Гастрономічна життя москви надзвичайно різноманітна. Щомісяця в столиці відкриваються нові кав’ярні, бургерні, ресторани італійської кухні і корнери відомих міжнародних фуд-проектів.
Kitchenmag підготував добірку з 10 нових гастрономічних проектів, які відкрили свої двері для гостей минулого місяця. Записуйте адреси!
Dante kitchen + bar
Творці saxon + parole відкрили ресторан dante kitchen + bar. Шеф-кухарем закладу став гнат куликов, який народився в гані і виріс в москві. Гнат довгий час вивчав кухню нової зеландії — саме новозеландські нотки і переважають в невеликому, але оригінальному авторському меню.
адреса: вул. Кузнецький міст, 3
середній рахунок: 1500 рублів
«шалом, баклажан!»
Точка з ізраїльською їжею з’явилася прямо навпроти гуму. До її відкриття доклали руку творці бару mitzva. У меню вас чекають традиційні закуски і гарячі страви: хумус, фалафель, сабіх, шаварма, кебаб.
адреса: ветошный пер., 5
середній рахунок: 700 рублів
«цирк»
На кольоровому бульварі відкрився «цирк». Замість клоунів і акробатів тут барне меню з акцентом на вино. Меню невелике, але з ретельно відібраними позиціями, які можна придбати по келихах або по пляшках. Під вино пропонують закуски: страчателлу з помідорами, тартар з яловичини, салат зі свіжих овочів з молодим сиром.
адреса: кольоровий б-р, 20, стор. 1
середній рахунок: 1000 рублів
Prosecco bar pr 11
У prosecco bar pr 11 акцент зробили на ігристе. Вибрати можна з десятка різновидів просекко. Є у винній карті також білі і червоні вина. В меню домінують страви до аперитиву, серед яких брускетти, тартар, сири і прошутто, але і голодних нагодують — в меню також є різотто і кальмар в клярі.
адреса: вул. Стрітенка, 7
середній рахунок: 1000 рублів
«наволне»
Команда soho family відкрила ресторан «наволне». Преміальний ресторан розташувався в особняку на саввинській набережній. Відвідувачам відкривається дивовижний вид на москву-річку. На першому поверсі можна замовити вино і тапас або каву і тістечка. На інших поверхах можна покуштувати авторську кухню з акцентом на паназіатські страви.
адреса: саввинська наб., 12/8
середній рахунок: 2000 рублів
«микита»
Ресторан російської кухні «микита» також розташувався в особняку. Інтер’єр відповідає концепції місця: тут є каміни і дров’яна піч. В меню є як традиційні страви російської кухні, так і авторські позиції: наприклад, жульєн з білих грибів, салат «мімоза» і оселедець під шубою.
адреса: вул. Велика нікітська, 60, стор. 2
середній рахунок: 2000 рублів
«крим мій»
Ресторатори анна шпак і василиса волкова відкрили в районі » таганської «ресторан з поетичною назвою»крим мій». Кухня являє собою мікс зі страв російської, української та грецької кухні, який придумала випускниця кулінарної школи ragout ольга морозенко. Розгулятися є де: в ресторані 150 посадочних місць.
адреса: вул. Народна, 15
середній рахунок: 1500 рублів
Montifiori
Вільям ламберті продовжує свою гастрономічну експансію в столиці і не збирається залишати патріарші ставки. Минулого місяця там відкрився ресторан montifiori. При цьому сам ламберті виступає лише в ролі консультанта. Шеф-кухарем закладу став сергій андрейченко, який зробив ставку на овочі та морепродукти.
адреса: вул. Мала бронна, 21/13, стор. 2 середній рахунок: 1500 рублів
Buro
Діна хабірова та віталій шиманський відкрили ресторан buro на п’ятому поверсі цуму. Влітку тут відкриється веранда, але інтер’єр радує свіжістю вже зараз: великі вікна в підлогу і світлі тони створюють атмосферу. Кухня різноманітна: страчателла сусідить з супом том-ям, хумусом і качкою конфі.
адреса: вул. Петрівка, 2
середній рахунок: 2000 рублів
Cocolambert
На montifiori вільям ламберті не зупинився і порадував столичних гурманів ще одним закладом cocolambert. Уточнювати його розташування не потрібно-звичайно ж, це патріарші ставки. Це модерн-бістро, в якому гармонійно поєднується французька та італійська кухня. Традиційні страви дивують авторським виконанням: наприклад, буратта з брокколі і яблуком або салат «нісуаз» з печінкою тріски.
адреса: вул. Мала бронна, 13 середній рахунок: 2000 рублів