Ці заморожені продукти завжди повинні бути в холодильнику

48

Міф про шкоду заморожених продуктів давно розвінчаний. Сучасні технології заморозки дозволяють зберегти максимум корисних речовин в їх складі. Заморожені продукти регулярно купують навіть ті, хто стежить за здоров’ям і грамотно підходить до формування свого раціону. 

Ділимося добіркою заморожених продуктів, які повинні бути в кожному холодильнику. Озбройтеся нашим списком, коли підете в магазин: купуйте для себе і своєї сім’ї тільки найкорисніші продукти.

Зелений горошок

Якщо ви цінуєте свій час, купіть в магазині кілька упаковок замороженого зеленого горошку і відправте їх в морозилку. У вас під рукою завжди буде корисний продукт, приготування якого займе лічені хвилини: просто киньте його в киплячу воду і залиште на кілька хвилин.

Зелений горошок-найпростіший спосіб збагатити ваше блюдо вітамінами, мінералами, цінним білком і клітковиною. До того ж жменю зеленого горошку прикрасить будь-яку страву: суп, овочевий салат, пасту, різотто, овочевий гарнір. 

Шпинат

Шпинат-концентрація корисних і поживних речовин. Популярна зелень багата антиоксидантами, вітамінами а і е, клітковиною. Регулярне вживання цього продукту прискорює обмінні процеси, уповільнює процеси старіння в організмі, сприятливо впливає на зовнішній вигляд і зміцнює імунітет. 

На жаль, шпинат недовго зберігається в холодильнику. У холодній і вологій атмосфері він починає швидко в’янути і гнити. Якщо ви купили багато шпинату і не використовували його за пару днів, радимо заморозити залишки. У морозилці шпинат зберігається краще. Промийте його під прохолодною водою і ретельно висушіть, а потім помістіть в герметичний пакет або контейнер. Для приготування шпинат не потрібно розморожувати, а досить припустити в киплячій воді. 

Ягоди

Ягоди-цінне джерело вітамінів, мінералів, антиоксидантів і органічних кислот. Сучасні технології шокової заморозки дозволяють «запечатати» всі корисні речовини всередині ягід і зберегти їх багатий склад.

Звертайте увагу на склад, коли вибираєте ягоди в супермаркеті: в ньому не повинно бути нічого зайвого. Іноді в складі зустрічається цукор, який там абсолютно не потрібен. Відмовтеся від такого продукту і пошукайте ягоди, для виготовлення яких не використовували додаткові консерванти. 

Замороженим ягодам можна знайти різне застосування. Додайте їх в смузі, йогурт, салат або кашу, приготуйте десерти або випічку, використовуйте в якості перекусу. 

Банани

Заморожені банани не зустрінеш в супермаркеті, але ви можете заморозити їх самостійно. Для цього очистіть фрукт від шкірки і наріжте на порційні шматочки, помістіть в герметичний пакет або контейнер і відправте в морозилку.

Навіщо? по-перше, в морозилці банани краще зберігаються. Якщо ви купили занадто велику зв’язку, не встигаєте з’їсти всі фрукти і бачите, що вони починають псуватися, то сміливо заморожуйте їх на майбутнє. По-друге, із заморожених бананів можна приготувати багато смачних страв. 

Заморожені банани незамінні для приготування густих і поживних смузі або смачного домашнього морозива. Їх також можна додати в десерти і каші. 

Креветки

Запасайтеся креветками: ці морепродукти ніколи не будуть зайвими у вашому холодильнику. Креветки виручать вас, коли ви повернетеся після трудового дня і не виявите в своєму холодильнику їстівної їжі. 

Після роботи проводити час біля плити зовсім не хочеться, а ось смачно поїсти хочеться і навіть дуже. Вихід є-відваріть креветки! це займе у вас не більше 5 хвилин. Можна обсмажити їх в улюбленому соусі зі спеціями або лимоном. З креветок можна також приготувати смачний салат (наприклад, із зеленню і кедровими горішками), додати їх в суп або пасту. 

Здорово, що така вечеря буде не тільки смачним, але і корисним. Креветки-цінне джерело білка і вітамінів, а також низькокалорійний продукт, який зовсім не шкодить фігурі. 

Брокколі

Брокколі-цінне джерело вітамінів групи в, е, а, с, магнію, кальцію, калію, заліза, йоду, магнію, органічних кислот, антиоксидантів і клітковини. Сучасні технології заморозки дозволяють зберегти в складі брокколі всі її корисні речовини. Регулярне вживання цього продукту нормалізує роботу травної системи, зміцнює імунітет і очищає організм від шлаків і токсинів. 

З брокколі на кухні можна експериментувати нескінченно. Цей універсальний продукт готують різними способами: варять, смажать, запікають. Брокколі гармонійно поєднується з іншими овочами, рослинними оліями, спеціями, м’ясом і птахом, горішками і сушеними ягодами. 

Цвітна капуста

Цвітна капуста стане відмінним доповненням до брокколі. Такий овочевий мікс-ідеальний варіант збалансованого обіду або вечері. В організм моментально надійде величезна кількість вітамінів і мінералів, які так необхідні для міцного імунітету і гарного самопочуття. Її склад і корисні властивості не сильно відрізняються від брокколі. 

Цвітну капусту можна не тільки відварити, але і обсмажити або запекти в духовці до хрусткої скоринки, попередньо полив невеликою кількістю рослинного масла за смаком.