Ці хитрощі зроблять звичайну картоплю просто чарівним

28

Картопля — один з найбільш ситних, корисних і в той же час простих в приготуванні продуктів, але навіть найлегші рецепти на його основі все-таки мають свої секрети і певні тонкощі.ми зібрали для вас найпотрібніші картопляні лайфхаки, дотримуючись яких ви зможете створювати приголомшливі страви незалежно від того, чи любите ви запечену, варену або смажену картоплю.

Варена картопля

Варена картопля донесе до нас всі свої корисні властивості і вітаміни, а для тих, хто страждає від захворювань шлунка, він і зовсім стане лікувальним блюдом.

Вибирайте для варіння середнього розміру картопля, попередньо очистивши його від шкірки і позбувшись від чорних крапок. Кладіть овочі відразу в гарячу воду, а як тільки вода закипить, додайте в неї сіль, і варіть, поки картопля не стане м’якою.незважаючи на те що більшість вважають за краще варену картоплю як гарнір, ми рекомендуємо спробувати його як самостійну страву: додайте лише вершкове масло, сметану і посипте запашним кропом.

Смажена картопля

Скільки б нам не говорили про шкоду такої картоплі, ми все одно продовжимо балувати себе їм, чи не так? аж надто складно встояти перед ароматними скибочками з золотистою скоринкою в компанії з вашим улюбленим соусом.

Для смаження ідеально підійде твердий несолодкий картопля з рожевою шкіркою. Нарізавши його скибочками, смажте на заздалегідь розігрітій в сковороді олії на сильному вогні, але при цьому уважно стежте, щоб страва не підгоріло — не лінуйтеся постійно перемішувати.

Справжні гурмани оцінять попередньо зварений, а потім обсмажений у вершковому маслі картопля-таке блюдо виходить ніжним і ароматним. Ми пропонуємо вам традиційні рецепти картоплі, смаженої з цибулею і зеленню або з часником і лавровим листом.

Картопля в мундирі

Найпопулярніший і, мабуть, смачний спосіб приготування картоплі — запікання. Запечені овочі зберігають для нас більшість своїх корисних речовин: вітаміну с, калію і клітковини.

Ось, наприклад, як зробити ідеальний, простий картопля в мундирі: заздалегідь розігрійте духовку і підберіть рівні, красиві, великі картоплини, які потрібно ретельно відмити і висушити. Шкірку в декількох місцях обов’язково проткніть виделкою: так вона буде хрусткою і легко відокремиться. Натріть картоплю оливковою або рослинною олією, а потім сіллю. Запікати картоплю в мундирі потрібно на середньому вогні і досить довго — 1,5–2 години, поки шкірка не підсмажиться і не стане хрусткою.

Подавайте готову картоплю до столу відразу, розрізавши уздовж навпіл і розпушивши м’якоть під мундиром, додавши туди вершкове або оливкове масло зі спеціями. Можна подати таку страву як гарнір, додавши гриби і вершковий соус, а можна приготувати незвичайний картопля хассельбек по спеціальному фоторецепту від kitchenmag — простий в приготуванні і вкрай оригінальний в подачі.

Запечена картопля

Швидко, просто, смачно, корисно, недорого — все це прекрасно описує запечений в духовці картопля. Таке блюдо зможе легко приготувати будь-який новачок, а приправи і оригінальна подача зможуть перетворити його в круте самостійне блюдо.ретельно помийте і почистіть картоплю, видаливши всі нерівності і «очі», і наріжте гострим ножем тонкими кружечками. Викладіть на деко, попередньо застелене пергаментним папером або фольгою, і запікайте близько півгодини до появи золотистої скоринки, додавши оливкову олію і улюблені спеції. Не забудьте посолити! якщо у вас в холодильнику знайдеться смачний твердий сир, який можна потерти на готову картоплю, вважайте, що ви вже приготували повноцінне блюдо.для тих, хто віддає перевагу кружечкам більш оригінальні форми запеченої картоплі, ми підібрали найсмачніші рецепти, які можна подавати і як гарнір, і самостійно. Картопля з розмарином і часником, солодка картопля з корицею і паприкою і проста картопля в оливковій олії не залишать байдужими навіть тих, хто втомився від картоплі.

Картопля-пюре

Ми звикли дивитися на картопля-пюре як на відмінний гарнір, але це блюдо може прекрасно виглядати саме по собі, якщо його приготувати за всіма правилами.

Саме повітряне і ніжне пюре вийде з немолодої картоплі з високим вмістом крохмалю. Такі овочі досить просто визначити, якщо розрізати бульба навпіл і потерти половинки один об одного: вони злипнуться тільки в тому випадку, якщо в картоплі з високий вміст крохмалю.

Зваривши картопля, тисніть його спеціальним товкачем і ні в якому разі не використовуйте блендер — в цьому випадку готову страву буде важким і безформним. Під час пюрирования потроху додавайте вершкове масло, молоко або вершки (обов’язково підігріті).для того щоб пюре стало повноцінним блюдом, спробуйте приготувати його по-особливому, наприклад, використовуючи оригінальні рецепти з різних країн. Безпрограшні класичні рецепти чудового пюре-зі сметаною, з цибулею, з часником і зеленню. а з тими, хто хоче зробити готову страву яскравою і неповторною, ми ділимося спеціальним рецептом картопляно-гарбузового пюре.

Загальні рекомендації по зберіганню

Найголовніше правило — не зберігати бульби на світлі, так як в цьому випадку в овочах підвищиться вміст отруйного соланіну, отруєння яким неприємно позначиться на вашому травленні.

Картопля повинна зберігатися в сухому, прохолодному місці, при цьому потрібно забезпечити йому таку температуру, щоб він не замерз, не зів’яв і не проріс. Не рекомендують зберігати картоплю і в холодильнику: в цьому випадку він придбає солодкуватий смак.якщо ви вирішили заздалегідь начистити побільше картоплі, покладіть очищені бульби в холодну воду і накрийте рушником, щоб вони не потемніли. Постарайтеся впоратися з готуванням за кілька годин: чим довше овочі пролежать у воді, тим більше вітамінів і корисних речовин вони втратять.