Маринад — це секретний інгредієнт, який перетворює будь-яке м’ясне блюдо в концентрацію соковитості і аромату. М’яса маринад особливо необхідний. Він дозволяє зробити його більш ніжним і акуратно додати спеції і прянощі. Очевидний плюс-економія цінного часу. Приготувати найкращий маринад, як правило, швидко і просто.
Ми склали добірку з п’яти класних маринадів, які ідеально поєднуються з яловичиною, свининою або бараниною. Обов’язково спробуйте замаринувати м’ясо в одному з них.
Маринад на кефірі
Маринад на кефірі особливо підходить для свинини. Як правило, це м’ясо важко запекти так, щоб воно вийшло максимально соковитим і рум’яним. Кефір з легкістю впорається з цим завданням і зробить свинину особливо ніжною і смачною.
Інгредієнти:
- ріпчаста цибуля 1 шт.
- часник 1 зубчик
- кефір 1 стакан
- лавровий лист 1 шт.
- сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- спеції (за бажанням) за смаком
- свинина 800 г
Спосіб приготування:
- візьміть м’ясо. Промийте і засипте сіллю, перцем і спеціями. Залиште на деякий час.
- ріпчасту цибулю очистіть і наріжте великими кільцями.
- часник очистіть і подрібніть.
- влийте в миску до м’яса кефір. Додайте часник, цибулю і лавровий лист.
- відправте м’ясо в холодильник на 1-2 години.
- потім дістаньте м’ясо і запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів протягом 40-50 хвилин.
Маринад з базиліком
Базилік — запашна трава, яка відрізняється яскравим смаком і ароматом. Саме такі трави круто поєднуються з м’ясними стравами. Обов’язково спробуйте запекти м’ясо в духовці, попередньо замаринувавши його в маринаді з базиліком.
Інгредієнти:
- базилік 1 пучок
- петрушка 1/2 пучка
- ріпчаста цибуля 1 шт.
- часник 1 зубчик
- рослинна олія 3 ст. Л.
- сіль 1 ч. Л.
- цукор 1/2 ч. Л.
- чорний мелений перець за смаком
- свинина 600 г
Спосіб приготування:
- базилік, петрушку, цибулю і часник змішайте в блендері. Максимально подрібніть.
- додайте рослинне масло, сіль, цукор і перець. Знову гарненько збийте.
- м’ясо промийте і наріжте на шматочки середнього розміру. Замаринувавши. Накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на три години.
- дістаньте м’ясо з холодильника і відправте в духовку на одну годину при температурі 190 градусів.
Маринад з соусом теріякі
Соус теріякі підходить не тільки для страв з риби і морепродуктів. Спробуйте замаринувати в ньому яловичину. Її смак вийде надзвичайно соковитим, а саме м’ясо — ніжним і дуже смачним.
Інгредієнти:
- яловичий бульйон 1/2 склянки
- соус теріякі 1/2 склянки
- будь-який гострий соус 1/2 ч. Л.
- рафінована рослинна олія 1/4 склянки
- ріпчаста цибуля 1 шт.
- часник 3 зубчики
- яловичина 2 кг
Спосіб приготування:
- візьміть пакет для запікання. Влийте в нього яловичий бульйон, соус теріякі і будь-який гострий соус.
- додайте рослинне масло, дрібно нарізану цибулю і подрібнений часник.
- помістіть в пакет яловичину, нарізану на шматочки. Струсіть, щоб рівномірно розподілити маринад. Надішліть в холодильник на вісім годин.
- готуйте м’ясо в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом двох годин.
Маринад з гірчицею і медом
Гірчиця і мед-це класичне поєднання. Ці два інгредієнти можна об’єднати не тільки в соусі, але і в маринаді для соковитої яловичини. Вийде дуже класне і ароматне блюдо.
Інгредієнти:
- оливкова олія 2 ст. Л.
- соєвий соус 5 ст. Л.
- мед 1 ст. Л.
- рисовий оцет 2 ст. Л.
- часник 4 зубчики
- гірчиця 1 ст. Л.
- яловичина 500 г
Спосіб приготування:
- у мисці з’єднайте масло, соєвий соус і мед.
- влийте рисовий оцет.
- додайте подрібнений часник і ложку гірчиці.
- яловичину наріжте на невеликі шматочки. Замаринуйте і залиште на 30-40 хвилин.
- злегка обсмажте м’ясо на сковороді.
- потім покладіть його у форму для запікання. Додатково залийте маринадом, що залишився, і запікайте в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Маринад з імбиром і йогуртом
Імбир і йогурт здорово поєднуються між собою. Виходить дуже сміливе і незвичайне поєднання, яке здорово доповнить баранину. Якщо ви ще не перейнялися смаком цього м’яса, то спробуйте приготувати його в цьому маринаді.
Інгредієнти:
- лимон 1 шт.
- корінь імбиру 2 см
- натуральний йогурт 250 мл
- коріандр 1 ч. Л.
- часник 2 зубчики
- сіль 2 ч. Л.
- паприка 1 ч. Л.
- чорний мелений перець 1/2 ч. Л.
- баранина 1,5 кг
Спосіб приготування:
- очистіть лимон від цедри і видавіть сік в окрему миску.
- очистіть імбир і натріть його за допомогою терки.
- змішайте тертий імбир, лимонну цедру і сік з йогуртом. Додайте коріандр і подрібнений часник. Посоліть, поперчіть і додайте паприку.
- баранину промийте і просушіть. Замаринуйте протягом 3-12 годин.
- потім покладіть м’ясо в пакет для запікання. Зробіть кілька проколів і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на дві години.