Заморожені ягоди-це зручний і економічний варіант, коли взимку хочеться приготувати страву з фруктами. навіть після заморозки ягоди зберігають свої корисні властивості, тому варто ввести їх в свій раціон. якщо ви влітку заморозили ягоди або ж купили в магазині пачку фруктів, але не знаєте, що приготувати, то читайте нашу добірку рецептів.
Ягідний крамбл
Інгредієнти:
- 300 г будь-яких заморожених ягід (наприклад, вишні, полуниці, лохини)
- 2/3 ст. борошна
- 150 г тростинного цукру
- ½ ст.вівсянки
- ½ ч. л. кориці.
Спосіб приготування:
1. викладіть ягоди в форму для запікання. у мисці перемішайте борошно, цукор, корицю і вівсянку. отриману суміш рівномірно викладіть на ягоди і запікайте при 180° протягом 20-30 хвилин до появи золотистої скоринки.
Курка в ягідній глазурі
Інгредієнти:
- 4 шматки курячої грудки
- 2 ст.л. рослинного масла
- 1 ст. замороженої малини
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. лимонного соку
- ½ ст. води.
Спосіб приготування:
1 поставте маленьку каструлю на середній вогонь, додайте воду кімнатної температури. як тільки вода почне кипіти, засипте малину і вичавіть сік з лимона. зменшіть вогонь і помішуйте малину. потім додайте мед і перемішайте. ягідний соус готуйте ще протягом п’яти хвилин на повільному вогні. соус повинен вийти не дуже густим. якщо він все-таки буде щільної консистенції, то додайте трохи води.
Розігрійте сковороду, обмажте одну сторону грудки глазур’ю і смажте протягом декількох хвилин, потім переверніть курку, змастіть соусом і залиште смажитися ще на 5-7 хвилин. головне-намазувати глазур не відразу, а по черзі спочатку на одну сторону, а потім — на іншу. при подачі можете викласти курячу грудку на зелень і прикрасити малиною.
Смузі
Інгредієнти:
- 1 яблуко
- 50 г замороженої полуниці
- 50 г замороженої лохини
- ½ банана
- 250 мл молока
- 20 г вівсянки.
Спосіб приготування:
почистіть і наріжте яблуко з бананом, потім викладіть в блендер. у блендері змішайте фрукти, ягоди, вівсянку і молоко. розлийте смузі по склянках і прикрасьте замороженими ягодами за бажанням.
Йогуртовий кекс у склянці
Інгредієнти:
- 30 г вершкового масла
- 1 яйце
- 3 ст.л. цукрової пудри
- 1 ч. л. ванілі
- 3 ст. л. звичайного йогурту
- 6 ст. л. борошна
- ½ ч. л. розпушувача
- 5 ст. л. заморожених ягід.
Спосіб приготування:
розігрійте вершкове масло в мікрохвильовці. додайте до масла цукрову пудру, ваніль і яйце і ретельно перемішайте виделкою. потім засипте борошно і розпушувач, змішайте і додайте йогурт. у тісто висипте ягоди і акуратно перемішайте ложкою. викладіть суміш в жароміцні склянки і запікайте в мікрохвильовці близько двох хвилин. готово!