Краща піца: секрети приготування + 10 оригінальних начинок

19

основою будь-якої піци є тісто, і від того, як ви його приготуєте, буде залежати кінцевий результат. Найпопулярнішим варіантом є просте дріжджове тісто, для приготування якого вам знадобляться всього чотири інгредієнти: дріжджі, вода, борошно і трохи солі. Однак існує ряд правил, дотримання яких дозволить вам підготувати прекрасну базу для подальших експериментів з начинками.

На нашому сайті є великий і дуже докладний огляд всіх нюансів приготування ідеального тіста, а також його базовий рецепт. А ми переходимо відразу до творчої частини — до різноманітних начинок, серед яких кожен знайде що-небудь цікаве. Але для початку теж озброїмося деякими теоретичними знаннями і правилами.

Трохи про соус

— для піци середнього діаметру вам знадобиться не більше трьох столових ложок соусу.

— не бійтеся експериментувати і в якості соусу використовувати не тільки традиційну томатну пасту, але і ніжний вершковий сир, хумус, кабачкову ікру або соус песто.

— слідкуйте за консистенцією соусу: він не повинен бути рідким, інакше тісто «попливе».

Трохи про начинки

— будьте лаконічні і не використовуйте більше чотирьох інгредієнтів в одній піці.

— шар начинки повинен бути тільки один і не більше 1 сантиметра.

— не заповнюйте інгредієнтами всю поверхню тіста, адже зверху у вас ще буде тертий сир.

— такі інгредієнти, як зелень і салатні листя, викладайте на піцу перед подачею.

А тепер переходимо безпосередньо до оригінальних, смачних і корисних начинок.

М’який сир, груша і мед

Дуже простий і лаконічний варіант начинки. Вам знадобиться будь-який м’який вершковий сир, наприклад, рікотта, який потрібно рівномірно тонким шаром розподілити на піцу. Зверху викладіть нарізану тонкими скибочками грушу і змастіть все рідким запашним медом. Перед подачею ми рекомендуємо посипати свіжомеленим перцем. Виходить дуже смачно.

Яйця, шпинат і бринза

Поєднання досить прісного шпинату і солонуватою бринзи вже стало гастрономічною класикою, так чому б не використовувати цей варіант для приготування корисної піци. Дрібно нарізаний шпинат обсмажте на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії, після чого вбийте 2-3 яйця і смажте, постійно помішуючи, близько хвилини. Розподіліть отриману начинку на тісто, посипте нарізаною бринзою і можна відправляти в духовку.

Песто, курка і твердий сир

Цей варіант начинки вже більш ситний. Вам знадобиться відварна куряча грудка, розділена руками на невеликі шматочки і викладена на попередньо змащене соусом песто тісто. Перед тим, як поставити піцу в духовку, посипте її тертим твердим сиром, щоб вона вийшла не тільки смачною, але і дуже соковитою.

Томатна паста, яловичий фарш і свіжа зелень

Невелику цибулину і зубчик часнику очистіть і дрібно наріжте. Обсмажте їх в сковороді на оливковій олії, додавши яловичий фарш, до напівготовності. В цей час змастіть тісто томатною пастою, а потім рівномірно розподіліть зверху м’ясну начинку. Готову піцу посипте свіжою нарубаної зеленню безпосередньо перед подачею.

Червона квасоля, кукурудза і томатна паста

Вам знадобиться банку консервованої червоної квасолі, яку потрібно розім’яти в пюре. Щоб пюре вийшло не дуже густим, можна додати рідину з банки. Змастити тісто вийшов пюре, зверху додати консервовану кукурудзу і нарізану кільцями червону цибулю. В самому кінці додати буквально трохи томатної пасти і посипати відповідними спеціями, наприклад, паприкою або перцем чилі.

Гриби, цибуля і пармезан

Гриби є досить стандартним інгредієнтом для піци, але ми вам пропонуємо використовувати їх трохи інакше. Поріжте гриби якомога дрібніше і обсмажте їх в невеликій кількості оливкової олії, додавши потім трохи жирних вершків. У вас повинна вийти грибна паста, яку і потрібно розподілити на тісто в якості основи, зверху викласти тонкі кільця цибулі і посипати пармезаном.

Хумус, помідори і свіжа зелень

Для приготування такої піци використовуйте хумус в якості соусу, змастивши їм тісто. Далі викладіть на піцу дрібно нарізані в’ялені томати, які можна купити або приготувати самостійно на нашу рецептом, а також нарізані кружечками свіжі помідори. Надішліть піцу в духовку, а перед подачею посипте нарубаної зеленню, наприклад, кінзою, яка відмінно поєднується з помідорами. 

Діжонська гірчиця, копчений лосось і червона цибуля

Цей варіант піци любимо багатьма французами, адже зернова гірчиця — це один з найпопулярніших у франції соусів, який ідеально поєднується практично з усіма інгредієнтами. Розмажте трохи гірчиці по тесту, викладіть невеликі шматочки риби і нарізану кільцями або півкільцями червону цибулю. Як доповнення ми радимо посипати піцу свіжим кропом, вийде ще більш вишукано.

Гарбузове пюре, сир і рукола

Овочеве пюре або овочева ікра — це небанальна і дуже смачна основа для піци, яка з легкістю замінює томатну пасту. Вам потрібно заздалегідь запечену гарбуз розім’яти в пюре, а потім змішати з тертим твердим сиром. Отриману масу розподіліть на тісто і запечіть. Перед подачею посипте піцу руколою. Це відтінить ніжний смак гарбузового пюре. До того ж такий варіант відмінно підійде для вегетаріанців.

Томатна паста, баклажани, солодкий перець і моцарелла

Цю піцу можна назвати не просто італійської, а середземноморської. Для її приготування попередньо обсмажте на решітці або сковороді-гриль нарізаний баклажан і болгарський перець. Викладіть їх на змащене томатною пастою тісто, додавши нарізану кружечками моцарелу. Однак гамма смакових відчуттів буде неповною, якщо не додати в кінці листочки базиліка.