Для особливого вечора: 5 витончених закусок до вина

69

Збираєтеся з друзями вдома за келихом вина? тоді придивіться до нашої добірці закусок до вина, яка здивує навіть найвибагливіших гурманів.

Брускетта з полуницею і рікоттою

Таку закуску зазвичай подають до білого вина — фрукти і м’який сир прекрасно з ним поєднуються.

Інгредієнти:

  • багет 1 шт.
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • рікотта 300 г
  • сіль 2 ч. л.
  • мелений чорний перець 1 ч. л.
  • полуниця 200 г
  • базилік кілька гілочок
  • бальзамічний соус

Спосіб приготування:

  • для приготування брускетти наріжте багет, викладіть на деко, застелене пергаментом, полийте маслом хліб і поставте в духовку на десять хвилин при 200°c.
  • рікотту змішайте з перцем і сіллю, додайте трохи масла. 
  • далі намажте сиром скибочки хліба, зверху викладіть нарізану шматочками полуницю і базилік і полийте все бальзамічним соусом.

Сирне печиво

Хрустке печиво з сиром просто тане в роті. відмінна альтернатива бутербродам.

Інгредієнти:

  • борошно 100 г
  • вершкове масло 100 г
  • твердий сир 100 г
  • жовток 1 шт.
  • сіль за смаком
  • сухі розмарин, орегано, чебрець, червоний перець за смаком

Спосіб приготування:

  • для такої закуски потрібно просіяти борошно, додати в неї сіль і сухі пряні трави. 
  • у цю суміш додати рубане кубиками вершкове масло, дрібно натертий сир і жовток. 
  • далі слід все перемішати і зробити з тіста кулю, загорнути в харчову плівку і залишити в холодильнику на 30 хвилин. 
  • після тонко розкачати тісто і вирізати склянкою кола, викласти на пергамент і запікати в духовці 15 хвилин при 180°c.

Апельсиновий мус

апельсиновий мус допомагає краще розкрити нотки червоного вина.

Інгредієнти:

  • желатин 4 листа
  • апельсини 5 шт.
  • яйце 4 шт.
  • цукор 150-200 г
  • жирні вершки 300 мл
  • вода 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  • для його приготування необхідно замочити желатин у воді згідно з інструкцією на упаковці, вичавити сік з двох апельсинів і розігріти його в мікрохвильовці протягом однієї хвилини. 
  • далі злийте зайву воду з желатину, додайте до соку і ретельно перемішайте. 
  • натерту цедру трьох апельсинів змішайте з жовтками і цукром, поставте на водяну баню на десять хвилин і постійно помішуйте. 
  • додайте до яєчної суміші желатин з соком. 
  • в окремій ємності збийте білки і вершки. 
  • перемішайте дві суміші до однорідної консистенції, розкладіть по сервірувальних келихах і поставте в холодильник до повного застигання. 
  • перед подачею на стіл прикрасьте келихи нарізаними апельсинами. 

Пиріжки з квасолею

Пиріжки з квасолею виходять не тільки ніжними і смачними — вони дуже корисні і не так калорійні, як пиріжки з іншими начинками.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно 500 г
  • вода 150 мл
  • сіль за смаком

Інгредієнти для начинки:

  • біла квасоля 1 банка
  • цибулина 1 шт.
  • рослинна олія 1 ст. л.
  • кінза 3-4 гілочки
  • мелений кмин ½ ч. л.
  • свіжомелений чорний перець за смаком
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  • просіяне борошно змішайте з сіллю і водою, замісити туге тісто. 
  • сформуйте його в кулю, загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на годину. 
  • дрібно наріжте цибулину і підсмажте на олії до золотистого кольору, кінзу дрібно порубати. 
  • для начинки злийте рідину з-під квасолі, розімніть її виделкою, додайте смажену цибулю, зелень, перець, кмин і сіль. 
  • дістаньте тісто і розділіть його на три частини, виріжте з тіста кружечки діаметром 5-6 см, викладіть на середину кожного по чайній ложці начинки і защипніть щільно краю.
  • розігрійте масло для фритюру до появи серпанку, трохи зменшіть вогонь і викладайте пиріжки порціями, перевертаючи протягом 2-3 хвилин.
  • дістаньте готові пиріжки шумівкою на паперовий рушник, щоб вбралися надлишки жиру, а потім подавайте до столу.

Рулетики з бекону і кураги

Рулет з беконом і курагою — соковита і оригінальна закуска, яку найкраще подавати з соусом.

Інгредієнти:

  • бекон 10 скибочок
  • курага 200 г
  • мигдаль 100 г
  • соєвий соус 2 ст. л.
  • сливовий або яблучний джем 50 г

Спосіб приготування:

  • розріжте кожну смужку бекону на три частини.
  • оберніть курагу навколо мигдалю, потім оберніть шматочком бекону і закріпіть зубочистками. 
  • покладіть рулетики в духовку на 20-25 хвилин при 200°c.
  • для соусу змішайте соєвий соус і джем, поставте на вогонь і перемішуйте до однорідної консистенції.
  • подавайте рулетики з соусом.