Десять смачних брускетт від італійців

901

Брускетти-це ідеальний варіант легкої, але одночасно ситної закуски для вечора в колі друзів. такі перекушування, як правило, виконують відразу кілька функцій. вони не тільки найкращим чином справляються з почуттям голоду, але і прикрашають стіл.

Начинки для грінок можуть бути найрізноманітнішими. відштовхуйтеся від своїх власних смакових уподобань і побажань друзів. здійсніть в життя найсміливіші кулінарні поєднання-брускетти цілком можуть володіти статусом вишуканої страви.

Експериментуйте і пробуйте різні начинки для ваших закусок. ми вирішили полегшити вам завдання і підібрали десять цікавих варіантів. 

Як підготувати хліб для брускетти

В цілому немає ніякого універсального способу, керуючись яким, можна приготувати ідеальний хліб для брускетти. все залежить тільки від ваших смакових уподобань.

Вибирайте абсолютно будь-який хліб: білий, чорний, цільнозерновий. вирішуйте самі, чи варто підсушувати тост, але так виразно буде смачніше. хліб буде приємно хрустіти і придбає золотистий відтінок. підсушити шматочки можна або в тостері, або на сухій сковороді без масла.

При бажанні ви можете приготувати тости заздалегідь з додаванням різних інгредієнтів. особливо вдало поєднуються з начинками часникові і пряні грінки. вони надають закусці оригінальний і пікантний смак і допомагають іншим складовим рецепта розкритися максимально вдало.

Щоб брускетти виглядали ще апетитніше, намагайтеся нарізати хліб приблизно однаковими шматочками за формою і розміром. різномасті закуски на тарілці навряд чи зачарують гостей. 

1. персики, томати і моцарелла

Влітку слід вибирати максимально соковиті, легкі і смачні начинки. персики, томати і моцарелла являють собою незвичайне і незвичне поєднання, але спробувати приготувати таку закуску вже точно варто.

Вам будуть потрібні: 1 багет, 8 персиків, 4 томата, пучок свіжого базиліка, невелика кількість оливкової олії, 1 упаковка моцарели, сіль і перець за смаком, бальзамічний оцет для прикраси.

Багет наріжте рівними невеликими скибочками і змастіть з обох сторін оливковою олією. підігрійте на сковороді протягом двох хвилин з кожного боку. томати, моцарелу і персики наріжте скибочками і викладіть зверху на тости в тій же послідовності. посоліть і поперчіть за смаком. додайте дрібно нарізаний базилік. перед подачею збризніть невеликою кількістю бальзамічного оцту. 

2. груша, фета і волоські горіхи

Друзів і домашніх можна балувати найсміливішими і вишуканими варіантами закусок. груша, фета і волоські горіхи разом змусять смакові рецептори перебувати в гастрономічному захваті. такі грінки чудово підійдуть до білого вина або сидру.

Підготуйте всі необхідні інгредієнти: 8 шматочків хліба чіабатта, 1 подрібнений зубчик часнику, оливкова олія для змазування, 8 невеликих шматочків сиру фета, 2 груші, 2 столові ложки меду, свіжу м’яту, жменю подрібнених волоських горіхів.

Підігрійте чіабатту, попередньо змащену оливковою олією, на сухій сковороді з двох сторін до золотистої скоринки. зверху на кожен тост викладіть по три маленьких шматочка груші, скибочку сиру фета, невелика кількість часнику і полийте невеликою кількістю меду. зверху присипте волоськими горіхами і м’ятою. 

3. копчений лосось і вершковий сир

Поєднання, вже встигло стати класичним, — це вершковий сир і копчений лосось. дуже смачно і ситно! від такої закуски практично неможливо відірватися. і це не дивно. спробуйте повторити цей рецепт в домашніх умовах!

Ось і список необхідних інгредієнтів: 1 багет, 1 упаковка копченого лосося, невелика кількість оливкової олії, петрушка, 250 грамів вершкового сиру, жменю оливок, 2 столові ложки лимонного соку.

Багет розріжте на шматочки, змастіть оливковою олією і підсушіть на сухій сковороді або в духовці протягом 2-3 хвилин. зверху збризніть кожен шматочок невеликою кількістю лимонного соку, але лише з одного боку. викладіть на тости рівномірну кількість вершкового сиру, додайте часточку копченого лосося. зверху прикрасьте кожен тост чайною ложкою вершкового сиру. до однієї половини грінок додайте часточки оливок, а до іншої — гілочки кропу.  

4. арахісова паста і чорниця

Грінки можуть бути не тільки ситні, але і солодкі. арахісова паста і чорниця — це дуже ласе і апетитне поєднання. такі грінки асоціюються з дольче кручений і позитивними американськими серіалами. їх варто обов’язково приготувати для дівич-вечора або для компанії, в якій будуть діти.

Вам буде потрібно 1 скибка житнього хліба, 250 грамів арахісової пасти і 100-150 грамів чорниці. арахісову пасту найпростіше придбати в супермаркеті, але можна приготувати і в домашніх умовах. як це зробити, читайте в матеріалі.

Готуються такі грінки дуже просто і швидко. хліб розріжте на рівні шматочки. підігрійте його в духовці 2-3 хвилини. рівним шаром намажте арахісову пасту і зверху викладіть ягідки чорниці за смаком. 

5. полуниця, лайм і рікотта

Ще один ласий варіант для ласунів — це грінки з полуницею, лаймом і рікоттою. їх можна приготувати на швидку руку. важливо лише мати в запасі всі необхідні інгредієнти. для приготування таких смачних і апетитних грінок вам буде потрібно 1 багет, 250 грамів рікотти, 150 грамів полуниці, кілька листочків м’яти, 1 чайна ложка цукрової пудри.

Підсушіть нарізаний багет на сковороді з обох сторін. зверху викладіть на кожен шматочок приблизно однакову кількість рікотти. полуницю очистіть від хвостиків і наріжте шматочками. зверху викладіть листочки м’яти і присипте грінки невеликою кількістю цукрової пудри.