Як приготувати моркву по-корейськи: всі головні секрети

31

Морква по-корейськи — це пікантний салат, який не має прямого відношення до національної корейської кухні. Його придумали корейці-емігранти, що жили на території узбекистану і казахстану. Не знайшовши відповідних продуктів для приготування традиційних страв, вони вирішили замінити їх тими, що могли знайти повсюдно.

Так, пекінську капусту, з якої корінні корейці готують гостру страву кімчхи, переселенці замінили на моркву, в результаті чого і з’явився такий базовий, але дуже смачний варіант закуски. Цей пряний легкий салат сподобався росіянам і зайняв міцну позицію в списку популярних страв. 

Однак багатьом досі здається, що приготування корейської моркви є складним процесом, з якими впорається тільки професіонал. Запевняємо вас, що це не так. Ми готові поділитися з вами секретами, які допоможуть з мінімального набору продуктів приготувати справжню моркву по-корейськи.

Отже, вам буде потрібно 1 кілограм моркви, 1 головка часнику і 1/2 склянки рослинного масла. Крім цього, підготуйте 1 столову ложку солі (без гірки) і 2 столові ложки цукру. Для маринаду також буде потрібно 1 десертна ложка оцту і по 1 чайній ложці червоного і чорного меленого перцю. 

Правильно натираємо моркву

Для початку підготуємо головний інгредієнт — морква. Її потрібно очистити за допомогою овочечистки і натерти. На перший погляд нічого складного, але є важливий нюанс. Звичайна терка для цього не підійде, тому що морква повинна бути тонкою і довгою, як соломка. Саме тому найкраще використовувати спеціальну тертку, яку ви знайдете в будь-якому магазині за цілком прийнятною ціною.

Зверніть увагу, що якщо морква сухувата, то краще перед тим, як натерти її, попередньо замочити на 2-3 години в холодній воді, щоб вона ввібрала вологу і стала більш смачною і соковитою. На цьому самий трудомісткий етап приготування корейської моркви завершено. 

Вчасно додаємо спеції

Для зручності перекладіть терту моркву в глибоку миску, посипте цукром, сіллю і двома видами перцю. Можна також додати каррі в порошку, мелений коріандр або спеціальну приправу для корейської моркви, яка продається в магазині. Всі ці прянощі зроблять смак салату більш насиченим.

Далі вам залишається тільки додати оцет і все ретельно перемішати руками, поки морква не дасть сік. Дайте моркви настоятися і переходите до наступного кроку. 

Готуємо заправку

Без правильної заправки морква по-корейськи не буде такою соковитою, тому до даного етапу слід поставитися уважно. Перш за все почистіть зубчики часнику і видавіть їх через часниковий прес на моркву. Але не поспішайте перемішувати.

Далі нагрійте рослинне масло в сотейнику, але не доводьте до кипіння. Вилийте масло на часник, після чого можна сміливо перемішувати салат. У цей момент ми також радимо додати в блюдо кунжут. Його немає в списку основних інгредієнтів, але з ним корейська морква придбає більш насичений і цікавий смак. 

Набираємося терпіння

Ось зараз, коли всі етапи приготування позаду, просто перекладіть моркву в герметичну ємність і поставте на ніч в холодильник. За цей час морква дасть сік і як слід замаринується. Зберігати її можна в холодильнику до двох тижнів, причому з кожним днем її смак буде все більш пікантним.

Приємним бонусом є те, що приготована за таким рецептом морква не втрачає своїх корисних властивостей. До того ж це досить некалорійне блюдо, так що сміливо додавайте його в раціон, навіть якщо ви на дієті.