Зрозуміло, золотисті рум’яні млинці гарні самі по собі, але завжди можна урізноманітнити їх смачними і поживними начинками.
Ми склали для вас спеціальний гід по найвдалішим наповнювачів головного святкового блюда і дізналися, як люблять готувати млинці справжні шефи.готуйте смачні начинки для млинчиків і топінги для панкейків разом з нами і радуйте своїх близьких весь тиждень. Щасливої масляної!
Топінги для панкейків
Ікра з теплими панкейками
вам знадобиться:
- панкейкі — 80 г
- ікра червона — 20 г
- щуча ікра — 20 г
- ікра сига — 20 г
- салат фрізе — 5 г
- масло вершкове — 30 г
- крес — 2 г
для панкейків:
- яйце куряче — 2 шт.
- молоко 3,2% — 440 г
- борошно — 300 г
- дріжджі сухі — 2 р
- цукровий пісок — 130 г
- масло рослинне — 90 г
- сіль — 5 г
- розпушувач для тіста — 7 г
1. У невеликій кількості молока розчиніть сіль, цукор, додайте розведені дріжджі, суміш з’єднайте з іншим молоком, підігрійте до 35-40 °c. 2. Додайте борошно, яйця і перемішайте до однорідної маси, введіть рослинне масло і знову перемішайте. Залиште тісто в теплому місці (25-35 °c) приблизно на три години.
3. Після цього можна випікати панкейки на рослинному маслі до золотистої скоринки.
4. Готові панкейки викладіть на тарілку. Подавайте з шматочком вершкового масла, з ікрою: червоною, щучої, сига. Прикрасьте блюдо крес-салатом і фризьє.
Автор рецепта: ресторан moregrill.
Швидкий лимонний топінг для панкейків і млинців
вам знадобиться:
- жовтки-6 шт.
- вершкове масло топлене-100 г
- цедра двох лимонів
- сік чотирьох лимонів
- цукор-200 г
1. У просторій мисці збийте віночком цукор з жовтками до однорідної маси. Додайте цедру і лимонний сік, після чого знову як слід перемішайте.
2. Зваріть на водяній бані лимонний крем. 8-10 хвилин при постійному помішуванні буде достатньо, щоб суміш загусла. На цьому етапі, продовжуючи інтенсивно помішувати, поступово вводите топлене вершкове масло.
3. Остудіть топінг в холодильнику годину-другу.
Панкейки з бананом, полуничним варенням і морозивом
вам знадобиться:
- панкейки — 300 г
- полуничне варення-65 г
- банан — 40 г
- морозиво — 75 г
- м’ята-1 г
для панкейків:
- яйце куряче — 2 шт.
- молоко 3,2% — 440 г
- борошно в/с — 300 г
- дріжджі сухі — 2 г
- цукровий пісок — 130 г
- масло рослинне — 90 г
- сіль — 5 г
- розпушувач для тіста — 7 г
1. У невеликій кількості молока розчиніть сіль, цукор, додайте розведені дріжджі, суміш з’єднайте з іншим молоком, підігрійте до 35-40 °c. 2. Додайте борошно, яйця і перемішайте до однорідної маси, введіть рослинне масло і знову перемішайте. Залиште тісто в теплому місці (25-35 °c) приблизно на три години.
3. Після цього можна випікати панкейки на рослинному маслі до золотистої скоринки.
4. Подавайте панкейки стопкою з п’яти штук. Зверху полийте полуничним варенням, викладіть слайси банана, а потім — кулька морозива. Прикрасьте блюдо свіжою м’ятою.
Автор рецепта: ресторан moregrill.
Швидкий шоколадний соус для панкейків і млинців
вам знадобиться:
- шоколад гіркий — 150 г
- вершки — 100 мл
- цукор-100 г
- ванілін-щіпка
- вода-150 мл
1. На водяній бані розтопіть шоколад і, коли він розтане, влийте вершки. Як слід перемішавши, додайте цукор і ванілін.
2. Тримайте суміш на водяній бані до повного розчинення інгредієнтів. Після цього додайте в суміш воду і доведіть консистенцію до однорідності.
3. Злегка остудіть соус перед подачею. Можете прикрасити свої панкейки часточками банана, а після цього вже поливати їх шоколадним соусом.
Яйця пашот з пюре з авокадо на теплих панкейках
вам знадобиться:
- помідори узбецькі — 110 г
- базилік — 2 г
- масло кінзи — 4 г
- панкейки — 120 г
- пюре авокадо — 70 г
- яйце куряче — 4 шт.
- сіль — 2 г
- перець чорний — 2 г
- айолі апельсин-кімчі — 40 г
для панкейків:
- яйце куряче — 4 шт.
- молоко 3,2% — 880 г
- борошно в/с — 600 г
- дріжджі сухі — 4 г
- цукровий пісок — 160 г
- масло рослинне — 180 г
- сіль — 7 г
- розпушувач для тіста — 14 г
для пюре з авокадо:
- авокадо — 400 г
- сік лайма — 6 г
- кінза — 2 г
- олія кінзи — 40 г
- сіль — 2 г
- перець — 2 г
- оливкова олія-40 г
1. У невеликій кількості молока розчиніть сіль, цукор, додайте розведені дріжджі, суміш з’єднайте з іншим молоком, підігрійте до 35-40 °c. 2. Додайте борошно, яйця і перемішайте до однорідної маси, введіть рослинне масло і знову перемішайте. Залиште тісто в теплому місці (25-35 °c) приблизно на три години.
3. Після цього можна випікати панкейки на рослинному маслі до золотистої скоринки.4. Приготуйте пюре з авокадо, протерши його через сито. Посоліть, поперчіть і додайте сік лайма.
5. Зробіть яйце пашот. у киплячій підсоленій воді з додаванням оцту закрутіть воронку і розбийте туди яйце. Варіть одну хвилину.
6. На панкейки викладіть нарізані слайсами помідори, посоліть, поперчіть, полийте оливковою олією, потім викладайте пюре з авокадо, а в зроблене поглиблення помістіть яйце пашот.
Автор рецепта: ресторан moregrill.
Начинки для млинців
Сир зі шпинатом
вам знадобиться:
- шпинат-250 г
- молоко — 300 мл
- борошно-20 г
- вершкове масло-30 г
- вершки жирні-40 мл
- сир або асорті сирів — 200 г
сіль, спеції-за смаком
1. Зробіть соус. В молоко додайте вершкове масло і лавровий лист за смаком. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до загустіння. Приправте суміш за смаком і зніміть з вогню, після чого влийте туди жирні вершки і ретельно перемішайте.
2. Шпинат промийте і обсмажте на сковороді. Додайте дрібно нарізаний сир, полийте 2-3 столовими ложками соусу і посипте зеленню за смаком. Начиняйте млинці!
3. Соус, що залишився подайте до готового блюда окремо.
Грибна начинка
вам знадобиться:
- печериці — 250 г
- твердий сир — 120 г
- молоко-100 мл
- цибулина
- борошно — 1 ст. Л.
- сметана — 1 ст. Л.
спеції і приправи — за смаком
1. Обсмажте на олії дрібно нарізані гриби з цибулею. Додайте борошно, перемішайте, влийте молоко, сметану і додайте спеції і приправи за смаком.
2. Доведіть суміш до однорідної маси і, коли вона почне закипати, зніміть з вогню.
3. Починайте млинці гарячою начинкою, попередньо посипавши їх тертим сиром.
Капустяна начинка
вам знадобиться:
- білокачанна капуста-1 невеликий качан
- варені яйця-5 шт.
- зелень — 2 пучка
- спеції і приправи — за смаком
- соєвий соус
1. Дрібно наріжте капусту, покладіть її в сковорідку з соняшниковою олією, додайте зелень, подрібнені варені яйця, соєвий соус.
2. Обсмажте суміш на повільному вогні протягом 5-7 хвилин, злегка помішуючи. Приберіть вогонь, накрийте сковорідку кришкою і залиште нудитися на 15-20 хвилин. Начинка для млинців готова!
М’ясна начинка
вам знадобиться:
- фарш свинячий — 250 г
- фарш яловичий — 250 г
- спеції і приправи — за смаком
- часник-2 зубчики
- цибуля — 2 шт.
- рослинна олія
- свіжа зелень
- сметана — за смаком
1. Дрібно наріжте цибулю і часник, перемістіть їх в гарячу сковороду з рослинним маслом і обсмажуйте до прозорості на середньому вогні.
2. Додайте в сковороду фарш, перемішайте і смажте 10-15 хвилин до повної готовності. В кінці додайте сіль і приправи за смаком.
3. Начинка готова! їжте млинці з м’ясом гарячими, а блюдо подайте зі свіжою зеленню і сметаною.
Рибна начинка
вам знадобиться:
- філе червоної риби-200 г
- печериці-150 г
- вершковий соус до риби — 120 г
- свіжий кріп-1 пучок
- сіль, перець — за смаком
- рослинна олія
1. Філе риби відваріть. Печериці дрібно наріжте і обсмажте в сковороді з рослинним маслом (можна замінити на вершкове).
2. Додайте в вершковий соус дрібно нарізаний кріп і перемішайте.
3. Ви можете начиняти млинці наступним чином: в центр викладайте чайну ложку соусу, потім нарізану на слайси рибу, а потім гриби. За смаком посоліть і поперчіть млинці і полийте зверху залишками соусу.