Як приготувати соковиті відбивні: 5 корисних порад

24

З точки зору процесу приготування свиняча відбивна — блюдо неоднозначне. з одного боку, готується воно досить швидко, не вимагає рідкісних інгредієнтів і великого досвіду. але в той же час далеко не завжди навіть з добірного шматка свинини виходить соковита відбивна.

Не хочете, щоб ваші зусилля пропали даром? бажаєте раз і назавжди розгадати секрет соковитих відбивних? тоді швидше запам’ятовуйте ці п’ять корисних рекомендацій. з ними приготовані вами відбивні кожен раз будуть виходити по-справжньому смачними, апетитними і соковитими.

Який відруб підходить?

Мало хто знає, що для приготування відбивних необов’язково брати продукт з певної області свинячої туші. для цієї страви чудово підійдуть і інші її частини. прекрасні відбивні виходять з шийної частини свинини, корейки або окосту. виходячи з того, яка частина туші була обрана для приготування відбивних, вони можуть являти собою або масивний, або тоненький шматок м’яса з різним вмістом жиру. зовсім необов’язково, щоб відбивна була приготовлена тільки з м’ясної м’якоті: можна залишати кісточку на м’ясному продукті. візуально так навіть набагато красивіше і апетитніше. 

Вибір м’яса

Головним етапом в приготуванні ідеальних свинячих відбивних повинен стати вибір якісного м’ясного продукту. не секрет, що на м’ясних прилавках під виглядом свіжого продукту лежить неабияк залежаний товар. щоб не помилитися з вибором м’яса для відбивних, важливо звертати увагу на візуальні підказки. повз блідого м’яса, шматків з кісточкою темно-коричневого кольору або незрозумілими плямами на жирі потрібно проходити відразу. 

М’ясо для свинячих відбивних має бути рожево-червоного відтінку з красивими вкрапленнями жирових прошарків і рельєфною кісточкою біля краю. важливо відбирати м’ясо з жиром, оскільки саме він забезпечує насичений смак страви. та й кісточка в м’ясному відрубі буде дуже навіть до речі. м’ясо з нею хоч і буде готуватися довше, але при цьому вийде куди більш ароматним. а ще кісточка сповільнить швидкість приготування, завдяки чому на відбивної з’явиться та сама апетитна хрустка скоринка. і ступінь прожарювання в такому випадку буде ідеальною. 

Зберігання

Щоб відбивні вийшли соковитими, з моменту покупки м’яса зберігати його в холодильнику можна протягом 2-3 днів. але для того, щоб відбивні вийшли ідеальними, краще готувати їх відразу в день покупки відруба. 

Якщо приготування відбивних відкладається, краще покладіть м’ясо в морозильну камеру. там воно може пролежати до шести місяців. для максимального збереження смаку і текстури продукт потрібно буде розморожувати поступово в холодильнику. до цього варто бути готовим, так як процес розморожування відбивною товщиною в 2,5 см може зайняти кілька годин. 

Готуйте розсіл і використовуйте термометр

Незважаючи на те, що готувати відбивні досить просто, багато хто все одно припускаються помилок. перша і найсуттєвіша з них полягає в тому, що через страх підхопити бактерії багато обсмажують свинину занадто довго. в результаті спочатку відмінний продукт перетворюється на подобу гуми.

Щоб цього не сталося, скористайтеся іншим дієвим і легким способом вбити бактерії. отримати безпечну для здоров’я відбивну можна за допомогою розсолу і кухонного термометра. всього 30 хвилин витримки м’яса в розсолі з води, солі і улюблених трав дозволить продукту стати безпечним і ароматним. крім того, розсіл допоможе захистити шматок від пересушування під час смаження на сковороді.

А щоб не упустити той момент, коли м’ясо потрібно знімати з вогню, обов’язково скористайтеся термометром. оптимальною для свинини вважається внутрішня температура в 70с, однак знімати з вогню м’ясо краще при температурі 65с. чому потрібно робити саме так? тому що залишилися градуси свинина добере вже під час «відпочинку» на дошці.

Процес приготування

І навіть якщо всі попередні етапи були виконані, отримати соковиті відбивні можна тільки в тому випадку, якщо вони будуть правильно приготовлені. для цього м’ясо потрібно викладати тільки на попередньо розігріту сковороду. обсмажувати відбивну потрібно з одного боку до утворення рум’яної скоринки. потім м’ясо потрібно перевернути на іншу сторону і відправити в попередньо розігріту до 230с духовку. 

Готувати м’ясо потрібно до тих пір, поки стрілка вставленого в нього термометра не досягне позначки в 65с. потім готове м’ясо можна дістати з духовки і викласти на обробну дошку. перед подачею на стіл готовому м’ясу потрібно дати відпочити протягом п’яти хвилин.