Як правильно готувати м’ясо і птицю: найважливіші секрети

29

У кожної людини в скарбничці є пара улюблених страв, які він любить і вміє готувати. І це не завжди складносурядні рецепти. Але кулінарні таланти ховаються в кожному. Потрібно лише трохи собі допомогти і більше експериментувати на кухні. 

Якщо яєчня з великою часткою ймовірності вийде у кожного кулінара-любителя, то м’ясо і птиця не всім вдаються з першого разу. Справа не в тому, що їх складно готувати, просто є певні тонкощі, які потрібно знати. 

Kitchenmag і кулінарна академія heinz зібрали в одному огляді перевірені лайфхаки, які допоможуть вам завжди готувати соковите м’ясо і ніжну птицю.  

Як готувати різні види м’яса

М’ясо — це фаворит будь-якого столу. У ньому міститься велика кількість вітамінів, всі важливі амінокислоти і цінні тваринні білки, які беруть участь у всіх ключових процесах в організмі людини. 

Як правильно готувати різні види м’яса? самим соковитим і ніжним виходить товстий край (спинний відруб), тому його використовуйте для приготування стейків. М’якоть стегна прекрасно розкриє себе при запіканні. Голяшку і грудинку краще піддавати тривалій термічній обробці — варити або тушкувати. А ще з цих частин м’яса виходять наваристі і ароматні бульйони. Лопатка і вирізка стануть кращим варіантом для швидкого обсмажування.  

Як правильно розморожувати м’ясо

М’ясо не радять розморожувати при кімнатній температурі. У такій обстановці в ньому активніше починають розмножуватися бактерії і мікроби. Щоб безпечно розморозити м’ясо і отримати дійсно смачний і апетитний вечерю, приблизно за добу дістаньте м’ясо з морозильної камери і помістіть на нижню полицю холодильника. Температура м’яса повинна наблизитися до 0 градусів. Воно повинно стати м’яким і пластичним.

Але таке м’ясо ще не можна готувати на сковороді або в духовці. Його слід за 1-2 години дістати з холодильника і потримати при кімнатній температурі. Потім вже можна маринувати і готувати.  

Ні за яких обставин не розморожуйте м’ясо під теплим струменем води. М’язові волокна будуть руйнуватися, а значить м’ясо вийде несмачним і буде схоже на гуму. 

Як приготувати ідеальний стейк

Стейк-це улюблена страва всіх м’ясоїдів. Якщо ваша п’ятнична вечеря-це стейк і келих вина, то життя безумовно вдалася. 

Мистецтво соковитих і ніжних стейків освоїти складно, але можна. Потрібно просто трохи терпіння і практики. Кулінарна академія heinz радить використовувати для приготування стейків м’ясо кімнатної температури-подбайте про це заздалегідь. Потім стейк необхідно змастити невеликою кількістю оливкової олії і помістити на розпечену сковороду. Якщо товщина м’яса становить 2,5-3 сантиметри, то спершу обсмажте стейки по одній хвилині з обох сторін. Потім переверніть їх два рази і готуйте ще по одній хвилині з обох сторін. 

Готові стейки перекладіть на деко, застелене пергаментом, і відправте на 8 хвилин в попередньо розігріту до 170 градусів духовку. Ідеальний стейк готовий! не забудьте перед подачею дати м’ясу «відпочити» 5-7 хвилин. Поєднуйте стейки з улюбленими соусами і травами. 

Секрети правильної витримки м’яса

Не всі це знають, але свіжа яловичина — це не найкращий продукт для людини. Якщо м’ясо трохи «полежало» при кімнатній температурі, то воно напевно буде корисніше, ніжніше і соковитіше. Цей процес носить назву» витримка » м’яса. І у нього є кілька обов’язкових умов, які потрібно дотримати. 

Щоб витримати м’ясо правильно, його потрібно спершу гарненько посолити. Сіль усуне бактерії і витягне зайву вологу. Зверху викладіть трави і перемістіть м’ясо на решітку, застелену марлею. Накрийте яловичину додаткової марлею і відправте в холодильник максимум на 2-3 дні. Більше витримувати стейк в домашніх умовах не рекомендується. Потім просто обсмажте яловичину на сковороді гриль і насолодитеся соковитим стейком.

Як швидко обробити курку?

Купувати цілу курку крутіше! по-перше, є можливість заощадити. По-друге, ви можете запекти її цілком з овочами і картоплею. Вийде ідеальний вечерю для всієї родини. І, нарешті, ви можете обробити її так, як потрібно саме вам. Головне знати, як правильно це робити. 

Кулінарна академія heinz радить обробляти курку гострим ножем з коротким лезом. Почніть з крила: відведіть його в сторону і відріжте по суглобу. Потім надріжте шкіру близько стегна і акуратно виверніть суглоб. Відріжте ніжку по суглобу, а після переходите до грудей. Відсуваючи філе рукою, подрежьте його уздовж кістки. Повністю відокремте філе від остова. Готово!

Як ідеально замаринувати курку

Курка — це популярний в нашій країні продукт. Вона смачна і доступна за ціною, а з різних її частин можна приготувати незвичайні і оригінальні страви. Кулінарна академія heinz радить спробувати секретний маринад, який піднесе вас на вершину гастрономічного блаженства. Таку смачну курку ви ще не пробували!

Змішайте 1 столову ложку оливкової олії, сік 1/2 лимона, і 2/3 упаковки соусу heinz чилі. Додайте 1 столову ложку подрібнених каперсів, 2-3 подрібнених зубчики часнику і 3 гілочки базиліка. Посоліть і поперчіть. Замаринуйте курку в вийшла суміші і залиште в холодильнику на 1 годину. Потім приготуйте її в духовці разом з улюбленим гарніром. Ідеально доповнить таку курку пряна картопля.

Як зберегти м’ясо соковитим при запіканні

У багатьох господинь іноді не виходить зберегти м’ясо соковитим після термічної обробки. Дійсно, в процесі приготування ми можемо зробити непомітну помилку, яка в підсумку відчутно вплине на смак готового блюда. 

Кулінарна академія heinz ділиться лайфхаком, який допоможе зберегти м’ясо соковитим при запіканні. Це не так складно, як вам здається. 

Якщо ви готуєте яловичу вирізку, то загорніть її в бекон і сформуйте рулет. Перев’яжіть його шпагатом і викладіть на деко. Запікайте 25 хвилин в попередньо розігрітій до 170 градусів духовці. Бекон збереже всі соки в м’ясі і» запечатає » їх. 

Курячу грудку зберегти соковитою ще простіше. Змастіть філе оливковою олією, посоліть і поперчіть. «упакуйте» грудку в конверт з пергаменту і добре закріпіть краю. Замість пергаменту можна використовувати рукав. Запікайте 20 хвилин при температурі 180 градусів. Грудка вийде надзвичайно смачною і соковитою!

Як приготувати ніжну печінку

Щоб печінка вийшла смачною, важливо вибрати свіжий продукт. Зверніть увагу на колір і зовнішній вигляд печінки. Вона повинна бути не дуже темною, але і не світлою — м’ясники кажуть, що печінка «правильного» кольору нагадує стиглу черешню. На поверхні печінки не повинно бути плям і підсихань. Перевірити свіжість печінки можна, натиснувши на неї пальцем. Ямка повинна швидко відновитися. 

Печінка вийде ніжною і дуже смачною, якщо знати, як правильно її готувати. Соліть печінку в самому фіналі приготування. Цим вона відрізняється від інших частин птиці і м’яса. Спробуйте самі і переконайтеся в тому, що цей лайфхак дійсно працює.  

Як зробити свинину менш жирною

Свинина — це поживне і досить жирне м’ясо. Не всіх влаштовує така висока енергетична цінність цього продукту, тому багато експериментують і намагаються зрозуміти, як зробити це блюдо менш калорійним.

Звичайно, кардинально знизити жирність свинини у вас не вийде. Але можна помітно зменшити навантаження на шлунок, якщо поєднувати це м’ясо з правильними продуктами. Це, наприклад, ананас або брюссельська капуста. Вони нормалізують жирність свинини і спрощують процес її перетравлення.

До речі, свинина відноситься до тих видів м’яса, які готуються досить нерівномірно. Зовні вона може вже підсмажуватися, в той час як всередині залишається сирою. Є оригінальний лайфхак, який допоможе виправити цей стан справ. У м’ясо можна увіткнути залізний предмет-наприклад, цвях. Він стане провідником тепла і допоможе м’ясу приготуватися рівномірно.

Як приготувати курку з хрусткою скоринкою

Мрієте навчитися готувати курку з хрусткою скоринкою? ця страва стане прикрасою будь-якого святкового столу і просто ідеальною вечерею. 

Щоб домогтися апетитною скоринки, необхідно насухо витерти курку паперовими рушниками перед приготуванням. Якщо не буде зайвої вологи, то курочка гарненько підсмажиться під дією високих температур. 

Є ще один класний спосіб, який гарантовано подарує курці апетитну скоринку. Вам буде потрібно розпушувач. Його необхідно додати в маринад, який ви вибрали для приготування курки. Під дією високих температур розпушувач допоможе скоринці «запектися».