Кальмари, як і інші морепродукти, є дуже корисними. Вони багаті білком і поліненасиченими жирними кислотами, тому рекомендується включати їх в свій раціон. Однак багато господинь впевнені, що процес варіння кальмарів досить трудомісткий, та й результат не завжди виправданий, адже найчастіше вони виходять жорсткими і несмачними.
Але хочемо вас запевнити, що насправді варити кальмарів просто і дуже швидко. Головний секрет їх приготування-це не переварити. Існує кілька поширених способів варіння кальмарів, про які ми розповімо в нашому огляді, а також поділимося декількома класними рецептами.
Підготовка
Найпростіше купити в магазині заморожені тушки кальмарів без щупалець і голів. В цьому випадку вам залишиться тільки розморозити їх і зняти з них плівку. але якщо у вас нерозділені кальмари, то спочатку потрібно позбутися від неїстівних частин.
Для цього захопіть голову кальмара в районі очей і акуратно потягніть, притримуючи тушку вільною рукою. Так ви легко витягнете всі нутрощі, після чого можна приступати до видалення хітинової плівки, яка легко намацується всередині тушки і не менш легко видаляється пальцями.
Фінальний етап підготовки-це видалення зовнішньої червоно-білої плівки, яку, на жаль, не так просто зняти. Для того щоб полегшити процес, залийте тушки гарячою водою, потримайте приблизно хвилину, а потім промийте холодною водою і зніміть плівку, підчепивши її ножем.
Відварювання в киплячій воді
Це, мабуть, найпоширеніший спосіб. Доведіть воду до кипіння, додавши трохи солі, і як тільки на поверхні з’являться перші бульбашки, викладіть розділені тушки кальмарів. Не відходячи від плити, дочекайтеся, пора кипіння відновиться, тут же вимикайте і діставайте з каструлі кальмарів за допомогою шумівки.
Відварювання в холодній воді
Тут трохи інший принцип. Викладіть тушки в каструлю і залийте їх холодною водою. Поставте каструлю на середній вогонь і, коли вода стане теплою, додайте трохи солі. Далі уважно стежте і вимикайте плиту, як тільки вода почне кипіти. Чекати і рахувати хвилини не потрібно, інакше кальмари стануть жорсткими.
Заливання окропом
При цьому способі готування починається вже на етапі відділення зовнішньої плівки з тушок кальмарів. Залийте кальмарів окропом, як ми описували раніше, зніміть плівку і промийте тушки. Далі ще раз залийте їх киплячою злегка підсоленою водою і залиште на хвилину. Промийте і втретє залийте окропом, залишивши ще на хвилину. кальмари готові.
Як бачите, всі описані способи не так вже й складні, і ви можете спробувати кожен, перш ніж вибрати оптимальний для себе. Ну а ми переходимо до більш творчої частини, тобто до приготування класних і корисних страв з кальмарами.
Салат з кальмаром і фенхелем
Кальмари відмінно поєднуються з фенхелем, особливо якщо мова йде про салат, рецепт якого ми хочемо вам запропонувати. Все готується досить просто і швидко, так що обов’язково спробуйте цей варіант корисного салату.
Салат з кальмаром і морквою
Це не менш оригінальний рецепт салату з кальмаром і морквою в східному стилі. За рахунок додавання перцю чилі салат виходить вельми пікантним, так що відмінно підійде любителям гостренького.
Кальмари в томатному соусі
Не знаєте, що приготувати на обід або вечерю? придивіться до цього пікантного рецептом кальмарів в томатному соусі. Сам соус виходить досить гострим, тому подавайте блюдо з нейтральним гарніром, наприклад, з відвареним рисом.
Кальмари, фаршировані анчоусами
Фаршировані кальмари – блюдо просте, але дуже смачне. Безумовно, багато що залежить від обраної начинки, так що спробуйте незвичайний і дуже вишуканий варіант кальмарів з анчоусами і каперсами.
Паста з кальмарами
Давайте урізноманітнимо наш раціон і зробимо шикарну італійську пасту з кальмарами. Для її приготування ми використовували тальятелле, але це можуть спагетті або будь-які інші макарони на ваш вибір.