Яйця на сніданок: 6 крутих альтернатив звичайній яєчні

14

Починати день з яєць дуже корисно. Зазвичай їх варять в шкаралупі, роблять глазунью або омлет. Однак це далеко не все, що можна приготувати з яєць. Ми підібрали для вас шість супервкусних і оригінальних рецептів, гідних кращих ресторанів.

Яйце пашот на тості з авокадо

Яйце пашот на тості — справжня класика французької кухні. Готується блюдо нескладно, а на тарілці виглядає дуже ефектно.

інгредієнти:

  • 1 стиглий авокадо
  • 1 яйце
  • хліб (будь-який, на ваш смак)
  • оцет — 1 ст. Л.

У каструлю налийте воду, додайте ложку оцту і поставте на плиту. Поки вода нагрівається, в окрему миску акуратно розбийте яйце — жовток повинен залишитися цілим.

Коли вода закипить, за допомогою ложки або лопатки створіть в ній воронку, закручуючи воду, і різко вилийте туди яйце. Якщо все зробити правильно, білок оберне жовток, утворивши «мішечок». Зменшіть вогонь і варіть яйце близько чотирьох хвилин. Після цього обережно дістаньте його шумівкою і викладіть на тарілку. Цей спосіб варіння вимагає вправності, тому можна зробити простіше: вистелити склянку харчовою плівкою, змащеною маслом, розбити туди яйце, зав’язати плівку ниткою, опустити в окріп і варити.

Авокадо очистіть від шкірки і наріжте тонкими скибочками. Хліб обсмажте в тостері або на сковороді. Викладіть на нього авокадо, а зверху — яйце пашот. Посоліть і поперчіть за смаком. За бажанням блюдо можна посипати тертим сиром, а також доповнити свіжими томатами, шматочком бекону, шинки або слабосоленого лосося — все залежить від вашої фантазії.

порада: не переварюйте яйце-воно повинно бути зі злегка щільним білком і рідким жовтком. Так найсмачніше!

Скрембл з болгарським перцем

Скрембл — це американська варіація старого доброго омлету. Рецепт його неймовірно простий.

інгредієнти:

  • яйця курячі — 2 шт.
  • болгарський перець (краще різних кольорів) — 50 г
  • молоко — 50 г
  • сіль, мелена паприка — за смаком
  • вершкове масло.

Яйця розбити в миску і добре збити виделкою або віночком. Додати молоко, сіль і паприку і ще раз збити.

Болгарський перець нашаткувати дрібним кубиком. На сковороді розігріти вершкове масло, викласти перець і вилити яєчну суміш.

Дати омлету трохи схопитися, після чого почати перемішувати його кулінарної лопаткою з десятисекундним інтервалом до утворення окремих шматочків. Смажити до зникнення рідини.

Готовий скрембл можна подати на тарілці або на тості, а також прикрасити свіжою зеленню і тертим сиром.

Кюкю з зеленню і волоським горіхом

Кюкю — корисне і смачне блюдо перської кухні, по-весняному яскраве і багате вітамінами. Те, що потрібно, щоб зарядитися хорошим настроєм з самого ранку.

інгредієнти:

  • яйця курячі — 2 шт.
  • кріп, петрушка, зелена цибуля, шпинат — по середньому пучку
  • вершкове або оливкове масло для смаження
  • сіль, перець — за смаком
  • очищені волоські горіхи-жменю
  • грецький йогурт.

Зелень вимити, підсушити і дрібно нашаткувати. Скласти в миску і туди ж розбити яйця. Посолити, поперчити і всі інгредієнти добре вимішати виделкою до однорідного стану.

Розігріти сковороду з маслом і вилити в неї суміш яєць і зелені. Зменшити вогонь до середнього, накрити блюдо кришкою і смажити чотири хвилини. Лопаткою перевернути кюкю на іншу сторону і обсмажувати ще 2-3 хвилини. Викласти готову страву на тарілку і розділити на чотири частини.

Волоські горіхи нашаткувати не надто дрібно і обсмажити на сухій сковороді. Прикрасити кюкю горіхами і подати з грецьким йогуртом.

Хмарні яйця

Суперпростій, красивий і легкий сніданок. Яйця виходять ніжними і повітряними-зовсім як справжні хмари.

інгредієнти:

  • яйця курячі — 4 шт.
  • сіль, перець — за смаком
  • свіжа зелень-для прикраси.

Нагрійте духовку до 200 градусів. Застеліть деко пергаментом.

Жовтки відокремте від білків. Білки добре збийте в міцну піну і акуратно викладіть ложкою на деко, сформувавши «хмарки» по числу яєць.

Запікайте білки протягом трьох хвилин, після чого вийміть деко з духовки. У центрі кожного «хмарки» зробіть поглиблення і обережно викладіть сирий жовток. Надішліть яйця в духовку і запікайте ще три хвилини.

Готові яйця викладіть на тарілку лопаткою і прикрасьте свіжою мелкопорубленной зеленню. Можна подати «хмарки» на тостах і доповнити іншими інгредієнтами на ваш смак.

Яєчний рол з сиром і зеленню

Дуже ніжний, смачний і поживний рол ідеально підходить для сніданку, особливо якщо ви стежите за фігурою.

інгредієнти:

  • яйця курячі — 4 шт.
  • молоко — 100 г
  • сир — 4 ст. Л.
  • свіжа зелень (кріп, петрушка, шпинат) — пучок
  • рослинна або оливкова олія — 1 ст. Л.
  • кмин — щіпка
  • сіль, перець — за смаком.

Яйця збити з молоком, додати сіль і перець. Вилити омлет на розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажити з двох сторін. Викласти на тарілку і дати охолонути.

Зелень промити, обсушити і дрібно нашаткувати. Змішати з сиром, посолити за смаком і додати кмин.

Начинку із зелені і сиру викласти на омлет і згорнути рулетом. Прибрати в холодильник на півгодини. Готовий рол нарізати на порційні скибочки. 

Яєчно-овочеві мафіни

Апетитні кекси з золотистою скоринкою — ситне і корисне доповнення до ранкової кави. До того ж їх зручно брати з собою на роботу в якості перекусу.

інгредієнти:

  • яйця-5 шт.
  • твердий сир — 70 г
  • свіжі овочі на ваш смак (помідори, болгарський перець, цукіні, брокколі) — 70 г
  • оливкова олія — 1 ст. Л.
  • сіль, перець
  • зелень (петрушка, кріп, шпинат) — пучок.

Духовку розігріти до 200 градусів. Силіконові формочки змастити зсередини маслом.

Формочки заповнити на 2/3 дрібно нарізаними овочами і тертим сиром.

Яйця збити в мисці, додати сіль, перець і дрібно посічену зелень. Вилити яєчну суміш у формочки, перемішати всі інгредієнти виделкою.

Випікати кекси близько 15 хвилин — вони повинні піднятися і підрум’янитися.