Готуємо соковито: 5 маринадів для м’яса в духовці

40

Маринад — це секретний інгредієнт, який перетворює будь-яке м’ясне блюдо в концентрацію соковитості і аромату. м’яса маринад особливо необхідний. він дозволяє зробити його більш ніжним і акуратно додати спеції і прянощі. очевидний плюс-економія цінного часу. приготувати найкращий маринад, як правило, швидко і просто. 

Ми склали добірку з п’яти класних маринадів, які ідеально поєднуються з яловичиною, свининою або бараниною. обов’язково спробуйте замаринувати м’ясо в одному з них.

Маринад на кефірі

Маринад на кефірі особливо підходить для свинини. як правило, це м’ясо важко запекти так, щоб воно вийшло максимально соковитим і рум’яним. кефір з легкістю впорається з цим завданням і зробить свинину особливо ніжною і смачною. 

Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • часник 1 зубчик
  • кефір 1 стакан
  • лавровий лист 1 шт.
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • спеції (за бажанням) за смаком
  • свинина 800 г

Спосіб приготування:

  1. візьміть м’ясо. промийте і засипте сіллю, перцем і спеціями. залиште на деякий час. 
  2. ріпчасту цибулю очистіть і наріжте великими кільцями. 
  3. часник очистіть і подрібніть.  
  4. влийте в миску до м’яса кефір. додайте часник, цибулю і лавровий лист. 
  5. відправте м’ясо в холодильник на 1-2 години. 
  6. потім дістаньте м’ясо і запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів протягом 40-50 хвилин. 

Маринад з базиліком

Базилік — запашна трава, яка відрізняється яскравим смаком і ароматом. саме такі трави круто поєднуються з м’ясними стравами. обов’язково спробуйте запекти м’ясо в духовці, попередньо замаринувавши його в маринаді з базиліком. 

Інгредієнти:

  • базилік 1 пучок
  • петрушка 1/2 пучка
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • часник 1 зубчик
  • рослинна олія 3 ст. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • цукор 1/2 ч. л.
  • чорний мелений перець за смаком
  • свинина 600 г

Спосіб приготування:

  1. базилік, петрушку, цибулю і часник змішайте в блендері. максимально подрібніть. 
  2. додайте рослинне масло, сіль, цукор і перець. знову гарненько збийте. 
  3. м’ясо промийте і наріжте на шматочки середнього розміру. замаринувавши. накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник мінімум на три години. 
  4. дістаньте м’ясо з холодильника і відправте в духовку на одну годину при температурі 190 градусів.

Маринад з соусом теріякі

Соус теріякі підходить не тільки для страв з риби і морепродуктів. спробуйте замаринувати в ньому яловичину. її смак вийде надзвичайно соковитим, а саме м’ясо — ніжним і дуже смачним. 

Інгредієнти:

  • яловичий бульйон 1/2 склянки
  • соус теріякі 1/2 склянки
  • будь-який гострий соус 1/2 ч. л.
  • рафінована рослинна олія 1/4 склянки
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • часник 3 зубчики
  • яловичина 2 кг

Спосіб приготування:

  1. візьміть пакет для запікання. влийте в нього яловичий бульйон, соус теріякі і будь-який гострий соус.  
  2. додайте рослинне масло, дрібно нарізану цибулю і подрібнений часник.
  3. помістіть в пакет яловичину, нарізану на шматочки. струсіть, щоб рівномірно розподілити маринад. надішліть в холодильник на вісім годин. 
  4. готуйте м’ясо в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом двох годин. 

Маринад з гірчицею і медом

Гірчиця і мед-це класичне поєднання. ці два інгредієнти можна об’єднати не тільки в соусі, але і в маринаді для соковитої яловичини. вийде дуже класне і ароматне блюдо. 

Інгредієнти:

  • оливкова олія 2 ст. л.
  • соєвий соус 5 ст. л.
  • мед 1 ст. л.
  • рисовий оцет 2 ст. л.
  • часник 4 зубчики
  • гірчиця 1 ст. л.
  • яловичина 500 г

Спосіб приготування:

  1. у мисці з’єднайте масло, соєвий соус і мед. 
  2. влийте рисовий оцет. 
  3. додайте подрібнений часник і ложку гірчиці.
  4. яловичину наріжте на невеликі шматочки. замаринуйте і залиште на 30-40 хвилин. 
  5. злегка обсмажте м’ясо на сковороді. 
  6. потім покладіть його у форму для запікання. додатково залийте маринадом, що залишився, і запікайте в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів. 

Маринад з імбиром і йогуртом

Імбир і йогурт здорово поєднуються між собою. виходить дуже сміливе і незвичайне поєднання, яке здорово доповнить баранину. якщо ви ще не перейнялися смаком цього м’яса, то спробуйте приготувати його в цьому маринаді. 

Інгредієнти:

  • лимон 1 шт.
  • корінь імбиру 2 см
  • натуральний йогурт 250 мл
  • коріандр 1 ч. л.
  • часник 2 зубчики
  • сіль 2 ч. л.
  • паприка 1 ч. л.
  • чорний мелений перець 1/2 ч. л.
  • баранина 1,5 кг

Спосіб приготування:

  1. очистіть лимон від цедри і видавіть сік в окрему миску. 
  2. очистіть імбир і натріть його за допомогою терки.
  3. змішайте тертий імбир, лимонну цедру і сік з йогуртом. додайте коріандр і подрібнений часник. посоліть, поперчіть і додайте паприку. 
  4. баранину промийте і просушіть. замаринуйте протягом 3-12 годин. 
  5. потім покладіть м’ясо в пакет для запікання. зробіть кілька проколів і відправте в духовку, розігріту до 200 градусів, на дві години.