Ці поради допоможуть зробити вашу випічку в рази смачніше

29

Задумавши приготувати домашню випічку, зверніть увагу на цінні поради, які допоможуть вам зробити будь-який пиріг, торт або тістечка смачніше. Дотримання цих простих правил дозволить вам приготувати десерт не гірше, ніж професійні кондитери.

Безумовно, ви можете самі вибирати відповідні рецепти і експериментувати з інгредієнтами, але є основи, які завжди залишаються незмінними і є запорукою того, що ваша випічка буде не тільки смачною, але і по-справжньому красивою. 

Зважуйте

Якщо ви ще не досягли майстерності на кухні, то забудьте про те, щоб все робити «на око». Обов’язково купуйте кухонні електронні ваги і зважуйте всі інгредієнти.

Перевіряйте свіжість яєць

Від цього етапу залежить фінальний результат, тому обов’язково перевірте свіжість яєць, опустивши їх перед початком готування в чашку з водою. Якщо яйця опустяться на дно-значить, вони свіжі. 

Діставайте продукти заздалегідь

Значна частина інгредієнтів, якщо інше не вказано в рецепті, повинна бути кімнатної температури. Дістаньте їх за 60-90 хвилин до того, як почнете готувати. 

Вибирайте несолоне вершкове масло

Для приготування домашньої випічки майже завжди потрібно вершкове масло і воно повинно бути несолоним. Звертайте на це увагу. 

Використовуйте розм’якшене вершкове масло

Продовжуючи тему вершкового масла, пам’ятайте, що для тесту потрібно використовувати розм’якшене вершкове масло. Якщо ви забули дістати його заздалегідь з холодильника, то наріжте масло невеликими кубиками і викладіть на тарілку, щоб воно швидше підтануло. 

Відокремлюйте білки від жовтків

Найпростіше відокремити білки від жовтків, коли яйця ще холодні, тому робіть це відразу, діставши їх з холодильника. А ось збивати білки в міцну піну краще, коли вони стануть кімнатної температури. 

Змішуйте сухі інгредієнти

Для того щоб тісто вийшло потрібної консистенції, окремо змішайте всі сухі інгредієнти і тільки потім додавайте до вологих. Причому робити це потрібно вже в самому кінці. 

Не перестарайтеся, вимішуючи тісто

Після того як додасте сухі інгредієнти, акуратно перемішайте тісто силіконовою лопаткою до однорідності і на цьому зупиніться.  

Збивайте масло ретельніше

Якщо в кінці тісто краще сильно не перемішувати, то на початковому етапі, коли потрібно збити масло з цукром, робіть це якомога ретельніше. У вас повинна вийти повітряна маса. 

Будьте обережнішими з цукром

Додаючи цукор, дотримуйтесь чіткі пропорції. Занадто багато цукру в тесті призведе до утворення темної скоринки, а занадто мала кількість не дозволить випічці підрум’янитися. 

Не забувайте про сіль

Всього одна щіпка солі, додана до сухих інгредієнтів, посилить смак і аромат випічки. 

Збивайте жовтки окремо

Зазвичай в рецептах цей пункт пропускають, але якщо ви хочете готувати улюблену випічку не гірше шефа десертів, то обов’язково збивайте окремо жовтки, перш ніж додати їх до решти інгредієнтів. 

Додайте ваніль

використовуючи кілька ароматів в тесті або кремі, завжди
Починайте з ванілі, причому вибирайте тільки натуральний ванільний екстракт. Це
Допоможе посилити інші аромати.

Обробляйте інструменти

Збиваючи білки, особливо для меренги, протріть миску або насадки для міксера паперовим рушником, змоченим в оцті або лимонному соку. 

Обов’язково нагрійте духовку

Це, мабуть, саме основне правило, яким ніколи не можна нехтувати. Завжди включайте духовку заздалегідь, щоб вона встигла нагрітися до потрібної температури. 

Не викладайте багато тіста

Перекладаючи тісто в форму для випічки, звертайте увагу, щоб його рівень був не вище 1/2 висоти форми, адже тісто буде підніматися. 

Ставте форму в центр

Намагайтеся ставити форму для випічки на середню полицю в центр духовки. Це забезпечити максимально рівномірне випікання. 

Випікайте коржі окремо

Задумавши приготувати багатошаровий торт з декількох коржів, випікайте кожен корж окремо замість того, щоб зробити один великий і намагатися його потім розділити. 

Перевіряйте готовність тесту

Поява явного аромату зазвичай свідчить про готовність випічки, але незайвим буде перевірити. Проколюючи корж шпажкою, не виймайте форму з духовки, а лише відкрийте дверцята. Якщо шпажка суха, значить, корж готовий. 

Не виймайте коржі з духовки

Замість того, щоб відразу виймати готову випічку з духовки, дайте їй охолонути на решітці 10-15 хвилин. Виняток становлять тільки капкейки, які краще відразу вийняти з форми, і тільки після цього розставити на решітці. 

Прибирайте коржі в морозилку

Перш ніж збирати торт і змащувати коржі кремом, загорніть їх в харчову плівку і приберіть в морозилку на півгодини. І не забудьте струсити крихти силіконової пензликом перед покриттям кремом. 

Покривайте торт кремом в 2 етапи

Спочатку змастіть коржі тонким шаром, щоб зафіксувати всі крихти, і приберіть в холодильник на 30 хвилин. Далі можна змащувати торт основним шаром крему, але стежте, щоб шари між усіма коржами були однакової товщини.