Гречаний чай: чому вам обов’язково слід його спробувати

30

Гречка татарська (fagopyrum tataricum) — трав’яниста рослина роду гречка, біологічно дуже схоже з культурною гречкою. імовірно, рослина родом з тибету, гімалайських гір, північного і західного китаю, але зараз широко поширене по всій європі, азії, далекому сходу і навіть північній америці. насіння татарської гречки трохи гіркуваті на смак, але жителі гірських районів південно-східної азії печуть з них хліб, а листя і пагони рослини використовують в приготуванні салатів, супів, додають в приправи і маринади.

Якщо ви ніколи не пили цей незвичайний напій, варто обов’язково його спробувати, на це є кілька вагомих причин.

Колір

Правильно заварений гречаний чай має дуже гарний світло-жовтий або темно-жовтий бурштиновий колір, напій також відрізняється високою прозорістю.

Аромат

Під час заварювання запах гречаного чаю нагадує одночасно ваніль і обсмажений горіх, а після вживання він залишає вишукане солодкувато-гіркувате, ні з чим не порівнянне медове післясмак. 

Унікальні мікроелементи

Гречаний чай-дуже корисний напій, що має багатий склад. у напої виявлені рідкісні елементи-селен, хром, алюміній, а також такі поширені хімічні елементи, як залізо, фтор, йод, магній, хром, кремній, мідь.

Вітамінний напій

Як і у всякому корисному напої, тут присутні вітаміни: гречаний чай є багатим джерелом рутина (вітаміну р), який зміцнює стінки судин, регулює їх еластичність, а також запобігає утворенню тромбів. крім того, рутин має протизапальну і протиалергічну діями. з інших вітамінів в напої виявлені вітаміни групи в (в1, в2, в6), вітаміни с і е.

Біологічно активні речовини

У гречаному чаї є досить велика кількість флавоноїдів, зокрема — кверцетину, що володіє потужним протизапальним і антиоксидантним діями.

Високоякісна клітковина

Гречану масу, що залишилася після випитого чаю, можна використовувати для вживання в їжу. вона є джерелом рослинного білка і повноцінної клітковини, що сприяє зниженню рівня холестерину, тим самим зменшує ризик інфарктів, інсультів та інших захворювань серцево-судинної системи.