Як перетворити салат в кулінарний шедевр: 10 порад

20

Іноді салат — це не просто салат. Дотримуючись наших простих порад, ви зможете готувати круті авторські салати, щоразу перетворюючи це блюдо в унікальний кулінарний шедевр.

Підберіть правильні інгредієнти

Продумування салату схоже на просту математику. Необхідно, щоб в страві містилося певну кількість конкретних інгредієнтів, і від дотримання цього правила залежить успіх майбутнього салату.

Якщо ви хочете перетворити салат в повноцінне блюдо, додавайте в нього крупу (це може бути кускус або булгур) або локшину. Розставте акценти за допомогою гострих, солодких або пряних інгредієнтів. А урізноманітнити текстуру салату допоможуть м’які складові, такі, як авокадо або бринза.

Підніміть температуру

Констраст температур завжди робить салат більш складним і цікавим стравою. Таке правило застосовується до багатьох салатів, ефект «перепаду» температур із задоволенням використовують багато ресторанів, ось і ми рекомендуємо взяти на озброєння цю пораду.

Смажені на грилі овочі, куряче та інше м’ясо, а також найрізноманітніші морепродукти складуть ідеальну компанію свіжої зелені. Так звані» теплі салати » незмінно добре виходять з молодої картоплі (як на зображенні нижче).

Зробіть салат хрустким

Смачний салат-хрусткий салат! апетитного хрускоту можна домогтися як за допомогою щіпки сухариків, кунжутного або гарбузового насіння, або, наприклад, розкришених горіхів, так і додавши більше листя салату.

Промивши салатні листя, дайте їм повністю обсохнути, а додаючи їх в свою страву, рвіть прямо руками: ці поради допоможуть зберегти свіжість, смак і текстуру ніжної зелені.

Не скупіться на прянощі

На кухні у кожної господині є спеціальна коробочка з прянощами і приправами. Якщо ви звикли діставати її тільки тоді, коли готуєте гарячі страви, то ось вам ще один привід зайвий раз їй скористатися.

З прянощами важливо знати міру, але і не «дрібнити». Додавайте в салат кмин, коріандр, орегано і паприку, а щоб не переборщити з прянощами, пробуйте прямо в процесі приготування.

Додайте білка

Якщо ви хочете приготувати ситний салат, який можна буде подати як самостоятлеьное блюдо, обов’язково включіть в його склад білкові інгредієнти.

М’ясоїди оцінять салати з курячою грудкою, рибою або, наприклад, яловичиною, а вегани будуть в захваті від салатів з квасолею, нутом, тофу та іншими багатими джерелами рослинного білка.

Не зациклюйтеся на оливковій олії

Дійсно, оливкова олія прекрасно доповнює будь — який салат, але якщо ви до сих пір не пробували ніякого іншого рослинного масла-відставте оливкову олію і терміново приступайте до експериментів.

Кунжутне, мигдальне, соєве, виноградне, кукурудзяне, кокосове та інші масла приємно здивують вас своїм унікальним смаком і рядом корисних властивостей.

Продумайте подачу

Красива подача багато в чому визначає успіх вашого страви. Тарілки, прилади та оформлення салату мають величезне значення. Для того, щоб салат виглядав яскраво і апетитно, наповнюйте його яскравими фарбами. Використовуйте різнокольорові яскраві овочі: помідори черрі, дрібну моркву, жовтий і червоний болгарський перець, червоний лук.

Готуйте заправки

Немає нічого кращого домашніх заправок. Ви можете самостійно урізноманітнити свій гастрономічний репертуар, готуючи вдома прості мікси типу» рослинна олія з зеленню і часником «або»рослинна олія з медом і діжонською гірчицею».

Ви точно знайдете щось нове і корисне для себе в нашому огляді рецептів дев’яти легких оригінальних соусів, які не зашкодять фігурі.

Не шкодуйте зелені

Найчастіше саме зелень надає салату стильний обсяг і, що називається, «вагомість», і це вже не кажучи про колосальну кількість вітамінів і мінералів, в цій зелені містяться.

Рекомендуємо для основи салату брати саме зелень: це може бути, наприклад, шпинат або рукола.

Додайте лимонний сік

Лимонний сік може стати гідною заміною дорогим бальзамічним оцтом. Будь-яка суміш овочів, а також салати, що містять морепродукти або рибу, тільки виграють від свіжих ноток лимона і його яскравою кислинки.

Приємний бонус: використовуючи лимонний сік, ви зможете зберегти апетитний зовнішній вигляд деяких інгредієнтів салату, оскільки лимон не дозволить зрізам фруктів потемніти.