Ці продукти просто створені для швидкого вегетаріанського вечері

29

Напевно, всі, хто виключив з раціону м’ясо і рибу, не раз виявлялися в замішанні з приводу того, що приготувати на вечерю. Адже простими овочами після виснажливого робочого дня насититися досить складно, а розкішну пасту з томатами і базиліком готувати занадто пізно.

На щастя, вегетаріанські вечері можна урізноманітнити дуже простими і корисними продуктами, при цьому не завантажуючи себе додатковими походами в магазин. Досить просто постійно мати на кухні хоча б кілька з цих 8 чарівних продуктів, які допоможуть приготувати вам ідеальне ситне, здорове і низькокалорійне блюдо.

Кіноа

Вкрай популярна серед прихильників здорового способу життя крупа кіноа — це чи не найкращий варіант урізноманітнити свої вегетаріанські страви. Цей продукт багатий білками, мінеральними речовинами і клітковиною, є джерелом корисних вуглеводів і володіє низьким глікемічним індексом.

Саме кіноа допоможе вам контролювати рівень апетиту: ця крупа відмінно справляється навіть з найстрашнішим голодом і допомагає не переїдати, забезпечуючи відчуття швидкого насичення. Існує маса рецептів на основі кіноа: наприклад, прості запечені овочі або вегетаріанські котлети.

Місо

Місо — популярна страва японської кухні, яке найчастіше подається у вигляді густої пасти. Проводиться воно мудрованим способом ферментації соєвих бобів, пшениці або рису. Місо є відмінною приправою для багатьох страв, таких, наприклад, як супи, бутерброди або салати, куди цей продукт привносить масу вітамінів (в першу чергу, групи в) і мінеральних речовин.вегетаріанцям напевно сподобаються незвичайні рецепти ріпи в соусі місо, а також легкий, але дуже ситний салат з брокколі і авокадо і незвичайна локшина соба з медовою заправкою.

Рис

Навряд чи знайдеться людина, у якого на кухні не припасено хоч трохи рису. якщо ви хочете поповнити свої запаси цього практично універсального продукту, радимо вам спочатку звернути увагу на багатство його сортів, так сильно відрізняються один від одного. Проте і у білого, і у коричневого, і у середньозерного, і у довгозерного рису є дещо спільне: це дуже поживний і корисний продукт, який до того ж завжди легко і швидко готувати.за звання ідеального вегетаріанського вечері на основі рису можуть позмагатися тисячі рецептів, а ми для початку пропонуємо вам цікавий рецепт дикого рису з журавлиною, оригінальний салат з апельсином і авокадо і коричневий рис з овочами, який можна приготувати також як самостійну страву на обід.

Кешью

Навряд чи варто нагадувати вам, чим такий хороший кешью: сам по собі горіх може стати класним перекусом, а в поєднанні з іншими продуктами, особливо з овочами, цей продукт перетворить ваше блюдо в справжню вітамінну бомбу, дуже смачну, ситну і корисну.

Єдине, про що варто пам’ятати любителям цього горіха, це про його високу енергетичну цінність, і що з ним, як і з усіма висококалорійними продуктами, потрібно знати міру.жменька кешью відмінно урізноманітнює такі вегетаріанські страви, як, наприклад, традиційний пряний рис, салат з капусти кале і журавлини або простий, але вишуканий салат з ананаса з авокадо. справжньою знахідкою для тих, хто давно шукає для себе варіант ідеального перекусу, стане рецепт енергетичних горіхових кульок з кешью, лаймом, імбиром і гострим перцем.

Нут

Всі ми знаємо про те, що нут — основа фалафеля, приголомшливо смачного і улюбленого багатьма вегетаріанського страви, який підкорив весь світ.

Досить великі боби коричнево-зеленого кольору володіють прекрасним маслянисто-горіховим смаком, багаті масою корисних для організму речовин (серед яких калій, магній, кальцій і багато інших) і, звичайно, ідеально вписуються практично в будь веганське блюдо, прекрасно його доповнюючи.якщо ви вже навчилися готувати приголомшливий фалафель і перебуваєте в пошуках нових цікавих варіантів використовувати нут в своїх стравах, ми радимо вам розкуштувати цей продукт сам по собі: смажений або запечений нут приємно здивує вас своїм смаком і ароматом, а закуска з нуту з зеленню допоможе здорово урізноманітнити ваш вечерю.

Квасоля

Що ми, власне, знаємо про квасолі, крім того, що це один з найбільш корисних бобових продуктів? по-перше, це багате джерело якісного рослинного знежиреного білка. По-друге, це джерело вітамінів, мікроелементів і клітковини, важливою для хорошого травлення. Ну а по-третє, це по-справжньому смачний продукт, вкрай простий у приготуванні.ви можете вибирати будь-яку квасолю, яка вам до смаку: і біла, і червона, і чорна будуть практично однаково корисні, а відрізняться будуть тільки часом приготування. Уважно вивчайте упаковку і не забувайте замочувати квасолю перед приготуванням, щоб вона була більш м’якою.прекрасні вегетаріанські вечері для любителів квасолі — рис з солодким перцем і нехитрий овочевий салат. А ще з гарбуза і білої квасолі можна приготувати хумус.

Горох

Горох зміцнює кістки, легко засвоюється, допомагає згортанню крові і, завдяки високому вмісту антиоксидантів, підтримує не тільки наше внутрішнє, але і зовнішнє здоров’я, а саме — красиву шкіру і волосся.

Різотто або паста з горохом-відмінні варіанти для ситного і оригінального вечері, а в якості цікавої закуски ми рекомендуємо приготувати брускетту з бобами і горохом.

Сочевиця

Як і всі бобові, сочевиця багата клітковиною, магнієм і, звичайно, рослинним білком, незамінним для вегетаріанців. Крім цього, сочевиця вважається дійсно дієтичним продуктом: цілий стакан цього продукту містить всього-на-всього близько 200 калорій, але при цьому відмінно насичує.

Сочевиця зі шпинатом, сочевиця в індійському стилі і незвичайний м’ятний салат — лише кілька крутих рецептів з цим продуктом, які ми радимо взяти на замітку.