Десять смачних брускетт від італійців

26

Брускетти-це ідеальний варіант легкої, але одночасно ситної закуски для вечора в колі друзів. такі перекушування, як правило, виконують відразу кілька функцій. вони не тільки найкращим чином справляються з почуттям голоду, але і прикрашають стіл.

Начинки для грінок можуть бути найрізноманітнішими. відштовхуйтеся від своїх власних смакових уподобань і побажань друзів. здійсніть в життя найсміливіші кулінарні поєднання-брускетти цілком можуть володіти статусом вишуканої страви.

Експериментуйте і пробуйте різні начинки для ваших закусок. ми вирішили полегшити вам завдання і підібрали десять цікавих варіантів. 

Як підготувати хліб для брускетти

В цілому немає ніякого універсального способу, керуючись яким, можна приготувати ідеальний хліб для брускетти. все залежить тільки від ваших смакових уподобань.

Вибирайте абсолютно будь-який хліб: білий, чорний, цільнозерновий. вирішуйте самі, чи варто підсушувати тост, але так виразно буде смачніше. хліб буде приємно хрустіти і придбає золотистий відтінок. підсушити шматочки можна або в тостері, або на сухій сковороді без масла.

При бажанні ви можете приготувати тости заздалегідь з додаванням різних інгредієнтів. особливо вдало поєднуються з начинками часникові і пряні грінки. вони надають закусці оригінальний і пікантний смак і допомагають іншим складовим рецепта розкритися максимально вдало.

Щоб брускетти виглядали ще апетитніше, намагайтеся нарізати хліб приблизно однаковими шматочками за формою і розміром. різномасті закуски на тарілці навряд чи зачарують гостей. 

1. персики, томати і моцарелла

Влітку слід вибирати максимально соковиті, легкі і смачні начинки. персики, томати і моцарелла являють собою незвичайне і незвичне поєднання, але спробувати приготувати таку закуску вже точно варто.

Вам будуть потрібні: 1 багет, 8 персиків, 4 томата, пучок свіжого базиліка, невелика кількість оливкової олії, 1 упаковка моцарели, сіль і перець за смаком, бальзамічний оцет для прикраси.

Багет наріжте рівними невеликими скибочками і змастіть з обох сторін оливковою олією. підігрійте на сковороді протягом двох хвилин з кожного боку. томати, моцарелу і персики наріжте скибочками і викладіть зверху на тости в тій же послідовності. посоліть і поперчіть за смаком. додайте дрібно нарізаний базилік. перед подачею збризніть невеликою кількістю бальзамічного оцту. 

2. груша, фета і волоські горіхи

Друзів і домашніх можна балувати найсміливішими і вишуканими варіантами закусок. груша, фета і волоські горіхи разом змусять смакові рецептори перебувати в гастрономічному захваті. такі грінки чудово підійдуть до білого вина або сидру.

Підготуйте всі необхідні інгредієнти: 8 шматочків хліба чіабатта, 1 подрібнений зубчик часнику, оливкова олія для змазування, 8 невеликих шматочків сиру фета, 2 груші, 2 столові ложки меду, свіжу м’яту, жменю подрібнених волоських горіхів.

Підігрійте чіабатту, попередньо змащену оливковою олією, на сухій сковороді з двох сторін до золотистої скоринки. зверху на кожен тост викладіть по три маленьких шматочка груші, скибочку сиру фета, невелика кількість часнику і полийте невеликою кількістю меду. зверху присипте волоськими горіхами і м’ятою. 

3. копчений лосось і вершковий сир

Поєднання, вже встигло стати класичним, — це вершковий сир і копчений лосось. дуже смачно і ситно! від такої закуски практично неможливо відірватися. і це не дивно. спробуйте повторити цей рецепт в домашніх умовах!

Ось і список необхідних інгредієнтів: 1 багет, 1 упаковка копченого лосося, невелика кількість оливкової олії, петрушка, 250 грамів вершкового сиру, жменю оливок, 2 столові ложки лимонного соку.

Багет розріжте на шматочки, змастіть оливковою олією і підсушіть на сухій сковороді або в духовці протягом 2-3 хвилин. зверху збризніть кожен шматочок невеликою кількістю лимонного соку, але лише з одного боку. викладіть на тости рівномірну кількість вершкового сиру, додайте часточку копченого лосося. зверху прикрасьте кожен тост чайною ложкою вершкового сиру. до однієї половини грінок додайте часточки оливок, а до іншої — гілочки кропу.  

4. арахісова паста і чорниця

Грінки можуть бути не тільки ситні, але і солодкі. арахісова паста і чорниця — це дуже ласе і апетитне поєднання. такі грінки асоціюються з дольче кручений і позитивними американськими серіалами. їх варто обов’язково приготувати для дівич-вечора або для компанії, в якій будуть діти.

Вам буде потрібно 1 скибка житнього хліба, 250 грамів арахісової пасти і 100-150 грамів чорниці. арахісову пасту найпростіше придбати в супермаркеті, але можна приготувати і в домашніх умовах. як це зробити, читайте в матеріалі.

Готуються такі грінки дуже просто і швидко. хліб розріжте на рівні шматочки. підігрійте його в духовці 2-3 хвилини. рівним шаром намажте арахісову пасту і зверху викладіть ягідки чорниці за смаком. 

5. полуниця, лайм і рікотта

Ще один ласий варіант для ласунів — це грінки з полуницею, лаймом і рікоттою. їх можна приготувати на швидку руку. важливо лише мати в запасі всі необхідні інгредієнти. для приготування таких смачних і апетитних грінок вам буде потрібно 1 багет, 250 грамів рікотти, 150 грамів полуниці, кілька листочків м’яти, 1 чайна ложка цукрової пудри.

Підсушіть нарізаний багет на сковороді з обох сторін. зверху викладіть на кожен шматочок приблизно однакову кількість рікотти. полуницю очистіть від хвостиків і наріжте шматочками. зверху викладіть листочки м’яти і присипте грінки невеликою кількістю цукрової пудри. 

6. авокадо і прошутто

Друзі привезли з закордонних поїздок стигле авокадо і прошутто? саме час пустити їх у справу і приготувати смачну закуску — грінки з авокадо і прошутто. задоволеними і ситими залишаться навіть найвибагливіші гурмани.

Прошутто наріжте часточками на вісім шматочків. багет розділіть на шматочки, змастіть оливковою олією з двох сторін і підсушіть на сухій сковороді або в духовці протягом 2-3 хвилин. авокадо помийте, висушіть паперовим рушником і очистіть. м’якоть подавіть ложкою, поки не утвориться кашка. збризніть тости невеликою кількістю оливкової олії, додайте подрібнений часник і тертий пармезан. додайте кашку з авокадо. зверху прикрасьте складеним вдвічі шматочком прошутто. поперчіть і посоліть за смаком. 

7. гарбуз, фета і розмарин

Залишився гарбуз з минулого сезону? це чудово. якщо ні, не турбуйтеся, адже до нового залишилося зовсім трохи. гарбуз зберігається досить довго і зберігає при цьому всі свої корисні і цінні властивості — використовуйте її в якості основного інгредієнта для приготування грінок. вам знадобиться близько 200 грамів цього продукту.

Які ще інгредієнти необхідні для втілення цього рецепту в життя? пучок розмарину, 8 шматочків житнього хліба, 8 шматочків бекону, 100 грамів сиру фета.

Гарбуз наріжте невеликими скибочками, додайте шматочки бекону і дрібно порубаний розмарин. надішліть все це в духовку на деякий час. гарбуз повинна приготуватися, а бекон виглядати хрустким. змастіть хліб оливковою олією з обох сторін і підсушіть на сухій сковороді. змішайте гарбузову суміш з фетою, яку необхідно попередньо розкришити. акуратно ложкою викладіть начинку на грінки. при бажанні додайте улюблених спецій за смаком. 

8. манго на грилі, малина і м’ята

А ось і суперсочний і свіжий рецепт для любителів фруктів і ягід. це відмінний дачний варіант, адже манго необхідно готувати на грилі, а малину можна зібрати прямо на своєму городі.

Необхідні інгредієнти: 1 стигле манго, 8 шматочків білого хліба, жменю малини, 150 грамів вершкового сиру без добавок або рікотти, м’ята або інша зелень за смаком.

Манго очистіть, м’якоть наріжте тонкими скибочками і відправте на решітку. готувати манго слід на попередньо розігрітому до середньої температури грилі. потомите фрукт приблизно по три хвилини з кожного боку. хліб підсушіть на сухій сковороді, в тостері або на тому ж грилі. зверху рівномірно намажте на кожен тост вершковий сир або рікотту. викладіть скибочки манго і прикрасьте ягідками малини. при бажанні можна додати листочки м’яти і пару крапель рідкого меду. 

9. рікотта, інжир і мед

Цю смачну закуску можна частіше за інших побачити на обкладинках журналів про їжу або в кулінарних блогах. і це цілком закономірно. рікотта, інжир і мед — це поєднання, яке приносить гурманам справжнє гастрономічне задоволення. саме час спробувати рай на смак!

Інжир для цього рецепта вибирайте свіжий. досить буде 100-150 грамів. хліб краще вибрати або цільнозерновий, або чіабатту. наріжте його на рівні шматочки однакового розміру і форми. збризніть невеликою кількістю оливкової олії і відправте підсушуватися в духовку на кілька хвилин. потім рівномірно розподіліть на тостах одну упаковку рікотти і три столові ложки рідкого меду. інжир розріжте на четвертинки і прикрасьте грінки зверху. готово!

10. яблуко, сир чеддер і прошутто

Ще один оригінальний і вельми незвичайний варіант начинки для хрустких грінок — це мікс з яблука, сиру чеддер і прошутто. спробувати потрібно обов’язково, адже такі вишукані поєднання смаків зустрічаються не так вже й часто. Випічки і відправити в попередньо розігріту духовку хліб, посипавши кожен шматочок достатньою кількістю сиру і додавши рівну кількість гірчиці. запікайте 5 хвилин.

Після закінчення цього часу дістаньте грінки і додайте смажену цибулю, пару часточок яблука, скибочку прошутто. поперчіть і поверніть в духовку ще на 3-4 хвилини. перед подачею посипте волоськими горіхами, полийте медом і посипте кмином.