Як правильно зберігати мед?

15

У більшості людей вдома завжди є мед, адже це неймовірно корисний і смачний продукт. Його можна їсти замість солодощів з чаєм і кавою, додавати в каші, сир і десерти, їм можна лікуватися, якщо підхопили застуду. Загалом, продукт дійсно незамінний. Але як же зробити так, щоб смак і аромат меду не змінювалися, а корисні властивості зберігалися протягом довгого часу? відповідь ви знайдете в нашій сьогоднішній добірці порад щодо зберігання меду в домашніх умовах.

Температура і місце зберігання

Мед найкраще зберігати при температурі від + 6 до + 20 градусів. Тобто не при кімнатній температурі, а в холодильнику. Однак будьте уважні: якщо ви поклали мед в холодильник, переконайтеся, що він щільно закритий, тому що мед боїться вологи, а в холодильнику її досить багато. Крім цього він дуже добре вбирає запахи, так що перевірте, щоб поруч з медом не було сильно пахнуть продуктів.

Мед можна тримати і при температурі нижче +6, на його корисні властивості це ніяк не вплине, просто він затвердіє. Однак якщо температура зберігання меду піднімається вище +20, то він починає псуватися і втрачати вітаміни і ферменти. Намагайтеся зберігати мед при одній і тій же температурі, тому що інакше він нерівномірно закристалізується. Крім цього оберігайте мед від прямих сонячних променів, тому що світло вбиває його протимікробні властивості. Тому найкраще тримати його в темному місці.

Посуд для зберігання

Рекомендується зберігати мед у скляній, керамічній, глиняній або ж зробленій з харчового пластику тарі. Однак що стосується останньої, то в ній мед варто зберігати не більше року, так як після цього періоду мед починає вбирати в себе хімічні домішки, які містить пластик. Не допускається зберігати мед в залізному, оцинкованому або мідному посуді. Це пов’язано з тим, що зіткнення меду з цими металами робить його токсичним. Важливою умовою є і те, що тара для зберігання меду повинна бути ідеально чистою і сухою, а також герметично закриватися.