Як заощадити на новорічному столі: 4 поради

30

Новий рік-головний привід смачно повечеряти в колі сім’ї та друзів. однак ті, кому випадає бути організаторами загального святкового столу, часто потрапляють в складну ситуацію. 

Ділимося з вами кількома лайфхаками, які допоможуть вам заощадити на новорічних частуваннях, не жертвуючи в той же час якістю продуктів і різноманітністю страв. 

Складіть меню

Для початку — визначитеся з тим, скільки буде гостей, потім ви зможете скласти меню. виберіть страви, які хочете приготувати. переконайтеся в тому, що їх не дуже багато, а якраз достатньо для тієї кількості гостей, яке ви очікуєте. адже приготувавши безліч салатів, ви ризикуєте, що гаряче і тим більше десерт вже ніхто не захоче. більш того, грамотно складене меню вбереже вас від зайвих покупок і, відповідно, витрат.

Також постарайтеся скласти меню таким чином, щоб один і той же продукт можна було використовувати в різних стравах. наприклад, на гаряче ви можете запекти шматок яловичини, її ж ви можете використовувати і для салату олів’є. 

Купуйте заздалегідь

Як правило, з наближенням нового року ціни в магазинах і на ринках підскакують. щоб не переплачувати, деякі продукти можна купити заздалегідь. наприклад, ви можете придбати м’ясо і рибу за вигідною ціною тижні за три до нового року і заморозити їх в морозилці. якість залишиться колишнім, а грошей ви витратите менше. також тижні за два до свята можна купити яблука, мандарини, ананаси, напівспілі банани. вони цілком спокійно полежать в холодильнику до 31 грудня, і вам не доведеться купувати їх в останній момент. це відноситься і до алкоголю, так як він не псується. 

Використовуйте заготовки

Вдалим рішенням буде використовувати для святкового столу продукти, які ви заготовили з літа. це можуть бути солоні огірки, квашена капуста, різні соуси, варення і джем. їх можна додавати в страви або є окремо.

Шукайте заміну

Деякі дорогі продукти завжди можна замінити чимось іншим, при цьому не менш смачним. наприклад, замість соків і газованих напоїв можна приготувати морс або компот. замість ікри можна використовувати різні діпи (соуси). наприклад, діп з оселедця або хумус. для салату дорогу варену ковбасу можна замінити курячим філе.