Шаурма-швидке і поживне блюдо, яке забезпечує ситний перекус. для того, щоб приготувати шаурму в домашніх умовах, не потрібні особливі навички. головний секрет-тонко нарізані овочі і смачний соус, яким просочується лаваш і начинка. нижче три універсальних рецепта на будь-який смак.
Шаурма з куркою
Інгредієнти:
- тонкий лаваш 1 шт.
- курка 500 г
- ріпчаста цибуля 2 шт.
- морква по-корейськи 300 г
- помідори черрі 10 шт.
- майонез 150 г
- кетчуп 150 г
- яйця 2 шт.
- рослинна олія 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- курку відваріть і наріжте на окремі шматочки. обсмажте до появи невеликої скоринки.
- наріжте цибулю півкільцями. обсмажте в олії до золотистого кольору. злийте масло. перекладіть в окремий посуд.
- помідори черрі наріжте четвертинками.
- для соусу змішайте майонез і кетчуп в однакових пропорціях.
- розбийте два яйця, збовтайте віночком. залиште, щоб змастити лаваш всередині і зовні.
- розріжте лаваш на шість частин.
- візьміть невеликий шматок лаваша. змастіть його спочатку яйцем, потім соусом, зверху посипте цибулею, морквою і помідорами. покладіть на середину лаваша курку. поверніть в трубку.
- змастіть яйцем з двох сторін і покладіть на сковорідку (або на гриль). обсмажте з двох сторін до утворення скоринки.
Шаурма з яйцем і зеленню
Інгредієнти:
- лаваш 1 шт.
- шпинат 100 г
- гриби 100 г
- часник 3 зубчики
- оливкова олія 2 ст. л.
- сіль за смаком
- спеції за смаком
Спосіб приготування:
- відваріть шпинат у воді.
- часник наріжте тонкими пластинками, також середньо наріжте гриби.
- нагрійте на сковороді оливкову олію і обсмажте часник.
- далі викладіть на сковороду відварений шпинат і гриби.
- перемішайте всі інгредієнти, посоліть і поперчіть за смаком. обсмажуйте начинку до повної готовності грибів.
- потім викладіть начинку на лаваш, згорніть шаурму і трохи обсмажте її на сковороді.
Шаурма з овочами
Інгредієнти:
- лаваш 1 шт.
- білокачанна капуста 50 г
- морква 1 шт.
- огірок 1 шт.
- помідор 1 шт.
- грецький йогурт 2 ст. л.
- гірчиця 1 ч. л.
- петрушка за смаком
Спосіб приготування:
- на крупній тертці натріть буряк і моркву.
- капусту дрібно наріжте, а зелень дрібно порубати.
- перемішайте всі інгредієнти в мисці.
- окремо змішайте всі інгредієнти для соусу: спеції, грецький йогурт і гірчицю.
- викладіть овочі на лаваш, полийте соусом.