І риба, і м’ясо: 6 страв-гібридів, які неймовірно популярні

16

Пристрасть до селекції властива не тільки вченим, а й кухарям. В останні роки в світі кулінарії стало модним схрещувати різні види їжі і отримувати нові і незвичайні страви-гібриди. Така мікс-їжа користується величезною популярністю, так як дозволяє по-новому поглянути на звичні і вже злегка обридлі бургери, суші і піцу. 

Суширрито

Суширрито — це гібрид суші і буріто. Придумав цю дивину американець пітер йен, якого завжди мучив питання: чому не можна готувати так само смачно, як в суші-барах, але при цьому швидко, як в такеріях. Єну прийшла в голову ідея схрестити ці два види їжі, і в 2008 році він зареєстрував нову торгову марку — сушірріто. незабаром новомодна» шаурма » стала дуже популярна і з америки перекочувала в інші країни.

Наповнення в сушірріто може бути найрізноманітнішим: від риби і морепродуктів до м’яса і овочів. Сушірріто не тільки смачні, але і надзвичайно зручні: їх можна брати з собою і є на ходу, при цьому начинка, щільно загорнута в рис і норі, не вивалюється, як це часто буває з буріто.

Рамен-бургер

Шалено смачно — так відгукуються про рамен-бургер люди, вперше спробували цю страву. Придумав його колишній програміст кейзо шимемото, який пішов з основної роботи, щоб вести блог про улюблену локшину рамен. Незабаром шимемото прийшла ідея схрестити локшину і бургер. Так і вийшов рамен-бургер-блюдо, що стало мегахітом у всьому світі. Від звичного бургера він відрізняється тим, що половинки булочки в ньому замінюють два диска спресованої яєчної локшини, обсмажені в кунжутному маслі.

Сендвіч — еклер

Ідея з’єднати тістечко і сендвіч прийшла в голову дмитру зотову-шеф-кухарю московського ресторану «антрекот». Блюдо, яке дебютувало на фестивалі omnivore, являє собою заварне тісто з начинкою зі свинини в паніровці, з кимчи і гірчичним соусом і користується великим успіхом у відвідувачів. Сьогодні в меню ресторану є й інші несолодкі «тістечка» — з кебабом з ягняти, котлетою з креветок і свинини.

Суші-бургер

Ще одна спроба схрестити суші і бургер вилилася в нове блюдо — суші-бургер. Булочка для нього виготовляється з вареного рису, між яким поміщають традиційну начинку для суші — рибу, морепродукти, овочі, омлет тамаго. Для зручності конструкцію закріплюють смужкою норі.

Краффін

Гібрид листкового круасану і маффіну. В основі десерту-здобне дріжджове тісто, а прошарком традиційно служать сухофрукти (родзинки, курага, чорниця, журавлина), горіхи, цукрова пудра. Втім, кондитери можуть експериментувати і додавати в краффіни карамель, полуничний або молочний крем, горіхове масло.

Вважається, що перший краффін створив австралійський кулінар кейт рейд в 2013 році. Його винахід мав ефект бомби, що розірвалася і за короткий час підкорило смакові рецептори всіх гурманів світу. Рецепт краффіна часто використовується для приготування православного паски.

Кронат

Десерт, зміксований з круасана і пончика (доната). Автором винаходу є кондитер з нью-йорка домінік ансел, який вирішив урізноманітнити асортимент своєї пекарні і поєднав французький круасан з американським пончиком. Новинка відразу ж полюбилася клієнтам: в день презентації протягом однієї години була розкуплена вся партія кронатов в кількості 200 штук! з того дня хвиля кронатоманії накрила американців, а потім і весь світ.