Свіжий хліб-продукт неймовірно смачний і апетитний. На жаль, не завжди є можливість купувати хліб кожен день, щоб він був з пилу з жару і можна було повноцінно ним насолодитися. Часто виходить так, що хліб лежить вдома кілька днів і в результаті стає черствим. В такому випадку його необов’язково викидати, ви можете розм’якшити його шляхом нескладних маніпуляцій, про які ми вам сьогодні хотіли б розповісти.
Потрібно тільки зауважити, що всі нижчеперелічені способи реанімації
Хліба підходять тільки для тих хлібобулочних виробів, зовнішній вигляд яких
Не змінився, тобто на них немає слідів цвілі або нальоту.
Спосіб 1: мікрохвильова піч
1 наріжте хліб на скибочки товщиною приблизно 2 см і трохи збризніть
Їх водою. Потім покладіть в мікрохвильову піч разом зі склянкою
Теплої води і накрийте спеціальною пластиковою кришкою для свч, включіть
Розігрів. Перевіряйте стан хліба кожні 20 секунд, поки
Він не досягне необхідної м’якості.
Спосіб 2: на пару
В даному випадку ви можете використовувати пароварку. У ній хліб розм’якшиться
Протягом 1-3 хвилин. Якщо пароварки у вас немає, то можна зробити водяну
Лазня. Для цього закип’ятіть в каструлі трохи води. На каструлю
Поставте друшляк з хлібом. Простежте за тим, щоб друшляк
Чи не стикався з водою, інакше хліб намокне. Грійте його на водяній бані
Протягом 3-5 хвилин.
Спосіб 3: сковорода
Сковороду попередньо нагрійте, скибочки хліба збризніть водою. Потім покладіть їх в сковороду і на повільному вогні розігрівайте 1-5 хвилин.
Після розм’якшення хліба одним з перерахованих вище способів його потрібно їсти відразу, тому що інакше він знову швидко зачерствіє.