Збираєтеся з друзями вдома за келихом вина? тоді придивіться до нашої добірці закусок до вина, яка здивує навіть найвибагливіших гурманів.
Брускетта з полуницею і рікоттою
Таку закуску зазвичай подають до білого вина — фрукти і м’який сир прекрасно з ним поєднуються.
Інгредієнти:
- багет 1 шт.
- оливкова олія 2 ст. л.
- рікотта 300 г
- сіль 2 ч. л.
- мелений чорний перець 1 ч. л.
- полуниця 200 г
- базилік кілька гілочок
- бальзамічний соус
Спосіб приготування:
- для приготування брускетти наріжте багет, викладіть на деко, застелене пергаментом, полийте маслом хліб і поставте в духовку на десять хвилин при 200°c.
- рікотту змішайте з перцем і сіллю, додайте трохи масла.
- далі намажте сиром скибочки хліба, зверху викладіть нарізану шматочками полуницю і базилік і полийте все бальзамічним соусом.
Сирне печиво
Хрустке печиво з сиром просто тане в роті. відмінна альтернатива бутербродам.
Інгредієнти:
- борошно 100 г
- вершкове масло 100 г
- твердий сир 100 г
- жовток 1 шт.
- сіль за смаком
- сухі розмарин, орегано, чебрець, червоний перець за смаком
Спосіб приготування:
- для такої закуски потрібно просіяти борошно, додати в неї сіль і сухі пряні трави.
- у цю суміш додати рубане кубиками вершкове масло, дрібно натертий сир і жовток.
- далі слід все перемішати і зробити з тіста кулю, загорнути в харчову плівку і залишити в холодильнику на 30 хвилин.
- після тонко розкачати тісто і вирізати склянкою кола, викласти на пергамент і запікати в духовці 15 хвилин при 180°c.
Апельсиновий мус
апельсиновий мус допомагає краще розкрити нотки червоного вина.
Інгредієнти:
- желатин 4 листа
- апельсини 5 шт.
- яйце 4 шт.
- цукор 150-200 г
- жирні вершки 300 мл
- вода 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- для його приготування необхідно замочити желатин у воді згідно з інструкцією на упаковці, вичавити сік з двох апельсинів і розігріти його в мікрохвильовці протягом однієї хвилини.
- далі злийте зайву воду з желатину, додайте до соку і ретельно перемішайте.
- натерту цедру трьох апельсинів змішайте з жовтками і цукром, поставте на водяну баню на десять хвилин і постійно помішуйте.
- додайте до яєчної суміші желатин з соком.
- в окремій ємності збийте білки і вершки.
- перемішайте дві суміші до однорідної консистенції, розкладіть по сервірувальних келихах і поставте в холодильник до повного застигання.
- перед подачею на стіл прикрасьте келихи нарізаними апельсинами.
Пиріжки з квасолею
Пиріжки з квасолею виходять не тільки ніжними і смачними — вони дуже корисні і не так калорійні, як пиріжки з іншими начинками.
Інгредієнти для тіста:
- борошно 500 г
- вода 150 мл
- сіль за смаком
Інгредієнти для начинки:
- біла квасоля 1 банка
- цибулина 1 шт.
- рослинна олія 1 ст. л.
- кінза 3-4 гілочки
- мелений кмин ½ ч. л.
- свіжомелений чорний перець за смаком
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- просіяне борошно змішайте з сіллю і водою, замісити туге тісто.
- сформуйте його в кулю, загорніть в харчову плівку і покладіть в холодильник на годину.
- дрібно наріжте цибулину і підсмажте на олії до золотистого кольору, кінзу дрібно порубати.
- для начинки злийте рідину з-під квасолі, розімніть її виделкою, додайте смажену цибулю, зелень, перець, кмин і сіль.
- дістаньте тісто і розділіть його на три частини, виріжте з тіста кружечки діаметром 5-6 см, викладіть на середину кожного по чайній ложці начинки і защипніть щільно краю.
- розігрійте масло для фритюру до появи серпанку, трохи зменшіть вогонь і викладайте пиріжки порціями, перевертаючи протягом 2-3 хвилин.
- дістаньте готові пиріжки шумівкою на паперовий рушник, щоб вбралися надлишки жиру, а потім подавайте до столу.
Рулетики з бекону і кураги
Рулет з беконом і курагою — соковита і оригінальна закуска, яку найкраще подавати з соусом.
Інгредієнти:
- бекон 10 скибочок
- курага 200 г
- мигдаль 100 г
- соєвий соус 2 ст. л.
- сливовий або яблучний джем 50 г
Спосіб приготування:
- розріжте кожну смужку бекону на три частини.
- оберніть курагу навколо мигдалю, потім оберніть шматочком бекону і закріпіть зубочистками.
- покладіть рулетики в духовку на 20-25 хвилин при 200°c.
- для соусу змішайте соєвий соус і джем, поставте на вогонь і перемішуйте до однорідної консистенції.
- подавайте рулетики з соусом.