Як використовувати заморожені ягоди?.

23

Заморожені ягоди-це зручний і економічний варіант, коли взимку хочеться приготувати страву з фруктами. Навіть після заморозки ягоди зберігають свої корисні властивості, тому варто ввести їх в свій раціон. Якщо ви влітку заморозили ягоди або ж купили в магазині пачку фруктів, але не знаєте, що приготувати, то читайте нашу добірку рецептів. 

Ягідний крамбл

Інгредієнти:

  • 300 г будь-яких заморожених ягід (наприклад, вишні, полуниці, лохини)
  • 2/3 ст. Борошна
  • 150 г тростинного цукру
  • ½ ст.вівсянки
  • ½ ч. Л. Кориці.

Спосіб приготування:

1. Викладіть ягоди в форму для запікання. У мисці перемішайте борошно, цукор, корицю і вівсянку. Отриману суміш рівномірно викладіть на ягоди і запікайте при 180° протягом 20-30 хвилин до появи золотистої скоринки.

Курка в ягідній глазурі

Інгредієнти:

  • 4 шматки курячої грудки
  • 2 ст.л. Рослинного масла
  • 1 ст. Замороженої малини
  • 1 ст. Л. Меду
  • 1 ст. Л. Лимонного соку
  • ½ ст. Води.

Спосіб приготування:

1 поставте маленьку каструлю на середній вогонь, додайте воду кімнатної температури. Як тільки вода почне кипіти, засипте малину і вичавіть сік з лимона. Зменшіть вогонь і помішуйте малину. Потім додайте мед і перемішайте. Ягідний соус готуйте ще протягом п’яти хвилин на повільному вогні. Соус повинен вийти не дуже густим. Якщо він все-таки буде щільної консистенції, то додайте трохи води. 

Розігрійте сковороду, обмажте одну сторону грудки глазур’ю і смажте протягом декількох хвилин, потім переверніть курку, змастіть соусом і залиште смажитися ще на 5-7 хвилин. Головне-намазувати глазур не відразу, а по черзі спочатку на одну сторону, а потім — на іншу. При подачі можете викласти курячу грудку на зелень і прикрасити малиною.

Смузі

Інгредієнти:

  • 1 яблуко
  • 50 г замороженої полуниці
  • 50 г замороженої лохини
  • ½ банана
  • 250 мл молока
  • 20 г вівсянки.

Спосіб приготування:

почистіть і наріжте яблуко з бананом, потім викладіть в блендер. У блендері змішайте фрукти, ягоди, вівсянку і молоко. Розлийте смузі по склянках і прикрасьте замороженими ягодами за бажанням.

Йогуртовий кекс у склянці

Інгредієнти:

  • 30 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. Цукрової пудри
  • 1 ч. Л. Ванілі
  • 3 ст. Л. Звичайного йогурту
  • 6 ст. Л. Борошна
  • ½ ч. Л. Розпушувача
  • 5 ст. Л. Заморожених ягід.

Спосіб приготування:

Розігрійте вершкове масло в мікрохвильовці. Додайте до масла цукрову пудру, ваніль і яйце і ретельно перемішайте виделкою. Потім засипте борошно і розпушувач, змішайте і додайте йогурт. У тісто висипте ягоди і акуратно перемішайте ложкою. Викладіть суміш в жароміцні склянки і запікайте в мікрохвильовці близько двох хвилин. Готово!