Л.
- приправи і спеції — за смаком
- бальзамічний оцет — за смаком
1. Наріжте капусту, моркву, яблуко і огірок. Змішайте і, за бажанням, полийте соком лимона.
2. Додайте дрібно нарізану цибулю і консервовану кукурудзу.
3. Як слід перемішайте салат і додайте необхідні заправки, приправи і спеції.
Червонокачанна капуста з беконом
вам знадобиться:
- капуста червонокачанна-400 г
- бекон — 200 г
- гірчиця — 1 ст. Л.
- рослинна олія — 4 ст. Л.
- приправи і спеції — за смаком
1. Наріжте капусту, а бекон обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору.
2. В окремій мисці змішайте рослинне масло з гірчицею, приправами і спеціями.
3. У чаші для салату ретельно перемішайте капусту і бекон, заправте салат ароматним маслом і знову перемішайте.
Цвітна капуста
Цвітна капуста вважається особливо корисною для тих, хто страждає від проблем зі шлунком. Крім чудових харчових і дієтичних властивостей, цей вид капусти популярний завдяки безлічі 9 швидких і смачних рецептів її приготування.
Цвітна капуста в духовці
вам знадобиться:
- заморожена цвітна капуста — 1 кг
- сметана — 400 г
- сир-300 г
- сіль — за смаком
- приправи, перець — за смаком
- рослинна олія — за смаком
1. Поставте духовку розігріватися. Форму застеліть фольгою або просто змастіть рослинним маслом. Розморожену капусту покладіть у форму.
2. В окремому посуді змішайте сметану з приправами і спеціями.
3. Капусту залийте сметанним соусом, а зверху додайте тертий сир. Випікайте 20-25 хвилин до золотистої скоринки.
Цвітна капуста в клярі
вам знадобиться:
- заморожена цвітна капуста — 1 кг
- борошно — 150 г
- яйця — 3 шт.
- сметана — 1 стакан
- сода — на кінчику ножа
- сіль-1 ч. л.
- рослинна олія-5 ст. Л.
1. Розморозьте кольорову капусту в холодній воді до поділу суцвіть.
2. Приготуйте кляр: збивши яйця, додайте до них сметану, борошно і сіль. Змішайте до отримання однорідної маси. Поставте сковорідку з налитим маслом розігріватися.
3. У кляр умочіть шматочки капусти. Опускайте їх в гаряче масло. Смажте на розпеченому маслі на середньому вогні 2-3 хвилини до золотистого кольору.
Пекінська капуста
Пекінська капуста довше всіх інших видів цього овоча здатна зберігати вітаміни. Її додають в страви в якості салатної зелені, часто маринують і додають в супи або гарніри. Саме з пекінською капустою виходять дуже смачні салати.
Швидкий салат з пекінською капустою і кукурудзою
вам знадобиться:
- капуста пекінська-400 г
- кукуза консервована-1 банка
- майонез домашній — можна замінити оливковою олією) — 5 ст. Л.
- приправи і спеції-за смаком
1. Наріжте капусту на середні шматочки і перекладіть в чашу для салату.
2. У капусту додайте кукурудзу, спеції і приправи, а також домашній майонез. Салат готовий!
Смажена пекінська капуста
вам знадобиться:
- капуста пекінська-1 качан
- цибулина — 1 шт.
- соєвий соус — 2 ст. Л.
- кунжут — 2 ст. Л.
- рослинна олія — за смаком
- приправи і спеції — за смаком
1. Наріжте пекінську капусту на середні шматочки і змішайте з обсмаженою в рослинному маслі дрібно нарізаною цибулею.
2. Суміш обсмажуйте 7-10 хвилин на середньому вогні. Останні 3 хвилини обсмажуйте під кришкою.
3. Додайте в капусту соєвий соус, при необхідності — рослинне масло, за смаком — приправи і спеції.
4. Перед подачею посипте готову страву кунжутом.