Як використовувати заморожені ягоди?

30

Заморожені ягоди-це зручний і економічний варіант, коли взимку хочеться приготувати страву з фруктами. навіть після заморозки ягоди зберігають свої корисні властивості, тому варто ввести їх в свій раціон. якщо ви влітку заморозили ягоди або ж купили в магазині пачку фруктів, але не знаєте, що приготувати, то читайте нашу добірку рецептів. 

Ягідний крамбл

Інгредієнти:

  • 300 г будь-яких заморожених ягід (наприклад, вишні, полуниці, лохини)
  • 2/3 ст. борошна
  • 150 г тростинного цукру
  • ½ ст.вівсянки
  • ½ ч. л. кориці.

Спосіб приготування:

1. викладіть ягоди в форму для запікання. у мисці перемішайте борошно, цукор, корицю і вівсянку. отриману суміш рівномірно викладіть на ягоди і запікайте при 180° протягом 20-30 хвилин до появи золотистої скоринки.

Курка в ягідній глазурі

Інгредієнти:

  • 4 шматки курячої грудки
  • 2 ст.л. рослинного масла
  • 1 ст. замороженої малини
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • ½ ст. води.

Спосіб приготування:

1 поставте маленьку каструлю на середній вогонь, додайте воду кімнатної температури. як тільки вода почне кипіти, засипте малину і вичавіть сік з лимона. зменшіть вогонь і помішуйте малину. потім додайте мед і перемішайте. ягідний соус готуйте ще протягом п’яти хвилин на повільному вогні. соус повинен вийти не дуже густим. якщо він все-таки буде щільної консистенції, то додайте трохи води. 

Розігрійте сковороду, обмажте одну сторону грудки глазур’ю і смажте протягом декількох хвилин, потім переверніть курку, змастіть соусом і залиште смажитися ще на 5-7 хвилин. головне-намазувати глазур не відразу, а по черзі спочатку на одну сторону, а потім — на іншу. при подачі можете викласти курячу грудку на зелень і прикрасити малиною.

Смузі

Інгредієнти:

  • 1 яблуко
  • 50 г замороженої полуниці
  • 50 г замороженої лохини
  • ½ банана
  • 250 мл молока
  • 20 г вівсянки.

Спосіб приготування:

почистіть і наріжте яблуко з бананом, потім викладіть в блендер. у блендері змішайте фрукти, ягоди, вівсянку і молоко. розлийте смузі по склянках і прикрасьте замороженими ягодами за бажанням.

Йогуртовий кекс у склянці

Інгредієнти:

  • 30 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. цукрової пудри
  • 1 ч. л. ванілі
  • 3 ст. л. звичайного йогурту
  • 6 ст. л. борошна
  • ½ ч. л. розпушувача
  • 5 ст. л. заморожених ягід.

Спосіб приготування:

розігрійте вершкове масло в мікрохвильовці. додайте до масла цукрову пудру, ваніль і яйце і ретельно перемішайте виделкою. потім засипте борошно і розпушувач, змішайте і додайте йогурт. у тісто висипте ягоди і акуратно перемішайте ложкою. викладіть суміш в жароміцні склянки і запікайте в мікрохвильовці близько двох хвилин. готово!