Класика по-новому: 5 нестандартних рецептів олів’є

32

Олів’є — незмінний гість новорічного столу майже в кожному будинку. але якщо вам набрид традиційний салат, не поспішайте викреслювати його з меню. ми знаємо як мінімум п’ять оригінальних рецептів олів’є, які змусять вас поглянути на приїлося блюдо по-новому.

З лососем і червоною ікрою

Інгредієнти:

  • сьомга або лосось слабосолені 300 г
  • ікра червона 100 г
  • картопля варена 4 шт.
  • яйця варені 3 шт.
  • огірок маринований 1 шт.
  • огірок свіжий 1 шт.
  • горошок зелений 140 г
  • петрушка кілька гілочок
  • сіль, перець за смаком
  • майонез
  • сік лимона 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. рибу нарізати невеликими шматочками. картопля, яйця і огірки — невеликим кубиком. петрушку дрібно порубати.
  2. з’єднати в мисці всі інгредієнти (крім ікри), заправити майонезом, полити лимонним соком і перемішати. поперчити і посолити за смаком.
  3. розкласти салат по креманкам або тарталеткам, прикрасити кожну чайною ложкою червоної ікри і подавати. 

Вегетаріанський з печерицями

Інгредієнти:

  • картопля варена 2 шт.
  • морква варена 1 шт.
  • горошок консервований 3 ст. л.
  • печериці 100 г
  • цибуля зелена невеликий пучок
  • огірки солоні або мариновані 2 шт.
  • майонез пісний
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • печериці помити, нарізати невеликими шматочками. обсмажити на олії до золотистого кольору.
  • моркву, картоплю і огірки нарізати кубиками однакового розміру. 
  • з’єднати в мисці всі інгредієнти, додати дрібно нарізану зелену цибулю. заправити салат майонезом, посолити за смаком і подавати.

З креветками і свіжим огірком

Інгредієнти:

  • картопля варена 3 шт.
  • огірки свіжі 300 г
  • креветки варено-морожені 250 г
  • яйця варені 2 шт.
  • горошок консервований 150 г
  • майонез
  • лимонний сік 2 ст. л.
  • кріп для подачі
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

  • картоплю, огірки і яйця нарізати невеликим кубиком.
  • креветки залити окропом на 2-3 хвилини.
  • з’єднати в мисці всі інгредієнти, полити лимонним соком і заправити майонезом. посолити і поперчити за смаком. прикрасити свіжим кропом і подавати.

З язиком і маринованими грибами

Інгредієнти:

  • язик яловичий варений 300 г
  • мариновані гриби 100 г
  • картопля варена 2 шт.
  • морква варена 1 шт.
  • зелений горошок 100 г
  • яйця 2 шт.
  • огірки солоні 3 шт.
  • сіль, перець за смаком
  • майонез
  • зелень свіжа для подачі

Спосіб приготування:

  • мова, картопля, огірки і моркву нарізати невеликим кубиком. гриби розрізати на шматочки приблизно того ж розміру.
  • з’єднати в мисці всі інгредієнти, заправити майонезом. посолити і поперчити за смаком. прикрасити дрібно нарзанной зеленню і подавати.

З шинкою і кукурудзою

Інгредієнти:

  • кукурудза консервована 240 г
  • картопля варена 4 шт.
  • морква варена 3 шт.
  • шинка 700 г
  • солоні огірки 2 шт.
  • курячі яйця 4 шт.
  • майонез
  • сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  • морква, картопля, шинку, яйця і огірки нарізати кубиком. 
  • з’єднати в мисці всі інгредієнти, додати кукурудзу. заправити майонезом, перемішати. посолити і поперчити за смаком.