Десять смачних брускетт від італійців

18

Брускетти-це ідеальний варіант легкої, але одночасно ситної закуски для вечора в колі друзів. Такі перекушування, як правило, виконують відразу кілька функцій. Вони не тільки найкращим чином справляються з почуттям голоду, але і прикрашають стіл.

Начинки для грінок можуть бути найрізноманітнішими. Відштовхуйтеся від своїх власних смакових уподобань і побажань друзів. Здійсніть в життя найсміливіші кулінарні поєднання-брускетти цілком можуть володіти статусом вишуканої страви.

Експериментуйте і пробуйте різні начинки для ваших закусок. Ми вирішили полегшити вам завдання і підібрали десять цікавих варіантів. 

Як підготувати хліб для брускетти

В цілому немає ніякого універсального способу, керуючись яким, можна приготувати ідеальний хліб для брускетти. Все залежить тільки від ваших смакових уподобань.

Вибирайте абсолютно будь-який хліб: білий, чорний, цільнозерновий. Вирішуйте самі, чи варто підсушувати тост, але так виразно буде смачніше. Хліб буде приємно хрустіти і придбає золотистий відтінок. Підсушити шматочки можна або в тостері, або на сухій сковороді без масла.

При бажанні ви можете приготувати тости заздалегідь з додаванням різних інгредієнтів. Особливо вдало поєднуються з начинками часникові і пряні грінки. Вони надають закусці оригінальний і пікантний смак і допомагають іншим складовим рецепта розкритися максимально вдало.

Щоб брускетти виглядали ще апетитніше, намагайтеся нарізати хліб приблизно однаковими шматочками за формою і розміром. Різномасті закуски на тарілці навряд чи зачарують гостей. 

1. Персики, томати і моцарелла

Влітку слід вибирати максимально соковиті, легкі і смачні начинки. Персики, томати і моцарелла являють собою незвичайне і незвичне поєднання, але спробувати приготувати таку закуску вже точно варто.

Вам будуть потрібні: 1 багет, 8 персиків, 4 томата, пучок свіжого базиліка, невелика кількість оливкової олії, 1 упаковка моцарели, сіль і перець за смаком, бальзамічний оцет для прикраси.

Багет наріжте рівними невеликими скибочками і змастіть з обох сторін оливковою олією. Підігрійте на сковороді протягом двох хвилин з кожного боку. Томати, моцарелу і персики наріжте скибочками і викладіть зверху на тости в тій же послідовності. Посоліть і поперчіть за смаком. Додайте дрібно нарізаний базилік. Перед подачею збризніть невеликою кількістю бальзамічного оцту. 

2. Груша, фета і волоські горіхи

Друзів і домашніх можна балувати найсміливішими і вишуканими варіантами закусок. Груша, фета і волоські горіхи разом змусять смакові рецептори перебувати в гастрономічному захваті. Такі грінки чудово підійдуть до білого вина або сидру.

Підготуйте всі необхідні інгредієнти: 8 шматочків хліба чіабатта, 1 подрібнений зубчик часнику, оливкова олія для змазування, 8 невеликих шматочків сиру фета, 2 груші, 2 столові ложки меду, свіжу м’яту, жменю подрібнених волоських горіхів.

Підігрійте чіабатту, попередньо змащену оливковою олією, на сухій сковороді з двох сторін до золотистої скоринки. Зверху на кожен тост викладіть по три маленьких шматочка груші, скибочку сиру фета, невелика кількість часнику і полийте невеликою кількістю меду. Зверху присипте волоськими горіхами і м’ятою. 

3. Копчений лосось і вершковий сир

Поєднання, вже встигло стати класичним, — це вершковий сир і копчений лосось. Дуже смачно і ситно! від такої закуски практично неможливо відірватися. І це не дивно. Спробуйте повторити цей рецепт в домашніх умовах!

Ось і список необхідних інгредієнтів: 1 багет, 1 упаковка копченого лосося, невелика кількість оливкової олії, петрушка, 250 грамів вершкового сиру, жменю оливок, 2 столові ложки лимонного соку.

Багет розріжте на шматочки, змастіть оливковою олією і підсушіть на сухій сковороді або в духовці протягом 2-3 хвилин. Зверху збризніть кожен шматочок невеликою кількістю лимонного соку, але лише з одного боку. Викладіть на тости рівномірну кількість вершкового сиру, додайте часточку копченого лосося. Зверху прикрасьте кожен тост чайною ложкою вершкового сиру. До однієї половини грінок додайте часточки оливок, а до іншої — гілочки кропу.  

4. Арахісова паста і чорниця

Грінки можуть бути не тільки ситні, але і солодкі. Арахісова паста і чорниця — це дуже ласе і апетитне поєднання. Такі грінки асоціюються з дольче кручений і позитивними американськими серіалами. Їх варто обов’язково приготувати для дівич-вечора або для компанії, в якій будуть діти.

Вам буде потрібно 1 скибка житнього хліба, 250 грамів арахісової пасти і 100-150 грамів чорниці. Арахісову пасту найпростіше придбати в супермаркеті, але можна приготувати і в домашніх умовах. Як це зробити, читайте в матеріалі.

Готуються такі грінки дуже просто і швидко. Хліб розріжте на рівні шматочки. Підігрійте його в духовці 2-3 хвилини. Рівним шаром намажте арахісову пасту і зверху викладіть ягідки чорниці за смаком. 

5. Полуниця, лайм і рікотта

Ще один ласий варіант для ласунів — це грінки з полуницею, лаймом і рікоттою. Їх можна приготувати на швидку руку. Важливо лише мати в запасі всі необхідні інгредієнти. Для приготування таких смачних і апетитних грінок вам буде потрібно 1 багет, 250 грамів рікотти, 150 грамів полуниці, кілька листочків м’яти, 1 чайна ложка цукрової пудри.

Підсушіть нарізаний багет на сковороді з обох сторін. Зверху викладіть на кожен шматочок приблизно однакову кількість рікотти. Полуницю очистіть від хвостиків і наріжте шматочками. Зверху викладіть листочки м’яти і присипте грінки невеликою кількістю цукрової пудри. 

6. Авокадо і прошутто

Друзі привезли з закордонних поїздок стигле авокадо і прошутто? саме час пустити їх у справу і приготувати смачну закуску — грінки з авокадо і прошутто. Задоволеними і ситими залишаться навіть найвибагливіші гурмани.

Прошутто наріжте часточками на вісім шматочків. Багет розділіть на шматочки, змастіть оливковою олією з двох сторін і підсушіть на сухій сковороді або в духовці протягом 2-3 хвилин. Авокадо помийте, висушіть паперовим рушником і очистіть. М’якоть подавіть ложкою, поки не утвориться кашка. Збризніть тости невеликою кількістю оливкової олії, додайте подрібнений часник і тертий пармезан. Додайте кашку з авокадо. Зверху прикрасьте складеним вдвічі шматочком прошутто. Поперчіть і посоліть за смаком. 

7. Гарбуз, фета і розмарин

Залишився гарбуз з минулого сезону? це чудово. Якщо ні, не турбуйтеся, адже до нового залишилося зовсім трохи. Гарбуз зберігається досить довго і зберігає при цьому всі свої корисні і цінні властивості — використовуйте її в якості основного інгредієнта для приготування грінок. Вам знадобиться близько 200 грамів цього продукту.

Які ще інгредієнти необхідні для втілення цього рецепту в життя? пучок розмарину, 8 шматочків житнього хліба, 8 шматочків бекону, 100 грамів сиру фета.

Гарбуз наріжте невеликими скибочками, додайте шматочки бекону і дрібно порубаний розмарин. Надішліть все це в духовку на деякий час. Гарбуз повинна приготуватися, а бекон виглядати хрустким. Змастіть хліб оливковою олією з обох сторін і підсушіть на сухій сковороді. Змішайте гарбузову суміш з фетою, яку необхідно попередньо розкришити. Акуратно ложкою викладіть начинку на грінки. При бажанні додайте улюблених спецій за смаком. 

8. Манго на грилі, малина і м’ята

А ось і суперсочний і свіжий рецепт для любителів фруктів і ягід. Це відмінний дачний варіант, адже манго необхідно готувати на грилі, а малину можна зібрати прямо на своєму городі.

Необхідні інгредієнти: 1 стигле манго, 8 шматочків білого хліба, жменю малини, 150 грамів вершкового сиру без добавок або рікотти, м’ята або інша зелень за смаком.

Манго очистіть, м’якоть наріжте тонкими скибочками і відправте на решітку. Готувати манго слід на попередньо розігрітому до середньої температури грилі. Потомите фрукт приблизно по три хвилини з кожного боку. Хліб підсушіть на сухій сковороді, в тостері або на тому ж грилі. Зверху рівномірно намажте на кожен тост вершковий сир або рікотту. Викладіть скибочки манго і прикрасьте ягідками малини. При бажанні можна додати листочки м’яти і пару крапель рідкого меду. 

9. Рікотта, інжир і мед

Цю смачну закуску можна частіше за інших побачити на обкладинках журналів про їжу або в кулінарних блогах. І це цілком закономірно. Рікотта, інжир і мед — це поєднання, яке приносить гурманам справжнє гастрономічне задоволення. Саме час спробувати рай на смак!

Інжир для цього рецепта вибирайте свіжий. Досить буде 100-150 грамів. Хліб краще вибрати або цільнозерновий, абоЧіабатту. Наріжте його на рівні шматочки однакового розміру і форми. Збризніть невеликою кількістю оливкової олії і відправте підсушуватися в духовку на кілька хвилин. Потім рівномірно розподіліть на тостах одну упаковку рікотти і три столові ложки рідкого меду. Інжир розріжте на четвертинки і прикрасьте грінки зверху. Готово!

10. Яблуко, сир чеддер і прошутто

Ще один оригінальний і вельми незвичайний варіант начинки для хрустких грінок — це мікс з яблука, сиру чеддер і прошутто. Спробувати потрібно обов’язково, адже такі вишукані поєднання смаків зустрічаються не так вже й часто.

Вам буде потрібно 8 шматочків цільнозернового хліба, невелика кількість дрібно нарізаної ріпчастої цибулі, сіль і перець за смаком, оливкова олія за смаком, 150 грамів тертого сиру чеддер, 4 столові ложки діжонської гірчиці, 1 упаковка прошутто, 2 середніх солодких яблука, 2 столові ложки меду, жменю подрібнених волоських горіхів, 1 чайна ложка сушеного кмину.

Цибулю обсмажте в невеликій кількості оливкової олії, поки він не дасть сік і не почне карамелізуватися. Посоліть і поперчіть. Деко слід вистелити папером для випічки і відправити в попередньо розігріту духовку хліб, посипавши кожен шматочок достатньою кількістю сиру і додавши рівну кількість гірчиці. Запікайте 5 хвилин.

Після закінчення цього часу дістаньте грінки і додайте смажену цибулю, пару часточок яблука, скибочку прошутто. Поперчіть і поверніть в духовку ще на 3-4 хвилини. Перед подачею посипте волоськими горіхами, полийте медом і посипте кмином.