Олів’є — незмінний гість новорічного столу майже в кожному будинку. але якщо вам набрид традиційний салат, не поспішайте викреслювати його з меню. ми знаємо як мінімум п’ять оригінальних рецептів олів’є, які змусять вас поглянути на приїлося блюдо по-новому.
З лососем і червоною ікрою
Інгредієнти:
- сьомга або лосось слабосолені 300 г
- ікра червона 100 г
- картопля варена 4 шт.
- яйця варені 3 шт.
- огірок маринований 1 шт.
- огірок свіжий 1 шт.
- горошок зелений 140 г
- петрушка кілька гілочок
- сіль, перець за смаком
- майонез
- сік лимона 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- рибу нарізати невеликими шматочками. картопля, яйця і огірки — невеликим кубиком. петрушку дрібно порубати.
- з’єднати в мисці всі інгредієнти (крім ікри), заправити майонезом, полити лимонним соком і перемішати. поперчити і посолити за смаком.
- розкласти салат по креманкам або тарталеткам, прикрасити кожну чайною ложкою червоної ікри і подавати.
Вегетаріанський з печерицями
Інгредієнти:
- картопля варена 2 шт.
- морква варена 1 шт.
- горошок консервований 3 ст. л.
- печериці 100 г
- цибуля зелена невеликий пучок
- огірки солоні або мариновані 2 шт.
- майонез пісний
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- печериці помити, нарізати невеликими шматочками. обсмажити на олії до золотистого кольору.
- моркву, картоплю і огірки нарізати кубиками однакового розміру.
- з’єднати в мисці всі інгредієнти, додати дрібно нарізану зелену цибулю. заправити салат майонезом, посолити за смаком і подавати.
З креветками і свіжим огірком
Інгредієнти:
- картопля варена 3 шт.
- огірки свіжі 300 г
- креветки варено-морожені 250 г
- яйця варені 2 шт.
- горошок консервований 150 г
- майонез
- лимонний сік 2 ст. л.
- кріп для подачі
- сіль, перець
Спосіб приготування:
- картоплю, огірки і яйця нарізати невеликим кубиком.
- креветки залити окропом на 2-3 хвилини.
- з’єднати в мисці всі інгредієнти, полити лимонним соком і заправити майонезом. посолити і поперчити за смаком. прикрасити свіжим кропом і подавати.
З язиком і маринованими грибами
Інгредієнти:
- язик яловичий варений 300 г
- мариновані гриби 100 г
- картопля варена 2 шт.
- морква варена 1 шт.
- зелений горошок 100 г
- яйця 2 шт.
- огірки солоні 3 шт.
- сіль, перець за смаком
- майонез
- зелень свіжа для подачі
Спосіб приготування:
- мова, картопля, огірки і моркву нарізати невеликим кубиком. гриби розрізати на шматочки приблизно того ж розміру.
- з’єднати в мисці всі інгредієнти, заправити майонезом. посолити і поперчити за смаком. прикрасити дрібно нарзанной зеленню і подавати.
З шинкою і кукурудзою
Інгредієнти:
- кукурудза консервована 240 г
- картопля варена 4 шт.
- морква варена 3 шт.
- шинка 700 г
- солоні огірки 2 шт.
- курячі яйця 4 шт.
- майонез
- сіль, перець за смаком
Спосіб приготування:
- морква, картопля, шинку, яйця і огірки нарізати кубиком.
- з’єднати в мисці всі інгредієнти, додати кукурудзу. заправити майонезом, перемішати. посолити і поперчити за смаком.