Десять оригінальних і смачних гарнірів, які урізноманітнюють раціон

12

Правильно підібраний і з любов’ю приготований гарнір — найважливіша складова будь-якої страви. Якщо ви давно перебуваєте в пошуку ідеальних рецептів, щоб урізноманітнити ваші кулінарні шедеври, наш сьогоднішній огляд миттю вирішить всі ваші проблеми.з цими небанальними і простими в приготуванні гарнірами легко впорається будь-яка господиня, втомлена від прісних і одноманітних картоплі, гречки і макаронів.

Крупи

Булгур

Булгур — не тільки основа легендарного східного салату табуле, але і прекрасний гарнір до самих різних страв. Смачний і корисний, він дарує довге відчуття насичення, а готується зовсім просто.спробуйте зробити його з помідорами і болгарським перцем — такий гарнір буде мати гарний вигляд і в холодному, і в гарячому вигляді.

Кускус

Ще один найважливіший для страв східної кухні продукт — кускус. Він легко засвоюється, відрізняється поживністю і нормалізують травлення властивостями. Щоб ваш гарнір з кускусу вийшов свіжим і ще більш смачним, радимо додати до нього огірки. а наш рецепт кускуса з зеленими бобами можна використовувати навіть для приготування самостійної страви.

Овочі

Капуста

Капуста — найкорисніший, смачний і при цьому дієтичний гарнір. Особливо це стосується кольорової і брюссельської капусти: ці види вкрай багаті клітковиною, вітамінами а і в і іншими корисними мікроелементами.існує маса способів приготування цвітної капусти. Пропонуємо чудові варіанти в паніровці і з твердим сиром, приготування яких не займе у вас більше півгодини.

Картопля

Навіть якщо картопля-універсальний гарнір — вже встиг вам набриднути, це не означає, що більше не залишилося оригінальних і раніше не відомих вам рецептів цього простого і смачного страви.картопля з розмарином, приготований в духовці, є відмінним варіантом гарніру. а якщо ви скучили за класичним пюре, виберіть свій ідеальний рецепт з нашого великого огляду варіацій цієї страви з різних країн.

Зелень

Шпинат

Шпинат, як і будь-яка зелень, відмінно поєднується з м’ясними стравами і птахом. Вершковий шпинат можна подавати до столу в якості соусу-діпа або гарніру практично до будь-якого основного блюда. а ось незвичайний рецепт шпинату в соєвому соусі ми рекомендуємо тим, хто шукає, як урізноманітнити їх страви з курки.

Спаржа

Спаржа вже багато століть тому зарекомендувала себе як поживний і багатий різними властивостями продукт і поширилася по всьому світу, зайвий раз переконуючи нас у своїй безсумнівній користі. Дієтичний делікатес і корисний овоч прекрасно виступає і в ролі гарніру.

Приготуйте спаржу з овочами і домашнім вершковим маслом з травами або ж зверніть увагу на яскравий рецепт спаржі з ніжним сиром і лимоном.

Гриби

Запечені

Гриби багаті мінеральними речовинами, білком, вітамінами в, е, d, допомагають знизити рівень холестерину в крові і володіють антибактеріальними і навіть протипухлинними властивостями. З додаванням грибів страви завжди стають більш ніжними, незвичайними і витонченими.запечені гриби, фаршировані сулугуні, порадують вас і ваших гостей своїм насиченим і гармонійним смаком.

Смажені

Смажені гриби-прекрасний і багатьма улюблений гарнір, який завжди вдається на відмінно, навіть якщо ви поспішаєте. Для його приготування найкраще використовувати суміш різних грибів. Однак звичайні печериці або гливи теж відмінно підійдуть: як, наприклад, в рецепті грибів, смажених з цибулею і петрушкою.

Бобові

Нут

Турецький горох дуже корисний для здоров’я, радує своєю ситністю і завжди відмінним смаком. Це ідеальний гарнір до м’ясних або овочевих страв.наш улюблений рецепт гарніру з нуту — з лимонною цедрою і часником. Це дивовижне поєднання надає страві просто карколомний аромат!

Сочевиця

Сочевиця славиться своїми властивостями, що виводять з організму токсини. Цей багатий білком продукт сприяє також прискоренню метаболізму і підтримці нормальної ваги. Як же добре, що з неї можна готувати найрізноманітніші гарніри!наш улюблений рецепт гарніру з сочевиці — по-мюнхенськи. Це максимально простий, але дуже смачний рецепт з мінімальною кількістю інгредієнтів.