Готуємо кабачки: 14 класних рецептів

739

Звичайні кабачки можна кожен раз готувати абсолютно по-новому. Ділимося чудовими рецептами, які допоможуть вам урізноманітнити стіл і порадувати своїх близьких.

Котлетки з кабачків з сиром і часником

Вам знадобиться:

  • кабачки середнього розміру 2 шт.
  • яйця 1 шт.
  • тертий сир 1/2 ст.
  • панірувальні сухарі 1/2 ст.
  • часник 1 зубчик
  • сіль, перець за смаком

1. Поставте духовку розігріватися на 200°с і підготуйте форму для випікання, застеливши її папером і змастивши маслом.

2. Кабачки потріть на тертці і обсушити паперовим рушником. Змішайте кабачки з яйцем, тертим сиром, сухарями, сіллю, перцем і часником, розчавленим пресом. 

3. За допомогою глибокої ложки викладіть невеликі котлетки на форму. Випікайте близько 20-ти хвилин до появи рум’яної скоринки, перевернувши один раз.

Вершкова паста з цукіні

Вам знадобиться:

  • спагетті 240 р.
  • сіль, перець за смаком
  • сметана з молоком 1/3 ст.
  • часник 1 зубчик
  • розмарину пагони 1/3 ст.
  • тертий сир 1/3 ст.
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • цукіні, нарізаний тонко у формі лапки 400 р
  • цедра лимона терта 1 ст. Л.
  • шпинату листя 5 шт.

1. Приготуйте пасту «аль денте». Злийте воду, залишивши 1/2 чашки для приготування соусу.

2. У мікрохвильовці протягом 1 хвилини розігрійте суміш сметани, молока, дрібно нарізаного часнику і розмарину. Дайте трохи охолонути, а потім додайте тертий сир і чорний перець. Перемішавши.

3. Коли паста буде варитися останні 4-5 хвилин, розігрійте масло в сковороді і злегка ( протягом 2 хвилин) обсмажте цукіні. Посоліть, додайте листя шпинату і цедру лимона. Перемішавши.

4. Змішайте пасту з соусом і цукіні. Подавайте готову страву, посипавши тертим сиром. 

Грінки з кабачків з сиром

Вам знадобиться:

  • кабачки терті 2 шт.
  • яйце 1 шт.
  • сир тертий 1/2 ст.
  • зелена цибуля, дрібно нарізаний 30 г.
  • кукурудзяний крохмаль 1/4 ст.
  • сіль, перець за смаком
  • рослинна олія для смаження
  • сир чеддер 1 ст.

1. Кабачки натріть і обсушити за допомогою паперового рушника. У великій мисці змішайте яйце, цукіні, тертий сир, зелену цибулю, кукурудзяний крохмаль, сіль, перець. 

2. На велику сковороду налийте рослинне масло. З суміші з кабачками сформуйте не надто товсті квадратики і обсмажте з двох сторін (одна сторона обсмажується приблизно 4 хвилини). Використовуйте всю суміш.

3. На чисту, суху сковороду викладіть два готових квадратика і посипте сиром чеддер, а потім викладіть на них зверху інші квадратики, щоб вийшов сендвіч (як на картинці). Готуйте, поки сир не розтане, близько пари хвилин.

4. Подавайте грінки, розрізавши їх навскоси, щоб вийшли трикутники. При бажанні, прикрасьте блюдо свіжою зеленню.

Човники з цукіні, начинені сосисками

Вам знадобиться:

  • цукіні 4 шт.
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • цибулина маленька, дрібно нарізана 1 шт.
  • сосиски 350 г.
  • сіль, перець за смаком
  • соус маринара 1 і 1/4 ст.
  • моцарелла подрібнений 1 ст.
  • свіжа кінза, дрібно нарубана для подачі

1. Цукіні розріжте на половинки, вискоблив м’якоть, залишаючи приблизно 1,5 см. По краях. Поставте духовку розігріватися на 220 градусів і підготуйте форму для випікання.

2.  у сковороді розігрійте олію, і обсмажте цибулю, нарізані дрібно сосиски, м’якоть цукіні протягом 8 хвилин, постійно помішуючи. Приправте сіллю і перцем.

3. На форму для запікання викладіть цукіні, наповнивши начинкою. Зверху викладіть моцарелу. Накрийте блюдо фольгою і запікайте 30 хвилин, а потім ще 5 хвилин, знявши фольгу. 

4. Подавайте човники, посипавши їх свіжою кінзою. 

Літня паста песто з кабачками

Вам знадобиться:

  • спагетті 450 г.
  • кукурудза 2 шт.
  • кабачки, дрібно нарізані кубиками 2 шт.
  • перець зелений, нарізаний кубиками 1 шт.
  • цибуля зелена, дрібно нарізаний 4-5 пір’я
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • лимон 1 шт.
  • песто соус 1/2 ст.
  • помідори черрі, розрізані навпіл 7-8 шт.
  • петрушка свіжа, дрібно нарубана 1/4 ст.

1. Розігрійте гриль. Шматочки овочів у великій мисці змішайте з маслом, сіллю і перцем. Відваріть пасту «аль денте».

2. Готуйте кукурудзу на крилі, перевертаючи, протягом 10 хвилин. Щоб приготувати кабачки і перець вам знадобиться 4-6 хвилин, а цибулю потрібно буде запікати близько 3 хвилин.

3.  у великій мисці змішайте лимонний сік ( 2 ст. Л.), 1/2 ч. Л. Його тертої цедри, соус песто, сіль і перець.

4. Наріжте овочі, приготовані на грилі і перекладіть їх в миску з соусом, додавши зерна кукурудзи.

5. Змішайте овочі з пастою і подавайте, посипавши свіжою петрушкою.

Легка овочева паста з цукіні

Вам знадобиться:

  • свіжа кінза, дрібно нарубана 1/4 ст.
  • рисовий оцет 3 ст. Л.
  • кунжутне масло 1 ст. Л
  • часник, роздавлений в пресі 2 зубчики
  • червоний перець мелений 2 ч. Л.
  • цукор 2 ч. Л.
  • цукіні, тонко нарізані спіральним ножем 3 шт.

1. У великій мисці змішайте кінзу, оцет, масло, часник, перець, цукор і сіль.

2. Додайте цукіні і як слід перемішайте. Подавати.

Кабачки, начинені кукурудзою і зеленню

Вам знадобиться:

  • кабачки 4 шт.
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • зерна кукурудзи 3 ст.
  • петрушка свіжа, дрібно нарубана 3 ст. Л.
  • свіжий естрагон (тархун), дрібно нарізаний 1 ч. Л.
  • сир тертий 1/4 ст.

1. Духовку поставте розігріватися на 220 градусів, підготуйте форму для запікання, застеливши її фольгою.

2. Цукіні розріжте навпіл і, за допомогою ложки, виріжте м’якоть.

3. Змастивши цукіні маслом, випікайте їх 5 хвилин з кожного боку.

4. тим часом, у великій мисці змішайте кукурудзу, зелень, оливкову олію і сир.

5. Цукіні посоліть і наповніть вийшла начинкою. Випікайте їх ще 10-12 хвилин.

Сирний гратен з кабачків з кмином

Вам знадобиться:

  • цукіні, очищений від шкірки і розрізаний навпіл по довжині 4 шт.
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • масло 2 ст. Л.
  • часник, роздавлений в пресі 2 зубчики
  • борошно 3 ст. Л.
  • молоко 1 ст.
  • чебрецю листя свіжі 1 ч. Л.
  • сир грюйер, довільно нарізаний 1 ст.

1. Розігрійте гриль. Цукіні змастіть маслом, посоліть, поперчіть і готуйте на грилі близько 12-ти хвилин, не забувши перевернути. Залиште на дошці остигати.

2. У сковороді розігрійте вершкове і масло, додайте часник, борошно і готуйте хвилину, помішуючи. Повільно введіть молоко, чебрець, додайте сіль і перець. Зменшивши вогонь, готуйте ще пару хвилин і зніміть з вогню.

3. Духовку розігрійте до 220 градусів. Форму для запікання змастіть маслом, і викладайте шарами цукіні, чергуючи з соусом. Зверху викладіть сир.

4. Випікайте гратен 15 хвилин, поки сир не почне ставати коричневим. Перед подачею дайте страві трохи охолонути.

Тріска з цукіні по-середземноморськи

Вам знадобиться:

  • соус маринара 1 ст.
  • цукіні, нарізаний дрібними кубиками 2 шт.
  • філе тріски 650 г.
  • сіль, перець за смаком
  • оливкова олія 1 ст. Л.
  • часник, дрібно нарізаний 2 зубчики
  • перець червоний 1/4 ч. Л.
  • шпинат 430 г.

1. У глибокій сковороді змішайте соус маринара і цукіні. Помішуючи, готуйте соус на повільному вогні.

2. У готується соус додайте філе тріски. Приправте сіллю і перцем. Готуйте близько 10-ти хвилин.

3. Поки готується соус з рибою, в невеликій каструльці розігрійте оливкову олію і обсмажте на ньому часник. Додайте червоний перець, шпинат і сіль, і, перемішавши, готуйте 5 хвилин, накривши кришкою.

4. Подавайте готову страву, викладаючи шпинат з часником, а потім рибу з соусом.

Креветки в кисло-солодкому соусі з кабачками і сочевицею

Вам знадобиться:

  • сочевиця 1 ст.
  • вода 6 ст.
  • манго чатні 1/2 ст.
  • порошок каррі 1/2 ст. Л.
  • кабачки, нарізаний тонкими півколами 3 шт.
  • кінза свіжа, дрібно нарубана 3/4 ст.
  • сіль, перець за смаком
  • креветки очищені 450 г.

1. Відваріть креветки і сочевицю.

2. В окремій мисці змішайте соус манго, порошок каррі і перець. Додайте креветки і перемішайте. Обсмажте їх на сухій сковороді разом з кабачками.

3. Як слід обсушити сочевицю, змішайте з креветками і кабачками, додайте кінзу і як слід перемішайте всі інгредієнти. 

4. Подавайте готову страву, за бажанням полив лимонним соком.