Ідеальне картопляне пюре: 6 головних секретів

13

Картопляне пюре займає одне з лідируючих місць в списку найпопулярніших в росії гарнірів. Воно прекрасно поєднується зі стравами з овочів, м’яса і риби, так що пюре з картоплі — гарнір воістину універсальний, смачний і дуже ситний.

Здавалося б, що може бути простіше? картопля, вершкове масло і молоко — ніяких секретних інгредієнтів. Але все ж є кілька важливих правил, дотримання яких дозволить вам приготувати ніжне картопляне пюре потрібного кольору і консистенції. Саме про них ми вам і розповімо в нашому сьогоднішньому огляді.

Яку картоплю вибрати

для ідеального картопляного пюре краще не використовувати молоду і розсипчасту картоплю, її ми рекомендуємо просто відварити і подати з кропом і вершковим маслом. А ось повітряне пюре виходить з уже немолодого, але ні в якому разі не пророслого картоплі. Вибирайте пружні бульби з рівною і щільною шкіркою.

Як правильно його зварити

У варінні картоплі немає нічого складного, але для приготування відмінного пюре його потрібно обов’язково очистити і розрізати на рівні частини. Намагайтеся не нарізати картоплю занадто дрібно. Так він, звичайно, звариться швидше, але і втратить більше крохмалю. Важливо класти картоплю не в холодну воду, а в уже киплячу і злегка підсолену. Після того як картопля зварився, його потрібно злити і злегка підсушити на теплій плиті.

Чим краще розім’яти картоплю

Багато хто, безумовно, хочуть заощадити час і використовують кухонний комбайн, блендер або міксер для того, щоб розім’яти картоплю. Ми все ж радимо витратити трохи сил і зробити це вручну за допомогою толкушки. Вибирайте просту дерев’яну або спеціальну перфоровану з нержавіючої сталі. З нею пюре вийде більш повітряним. Пам’ятайте, що ніяких грудочок в пюре залишитися не повинно.

Як правильно додати молоко і вершкове масло

Головна проблема, яка чекає багатьох господинь на цьому етапі, — потемніння картоплі. Якщо неправильно додати молоко, пюре придбає сіруватий відтінок. Щоб такого уникнути, заздалегідь підігрійте молоко, розтопивши в ньому вершкове масло, і додавайте суміш в уже розім’ятий і гарячий картопля в кілька прийомів, злегка збиваючи. Так пюре вийде ніжного вершкового кольору. На цьому етапі пюре потрібно посолити.

Коли подавати пюре

Зверніть увагу на те, що картопля — це продукт, що містить крохмаль, тому не хвилюйтеся, якщо пюре спочатку буде злегка рідкуватим. Перед подачею каструлю з гарніром рекомендується накрити рушником і ненадовго залишити, щоб пюре набуло ідеальну консистенцію. Воно досить довго зберігає тепло, так що додатково розігрівати його потім не буде потрібно. До речі, картопляне пюре краще не зберігати і не розігрівати, а якщо воно все-таки залишилося, то використовувати його в якості начинки або для приготування запіканки.

Як можна урізноманітнити пюре

Найпростішим варіантом того, як можна урізноманітнити просте картопляне пюре, є додавання рубаної зелені, наприклад, петрушки або кропу. Просто посипте його зверху зеленню безпосередньо перед подачею страви. Багато хто любить додавати мелений перець, але це краще робити одночасно з сіллю. Для більш вишуканих гурманів можна запропонувати доповнити пюре невеликою кількістю меленого мускатного горіха, тертого сиру або часнику.