Де в москві поїсти найсмачніші еклери

29

Еклер-це диво кондитерської думки. Французький довгастий десерт із заварним кремом підкорив серця мільйонів ласунів по всьому світу. У перекладі з французької «еклер » означає» блискавка»,»спалах». Така назва цього десерту цілком підходить, адже він блискавично закохує в себе, не залишаючи жодних шансів. 

Сьогодні еклери готує кожна поважаюча себе кондитерська. У кого-то це виходить краще, у кого — то-гірше. Деякі шеф-кондитери і зовсім відходять від традиційного рецепту і пропонують свої авторські варіанти еклерів. 

Kitchenmag склав добірку з 10 столичних адрес, які неодмінно варто відвідати, щоб порадувати себе найсмачнішими і апетитними еклерами. Ми вже це зробили! 

L’éclair de génie

Французька еклерна l’éclair de génie існує з 2012 року, але вже встигла завоювати світову любов і популярність. Весь секрет — в ідеальних еклерах, які нікого не залишають байдужим. Біля керма стоїть колишній креативний директор будинку fauchon крістоф адам, який особисто займається дизайном еклерів. 

У москві точка відкрилася восени минулого року і відразу ж зібрала чергу. Серед фаворитів жителів столиці-фісташка-малина, праліне-мигдаль, карамель шу-шу, маракуйя-малина, суничний.  адреса: кольоровий б-р, 15/1 вартість: 350 рублів

Гранд еклер

Кондитерський салон «гранд еклер» славиться відмінною якістю еклерів і найвищим сервісом. Тут ви зможете придбати як класичні варіанти, до яких відносяться, наприклад, ваніль і шоколад, так і еклери з авторськими начинками. Найпопулярнішими є» малина, лічі, алое»,» обліпиха, маскарпоне»,»бронзовий пекан». Є еклер і спеціально для самих маленьких клієнтів — зі смаком полуниці, малини і бабл-гама. 

адреса: вул. Велика якиманка, 15 вартість: від 250 рублів

Paul

Французька пекарня paul існує з 1889 року. Весь цей час вона майстерно втілює в життя кращі французькі кулінарні традиції і радує приголомшливою випічкою і десертами. Сьогодні пекарня відкрила свої точки в 30 країнах світу. Еклери тут представлені в декількох видах: шоколадний, ванільний, кавовий, крем-брюле і шантильї з полуницею.  

адреса: вул. Арбат, 54/2, стор 1 вартість: від 139 рублів

Волконський

Мережа кондитерських «волконський» підкорила москвичів ідеальним сирним печивом. Еклери у них теж на рівні. Існують вони лише в чотирьох варіантах: шоколад, кокос, фісташка і ваніль. Правда, іноді з’являються оригінальні сезонні смаки. Еклери ви зможете знайти в будь-якому закладі мережі, що вельми круто, адже «волконський» стабільно відрізняється класним розташуванням. 

адреса: чистопрудний б-р, 1 вартість: 170 рублів

Хліб насущний

Мережа кафе «хліб насущний» не спеціалізується виключно на десертах, але асортимент закладу вразить будь-якого ласуна. До еклерів тут ставляться з особливим трепетом і любов’ю. Готують як класичні варіанти з ваніллю і шоколадом, так і авторські версії улюбленого десерту. До популярних смаків відносяться фісташка, чорна смородина, манго, солона карамель, малина з шоколадом або з лісовим горіхом.

адреса: вул. Микільська, 11/13 вартість: від 155 рублів

Katusha

Десерти для katusha готують на підмосковній фабриці гастрономічного дому hediard. Ідейним натхненником закладу стала катерина белюстова, яка раніше керувала бутіком будинку, що розташовувався в цій же будівлі. У katusha ви зможете спробувати шоколадний, карамельний, кавовий і ванільний еклери з хрусткою скоринкою, яку при випіканні утворює пісочний крамбл. 

адреса: вул. Велика дмитрівка, 23, стор. 1 вартість: 160 рублів

Кафе пушкін ‘

Кондитерська «кафе пушкін ‘» існує при однойменному ресторані ось уже більше 10 років. За ці роки заклад встиг довести москвичам, що в десертах тут знають толк і вміють їх круто готувати. Послужливий персонал, одягнений в дусі xviii століття, запропонує вам зробити вибір між «еклеръ» і «пті-еклеръ». По суті, це стандартний еклер і його мініатюрна версія за меншу вартість. 

адреса: тверській б-р, 26а вартість: від 295 рублів

Пекарня мішеля

«пекарня мішеля» відрізняється прекрасним розташуванням. Вона знаходиться на патріарших ставках. Цей заклад радо зустріне вас, якщо ви зголодніли під час прогулянки по москві. Тут ви зможете щільно поснідати і скуштувати смачні еклери двох класичних видів: ванільний і шоколадний. 

адреса: пер. Спиридоньевский, 12/9 вартість: 119 рублів

Murzin patisserie

Михайло мурзін — відома особистість в кондитерському світі. За його плечима — навчання в престижній кулінарній школі le cordon bleu. В даний час він займається виготовленням солодощів на замовлення і консалтингом в кондитерській сфері. А ще він власник і шеф-кондитер онлайн-кондитерської murzin patisserie, де ви зможете спробувати приголомшливі еклери з начинкою на будь-який смак, а також безглютенові і безлактозні варіанти. 

адреса: http://murzin-dessert.ru / вартість: 200 рублів

Еклерна клер

У меню «еклерна еклер» ви знайдете величезну кількість смачних і апетитних класичних і екзотичних еклерів. За якість можете не переживати. Кондитерський цех у еклерної знаходиться по сусідству, так що поставки відбуваються кілька разів на день. Радимо спробувати небанальні поєднання крему, який використовується для приготування еклерів: гіркий шоколад з меренгою, малина з білим шоколадом, брусничний крем з розмарином, солона карамель і тірамісу.

адреса: вул. Земляний вал, 39/1 вартість: 170 рублів