Як швидко зварити кашу: кращі варіанти для сніданку

28

Чи не найкращий варіант для сніданку — каша. Яку б ви не вибрали (а вибір ситних і корисних круп досить-таки широкий: вівсяна, рисова, гречана, перлова, кукурудзяна, манна, горохова), будь — яка каша-дієтичний продукт, незмінно становить здоровий, повноцінний раціон для всіх, хто вирішив харчуватися правильно.

Готувати будь-яку кашу дуже просто, але сьогодні ми звернемо вашу увагу на основні поради, які дозволять вам швидко і правильно зварити будь-яку кашу на сніданок, а також обов’язково розповімо про найкрутіші рецепти, які ви легко зможете використовувати вже на наступний ранок.

Як швидко зварити вівсяну кашу

Середній час приготування вівсяної каші як на воді, так і на молоці не перевищує 10 хвилин. Оптимальний варіант-розбавити молоко водою в рівних частинах. Зверніть увагу на розмір пластівців, які ви зібралися варити. Великий помел вариться 10 хвилин, середній-5-7, а дрібний (або швидкого приготування) близько 1 хвилини.

Обов’язково подивіться на інструкцію, яку виробники вказують на упаковці з кашею: найчастіше це дуже корисні рекомендації і прямий рецепт безпосередньо до того сорту пластівців, який ви купили. Загальний рецепт один-довести до кипіння молоко або воду (залежить від того, наскільки калорійний сніданок ви хочете отримати — каша на молоці має набагато більш високу енергетичну цінність), всипати туди вівсянку і перемішати, зменшивши трохи вогонь. Залежно від розміру пластівців варять кашу до готовності, додають за смаком дрібку солі, вершкове масло або цукор, після чого залишають на пару хвилин настоятися під кришкою. За смаком ви можете додати будь-який топінг, наприклад, банани або чорницю.ми радимо вам обов’язково спробувати приготувати вівсянку в банку: її головна перевага перед універсальним класичним рецептом, описаним вище, в тому, що вранці ви не витратите ні хвилини на приготування сніданку, а відразу зарядитеся енергією на цілий день завдяки ситної, вітамінної каші, при всьому цьому дуже витончено оформленої.

Як швидко зварити рисову кашу

Традиційне правило для розсипчастої рисової каші — стакан рису на 2 склянки рідини. Це може бути просто молоко, а може бути молоко, розбавлене водою — все залежить від ваших уподобань, але врахуйте, що на молоці готувати складніше: воно швидше википає і рис може легко підгоріти. Коричневий цукор і вершкове масло, додані в самому кінці, додадуть вашій рисовій каші дуже приємний смак.

Для ранкової каші ідеально підійде круглий рис, який ви обов’язково повинні промити під холодною водою. Засипавши рис в киплячу каструлю, варіть не більше 10 хвилин, періодично помішуючи і перевіряючи кашу. Після того, як вона буде готова, додайте масло і топінг за смаком і залиште готову страву на кілька хвилин настоюватися під кришкою. рисова каша з сиром, яблуком і медом або рисова каша з курагою і апельсиновим соком — відмінні варіанти для ситного, швидкого і корисного початку дня.

Як швидко зварити пшоняну кашу

Ми часто незаслужено випускаємо з уваги пшоняну кашу, але ж ця крупа вкрай корисна для здоров’я: складні вуглеводи, клітковина, корисні рослинні жири, маса вітамінів, амінокислот і мікроелементів. Вибирайте мелкодробленую крупу: її не слід промивати, а каша вийде помірно рідка, що не злиплася. Співвідношення каші і рідини — 1 до 2, приблизний час варіння — 10 хвилин.

Обов’язково промийте крупу перед варінням. Після того як ви всипете пшенку в киплячу каструлю, варіть, час від часу перевіряючи рівень води, близько 10 хвилин. Коли рідина зрівняється з крупою, додайте вершкове масло і перемішайте: так блюдо буде розсипчастим. Після цього, прибравши вогонь, потрібно залишити пшоняну кашу під закритою кришкою ще на 10 хвилин: так вона вбере в себе воду.ми в kitchenmag просто в захваті від рецепта пшеничної каші з журавлиною: традиційна ранкова каша перетворюється на справжні ласощі з оригінальною легкою кислинкою.

Як швидко зварити кукурудзяну кашу

Кукурудзяна каша-ще одна страва з раціону так званого правильного харчування: низька калорійність( всього 86 калорій на 100 грамів продукту), відсутність глютену, високий вміст вітамінів а, е і в, а також мінералів (особливо — заліза).

Головні особливості приготування цієї каші-необхідність в постійному помішуванні і додаванні великої кількості води (3 склянки на один стакан кукурудзи). Приблизний час приготування кукурудзяної каші-близько 20 хвилин. У каструлі навіть з товстим дном, а особливо на молоці, каша легко зможе підгоріти, тому ми радимо по можливості варити її в мультиварці — тоді готування не завдасть зайвого клопоту і перетвориться на справжнє задоволення.

Спробуйте приготувати кукурудзяну кашу за цим простим рецептом. Вам знадобиться полента швидкого приготування, чорниця, мед, ваніль і кардамон. Це приголомшливо швидкий, ситний і в той же час легкий рецепт ідеального сніданку.

Як зварити ячну кашу

Ячна каша являє собою подрібнені ядра ячменю, а її основна відмінність від перловки — відсутність шліфування зерна, що робить цю крупу дуже корисною для організму, адже вона особливо багата клітковиною, вітамінами і амінокислотами.

Швидко зварити ячну кашу на сніданок дуже просто: крупу потрібно промити і додати в киплячу воду в співвідношенні 1 до 2 (стакан крупи — 2 склянки води). Варять її на середньому вогні 10-15 хвилин, після чого залишають під кришкою приблизно на цей же час настоюватися, додавши вершкове масло. Якщо на вашій мультиварці є режим» молочна каша», обов’язково спробуйте зварити ячну кашу на молоці цим способом: так вона вийде ще смачніше і ніжніше, ніж зазвичай. Замість цукру в готову страву можна додати банани або солодкі яблука.

До речі, з ячмінної крупи прекрасно виходять не тільки сніданки, але і повноцінні страви на обід: взяти хоча б рецепт ячмінний каші з нутом, стручкової квасолею і фетою.

Як швидко зварити перлову кашу

Якщо ви не встигли розлюбити перлову кашу ще в далекому дитинстві, обов’язково спробуйте приготувати її на сніданок. На жаль, швидко зварити її не вийде: якщо ви недоварити цю крупу, вона вийде жорсткою і несмачною. Правильно зварена перловка сприяє зниженню ваги, поліпшенню метаболізму і виведенню шлаків і токсинів з організму.

Для розсипчастої перлової каші на воді на 1 склянку крупи береться 1 літр води. Промиту крупу варять 10 хвилин на сильному вогні, а потім, додавши необхідні інгредієнти за смаком, залишають під кришкою доварюватися ще 20 хвилин, періодично помішуючи. Потім кашу залишають настоятися під кришкою ще 10 хвилин. Сама пишна і розсипчаста каша виходить в мультиварці, а в скороварці весь час приготування не займе більше півгодини. Ми рекомендуємо на ніч заливати крупу гарячою водою: тоді вранці каша приготується набагато швидше при будь-якому способі варіння.

Незважаючи на те що ми звикли поєднувати перловку з несолодкими інгредієнтами, на сніданок можна зварити дуже смачну і ситну перлову кашу з сухофруктами і яблуком.

Як швидко зварити манну кашу

Швидко зварити ідеальну манну кашу відмінної консистенції не так складно, як здається на перший погляд. Манка-цінне джерело вітамінів, мінералів, рослинних білків і крохмалю, вона відмінно насичує, виводить з організму всі шкідливі речовини і сприятливо впливає на обмін речовин.

Манка вариться на молоці: щоб каша вийшло смачною і не пригоріла, ми радимо змішати воду з молоком у співвідношенні 1 до 1 і, звичайно, використовувати каструлі з антипригарним покриттям і товстим дном. Середня по густоті каша (не дуже рідка і не дуже густа) виходить, якщо взяти на 1 літр рідини 6 столових ложок крупи. Вводите манку в каструлю, коли рідина закипить, тонкою цівкою, постійно помішуючи — так ви отримаєте ідеальну консистенцію без ненависних усіма грудочок. Варіть 5-7 хвилин, не більше-ось необхідний час, щоб отримати ідеальний сніданок, а якщо після приготування ви зіб’єте кашу віночком, додавши вершкового масла, вона придбає ніжну, повітряну консистенцію і стане ще смачніше.ви можете зварити манку на соєвому молоці, можете додати варення і різні інші добавки — все залежить від ваших смакових уподобань і фантазії. Настійно рекомендуємо приготувати дуже оригінальний сніданок-манну кашу на мигдальному молоці з ваніллю. Кашу потрібно буде викласти в баночки або в стаканчики, додати мигдаль і залишити на ніч. Вранці ви зможете насолодитися приголомшливо смачним сніданком, не витративши ні секунди на його приготування.