Ці продукти обов’язково повинні бути на кожній кухні

40

У гонитві за красою і здоров’ям ми все частіше віддаємо перевагу модним екзотичним продуктам, забуваючи, що в базових інгредієнтах не менше користі. Якщо навчитися правильно поєднувати навіть найпростіші продукти, то можна прекрасно збалансувати раціон, зробити його смак і різноманітним.

Для того щоб вам було простіше зорієнтуватися, ми підготували для вас невеликий гід по найголовнішим продуктам, які обов’язково повинні бути на кухні. Саме вони завжди виручать вас, якщо на приготування складного блюда немає часу і сил.  

Мед

Мед-це прекрасний продукт, який легко замінить цукор в улюблених десертах і стане відмінною основою корисних соусів і заправок. Крім того, мед допоможе вам відновити сили після тривалих фізичних або розумових навантажень і впоратися з першими ознаками застуди. 

Грецький йогурт

Ставлення до кисломолочних продуктів постійно змінюється. Одні кажуть, що від них краще відмовитися. Інші стверджують, що саме вони підтримують мікрофлору і регулюють роботу шлунково-кишкового тракту. 

У будь-якому випадку, солодкі йогурти дійсно слід виключити, а ось грецький йогурт обов’язково повинен бути в холодильнику. З нього можна приготувати легкі десерти і соуси, а також просто з’їсти його на сніданок або полуденок. 

Банани

Невипадково банани — улюблені фрукти всіх спортсменів. Вони багаті калієм, а також містять клітковину і вуглеводи. Такий склад допомагає швидко відновити сили і підбадьоритися. Їх можна використовувати в якості корисного перекусу, готувати з ними випічку або додавати в каші і йогурти. 

Темний шоколад

Поспішаємо порадувати всіх ласунів і сказати, що гіркий шоколад необов’язково виключати з раціону під час дієти. Навіть навпаки, пара шматочків цих ласощів заповнить добову дозу магнію і заліза, так що балуйте себе з користю для організму. 

Свіжа зелень

Яку б зелень ви не вибрали — кріп або петрушку, базилік або кінзу — це урізноманітнює будь-яку страву, зробить його смак більш насиченим і цікавим. Крім того, свіжа зелень багата вітамінами і антиоксидантами, так що обов’язково додавайте її в свій повсякденний раціон. 

Креветки

Тим, хто віддає перевагу легким стравам, ми радимо придивитися до креветок. Цей морепродукт не дуже калорійний, але при цьому містить корисні омега-3 жирні кислоти і легкозасвоюваний білок. Додавайте креветки в салат, пасту або ніжний крем-суп, щоб зробити блюдо більш ситним. 

Оливки

Оливки є невід’ємною частиною середземноморської дієти. Так чому б нам не включити їх у своє щоденне меню? оливки містять необхідні нашому організму жирні кислоти і відмінно доповнять легкі овочеві салати, надавши їм додатковий смак. 

Томатна паста

На жаль, не завжди є можливість купити свіжі соковиті помідори. У цій ситуації на допомогу прийде томатна паста, яка теж багата вітамінами і лікопіном – антиоксидантом, за який ми так цінуємо помідори. 

Вівсянка

Зараз з’являється все більше екзотичних круп, але пачка вівсяних пластівців повинна бути на кожній кухні. Це базовий продукт, який швидко насичує і допомагає знизити рівень холестерину. Не забувайте, що з вівсянки можна готувати не тільки солодкі сніданки, але і збалансовані вечері. 

Часник

Часник надає будь-якій страві абсолютно особливий смак, відтіняючи і доповнюючи основні інгредієнти. Але краще його не терти, а просто розчавлювати ножем і залишати на 5-10 хвилин перш, ніж додавати в їжу. Так все його цінні властивості максимально розкриються, і ви отримаєте ще більше вітамінів і корисних речовин.