Готуємо яйця ще простіше і швидше: 10 класних лайфхаків

27

Включаючи в своє щоденне меню прості курячі яйця, ми отримуємо необхідну кількість важливих вітамінів і мінералів, зміцнюємо імунітет, добираємо білок, якого в раціоні вічно не вистачає, і допомагаємо організму запобігти утворенню бляшок в кровоносних судинах.до того ж яйця — ідеальний варіант для будь-якого прийому їжі: вони мають досить невеликий калорійністю і прекрасно поєднуються з іншими здоровими продуктами. Сьогодні ми згадаємо про базові способи приготування яєць і поговоримо про те, як навчитися готувати їх швидко, просто і з задоволенням.

Як швидко видалити шкаралупу

Крижана ванна

Якщо вам не завжди вдається швидко очистити яйця від шкаралупи, можливо, ви просто недостатньо їх охолоджуєте. Тільки що зварені яйця потрібно відразу ж поставити під проточну холодну воду, і тоді ви зможете очистити їх буквально одним рухом.

Легкий масаж

Ще один спосіб швидко позбутися від шкаралупи — просто розбити варене яйце після того, як ви його вже охолодили, і злегка натискаючи на нього долонею, покатати його по твердій поверхні. Шкаралупа розтріскається і яйце практично саме вистрибне з неї.

Як зварити яйця

Плавне занурення

Навіть якщо ви поспішаєте, ніколи не опускайте яйця, взяті з холодильника, прямо в киплячу воду: так вони точно потріскаються. Замість цього дайте продукту трохи звикнути до кімнатної температури і опускайте в гарячу, але ще не вируючу воду.

Точний час

Смак і зовнішній вигляд яєць безпосередньо залежить від часу, проведеного в каструлі. Існують роками перевірені рецепти для всіх способів варіння яєць. Якщо ви любите яйця круто, варіть їх на помірному вогні рівно 7 хвилин після закипання води: так жовток не вийде сірим або, навпаки, неприємно рідким. Любителям яєць некруто на приготування знадобиться всього 3 хвилини, а смачні яйця «в мішечок» варяться трохи довше — близько 5 хвилин.

Як приготувати яйце-пашот

Правило виру

Правильно зварити яйце пашот — справжнє мистецтво. Однак, премудростей тут небагато: важливо просто робити все строго по інструкції. Найважливіше в технології приготування яєць пашот-правило виру: перед тим як додати яйце в воду, як слід перешкодьте її віночком, щоб утворилася воронка, яка своїм рухом допоможе білку обволікати жовток. Опускайте яйце прямо в середину цього виру.

Перш ніж опустити яйця в окріп, розбийте їх в окрему миску. Кожному яйцю-окрема миска. Цей принцип дуже важливий для приготування ідеальних яєць пашот, оскільки так ви зможете дбайливо перенести яйце в воду і зберегти їх цілими.

Як підсмажити ідеальну яєчню

Більше масла

Ідеальна яєчня любить масло. На цьому інгредієнті економити не можна: додавайте більше масла, щоб рівномірно прожарити яйця і уникнути пригорання. Щоб яєчня не вийшла сируватою зверху, просто злегка полийте її гарячим маслом, на якій вона смажиться. Надлишки масла з готового блюда ви завжди зможете прибрати паперовим рушником.

Підйом з переворотом

Напевно ви звикли готувати яєчню, не перевертаючи її. Однак переворот допоможе уникнути нерівномірного прожарювання і зробить блюдо ще смачніше. Обсмажуйте яєчню на кожній стороні близько хвилини: ви побачите, що так і білок, і жовток приготуються рівномірно і цілком.

Як зробити омлет

Легкість і легкість

Всі ми любимо повітряні омлети з ніжною текстурою, домогтися якої виходить не завжди. Щоб гарантовано отримати повітряне блюдо, збийте яйця, а потім пропустіть їх через сито. Так ви зробите однорідну сировину, де не буде ніяких невзбитих фрагментів білка і шматочків оболонки жовтка, які шкодять ідеальному омлету.

Припинити вогонь

Якщо ви не хочете отримати «гумовий» омлет, своєчасно прибирайте сковороду з плити. Не бійтеся, якщо страва буде виглядати злегка неготовим: тепла сковороди вистачить, щоб до кінця приготувати ваш омлет. до речі, обов’язково використовуйте кришку з отвором для виходу вологи: так омлет вийде помірно вологим, але без непотрібної зайвої рідини.