Домашня шаурма: 3 простих рецепта

35

Шаурма-швидке і поживне блюдо, яке забезпечує ситний перекус. для того, щоб приготувати шаурму в домашніх умовах, не потрібні особливі навички. головний секрет-тонко нарізані овочі і смачний соус, яким просочується лаваш і начинка. нижче три універсальних рецепта на будь-який смак.

Шаурма з куркою

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш 1 шт.
  • курка 500 г
  • ріпчаста цибуля 2 шт.
  • морква по-корейськи 300 г
  • помідори черрі 10 шт.
  • майонез 150 г
  • кетчуп 150 г
  • яйця 2 шт.
  • рослинна олія 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  • курку відваріть і наріжте на окремі шматочки. обсмажте до появи невеликої скоринки.
  • наріжте цибулю півкільцями. обсмажте в олії до золотистого кольору. злийте масло. перекладіть в окремий посуд.
  • помідори черрі наріжте четвертинками.
  • для соусу змішайте майонез і кетчуп в однакових пропорціях.
  • розбийте два яйця, збовтайте віночком. залиште, щоб змастити лаваш всередині і зовні.
  • розріжте лаваш на шість частин.
  • візьміть невеликий шматок лаваша. змастіть його спочатку яйцем, потім соусом, зверху посипте цибулею, морквою і помідорами. покладіть на середину лаваша курку. поверніть в трубку.
  • змастіть яйцем з двох сторін і покладіть на сковорідку (або на гриль). обсмажте з двох сторін до утворення скоринки.

Шаурма з яйцем і зеленню

Інгредієнти:

  • лаваш 1 шт.
  • шпинат 100 г
  • гриби 100 г
  • часник 3 зубчики
  • оливкова олія 2 ст. л.
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

Спосіб приготування:

  • відваріть шпинат у воді. 
  • часник наріжте тонкими пластинками, також середньо наріжте гриби. 
  • нагрійте на сковороді оливкову олію і обсмажте часник. 
  • далі викладіть на сковороду відварений шпинат і гриби. 
  • перемішайте всі інгредієнти, посоліть і поперчіть за смаком. обсмажуйте начинку до повної готовності грибів.
  • потім викладіть начинку на лаваш, згорніть шаурму і трохи обсмажте її на сковороді.

Шаурма з овочами

Інгредієнти:

  • лаваш 1 шт.
  • білокачанна капуста 50 г
  • морква 1 шт.
  • огірок 1 шт.
  • помідор 1 шт.
  • грецький йогурт 2 ст. л.
  • гірчиця 1 ч. л.
  • петрушка за смаком

Спосіб приготування:

  • на крупній тертці натріть буряк і моркву.
  • капусту дрібно наріжте, а зелень дрібно порубати.
  • перемішайте всі інгредієнти в мисці.
  • окремо змішайте всі інгредієнти для соусу: спеції, грецький йогурт і гірчицю. 
  • викладіть овочі на лаваш, полийте соусом.