Як правильно зберігати «примхливі» продукти в холодильнику

33

Цей огляд — спеціально для вас, якщо ви складаєте в холодильник всі продукти без винятку, а потім з досадою виявляєте, що багато хто з не дожили до межі свого терміну придатності.далеко не всі продукти довго залишаються свіжими при низькій температурі і високій вологості. Розповідаємо всі секрети зберігання «чутливих» продуктів, які навіть в холодильнику норовлять зіпсуватися.

Молочні продукти

Сир сам по собі є швидкопсувним продуктом, але якщо ви поставили собі за мету продовжити йому життя, перекладіть його в окремий посуд і, поклавши зверху шматочок цукру-рафінаду, щільно закрийте. Цукор перешкодить швидкому окисленню сиру.

Йогурти і сметана в пластикових упаковках теж не можуть довго зберігатися відкритими, адже в негерметичну упаковку проникають повітря і сторонні запахи. Щоб цього не сталося, запечатуйте таку тару фольгою.

Сир

Найгірша упаковка для зберігання сиру-пластиковий пакет або харчова плівка. Так ви тільки зіпсуєте смак і якість продукту.

Замість цього перекладіть сир в закривається пластиковий або скляний контейнер. Продукт також можна зберігати загорнутим в папір, але будьте пильні: загорнутий в папір сир може швидко засохнути.

Горіхи

Горіхи і насіння мають прикрою здатністю швидко прогоркати. Це відбувається через те, що він багаті рослинними оліями. Горіхи потрібно берегти від світла і повітря, і холодильник — ідеальне сховище для цього продукту.

Очищені горіхи, поміщені в герметично закритий контейнер, зберігаються в холодильнику близько місяця. А ось горіхи, куплені в шкаралупі, можна півроку зберігати на темній кухонній полиці в звичайній скляній тарі.

Хліб

Щоб хліб довго не черствів, не нарізайте буханець: скоринка захищає «нутрощі» від проникнення кисню. Випічка менш схильна до утворення цвілі, якщо зберігати її в холодному місці з оптимальною вологістю, тобто в холодильнику.

Упаковуйте хліб у фольгу, поліетиленовий або паперовий пакет, щоб уникнути вбирання сторонніх запахів. А витягнувши хліб з холодильника, не піддавайте його повторному охолодженню.

Томати

Будь-яка господиня хоч раз десь читала, що помідори не можна зберігати в холодильнику. Почасти ця заборона має сенс, адже при кімнатній температурі ці соковиті овочі залишаються ароматними і смачними.

Помідори «люблять» температуру від 12 до 20 °c. Якщо у вас вдома немає прохолодного льоху, холодильник-оптимальне місце для зберігання цих овочів, оскільки кімнатна температура часто буває занадто високою. Кладіть помідори на верхню полицю ближче до дверцят — це помірно тепле місце в холодильнику.

Морква

Щоб морква, яку ви зберігаєте в холодильнику, довше залишалася свіжою, смачною і хрусткою, не потрібно здійснювати особливих маніпуляцій.

Просто ретельно помийте коренеплоди і, обернувши рушником, покладіть в холодильник. А очищена або обрізана морква прекрасно зберігається в пластикових контейнерах.

Ікра

Навряд чи баночка ікри затримається в холодильнику надовго. Але якщо ви купили ікру у великій тарі, будьте пильні: цей делікатес може буквально за пару днів зіпсуватися навіть в прохолодному місці.

Ідеальна тара для ікри — герметична стерильна скляна банка з щільно закривається кришкою. Чи не заморожуйте ікру, а просто ставте її в найхолодніше у вашому холодильнику місце.

Гриби

Купуючи в магазині свіжі гриби, перевіряйте їх термін придатності прямо на місці, а вдома перекладіть їх в паперовий пакет або глибоку тару, дно якої застелене серветками.

Обов’язково щільно накривайте чашу для грибів паперовим рушником зверху, і вже тільки після цього поміщайте в холодильник. 

Капуста

Щоб капуста довше зберігалася в холодильнику і не псувалася, захистіть її качан від попадання вологи. В іншому випадку її листя назамедлітельно почнуть гнити.

Оптимальний спосіб зберігання капусти-зрізати всі пошкоджені місця і обернути качан харчовою плівкою в кілька шарів, уникаючи попадання під плівку повітря. Кладіть капусту в помірно холодне місце холодильника, щоб вона не підмерзла.

Зелень

Перед тим, як відправити свіжу зелень в холодильник, обов’язково зробите кілька нескладних процедур, які продовжать термін її зберігання і сповільнять в’янення.

Зелень потрібно як слід промити, добре просушити на паперовому рушнику і тільки після цього помістити в холодильник. Використовуйте для зберігання зелені скляні банки з кришкою, окремі контейнери або вакуумні пакетики.