Кращі ліки від похмілля: як приготувати ідеальний курячий бульйон

19

є такі універсальні страви, які не тільки дуже смачні, але і вельми корисні. До них відноситься, наприклад, курячий бульйон. Він прекрасно зігріває, насичує організм вітамінами і мінералами, рятує від простудних та інфекційних захворювань і навіть є ефективним засобом в боротьбі з похміллям. у новорічні свята це блюдо особливо актуально. Нескінченні посиденьки вдома і в гостях часто супроводжуються алкогольними напоями. Похмілля нерідко супроводжує ранок після таких святкувань. ділимося ідеальним рецептом курячого бульйону і хитрощами, які обов’язково потрібно знати, щоб його приготувати. 

  • 1. Варіть бульйон з цілої курки

найкраще готувати бульйон з цілої курки. Тоді він вийде ситним, поживним і наваристим, адже курка віддасть йому всі свої соки і цінні речовини. Тільки з курячої грудки або філе не вийде зварити наваристий бульйон з насиченим смаком і звабливим ароматом. крім того, є бульйон з ніжним курячим м’ясом набагато приємніше. Тому будьте впевнені, що воно не пропаде, навіть якщо ви приготуєте бульйон з цілої курки. 2. Правильно обробіть курку перед варінняне забудьте правильно обробити курку перед варінням. Обов’язково видаліть пір’я або їх залишки. Виконайте цю роботу ретельно і акуратно. Видаліть також і нутрощі, до яких відносяться нирки і легені. Вони ніяк не посприяють приготуванню ідеального бульйону, але, навпаки, можуть зробити його каламутним, а не апетитно прозорим. Зріжте зайвий жир, який вам також абсолютно не потрібен. потім промийте курку під холодною водою і відправте в каструлю. 3. Виберіть смачні овочі традиційно курячий бульйон готують з морквою, ріпчастою цибулею і за бажанням додають локшину. Ви можете також включити в список інгредієнтів невелику кількість селери і печериці. Коли суп буде готовий, овочі найкраще видалити, тому що вони вже дали свій сік і віддали всі корисні речовини. до речі, якщо ви хочете отримати бульйон красивого бурштинового кольору, то овочі можна попередньо потримати на сковороді, розігрітій на середньому вогні. Їх потрібно обсмажити лише злегка, але не до коричневого кольору, інакше вони будуть гірчити. 4. Не забувайте про спеціїв курячий бульйон необов’язково додавати цілий букет прянощів і спецій. Зупиніть свій вибір на невеликій кількості солі, чорному перці горошком і лавровому листі. Це стандартний набір, який ще не зіпсував жоден курячий бульйон. Можете додати також кріп і петрушку. 5. Слідкуйте за піною вчасно видаляйте піну з поверхні бульйону. Це буде зовсім нескладно, адже блюдо готується без кришки. Робіть це своєчасно, щоб бульйон не став каламутним. до речі, сьогодні питання щодо того, чи потрібно видаляти піну, залишається відкритим. Деякі вважають, що це зовсім необов’язково, адже вона в підсумку осяде і після проціджування зникне з бульйону. Однак ми все ж радимо не експериментувати і видаляти пінку завчасно.  6. Не дозволяйте бульйону сильно кипіти ідеальний курячий бульйон не кип’ятять, а варять на повільному вогні. Ні, звичайно, спочатку він повинен закипіти, але потім слід бути дуже уважним і контролювати процес. Бульйон повинен не бурхливо кипіти, а повинен лише злегка «колихатися». такий спосіб приготування, по-перше, допомагає витягти з інгредієнтів всі корисні і поживні речовини. А по-друге, м’ясо птиці буде дуже ніжним і смачним. 7. Соліть вчасно це дуже важливе питання, відповідь на який в першу чергу залежить від того, який результат ви хочете отримати. Імениті кулінари радять солити блюдо на самому початку, якщо вам потрібен саме смачний, апетитний і вишуканий бульйон. А якщо ви хочете, щоб смачним вийшло куряче м’ясо, то соліть блюдо на фінальній стадії приготування. 8. Зберігайте бульйон правильноважливо не тільки правильно приготувати курячий бульйон, але і грамотно зберігати цю страву. Якщо ваш холодильник добре працює, а його температурні режими не дають збоїв, то ви зможете зберігати бульйон до 5 днів. Оптимальна температура дорівнює + 5 градусам. Курячий бульйон краще не заморожувати, адже його поживні властивості можна витягти тільки зі свіжого блюда. курячий бульйон пропонуємо вам простий рецепт ідеального курячого бульйону проти похмілля. Приготувати його на нашу рецептом зможе кожен. Курячий бульйон поверне вас до життя і не залишить ні сліду від нездужання. до слова, якщо похміллям ви не страждаєте, то все одно візьміть на озброєння цей рецепт. Це смачне і поживне блюдо, яке прекрасно зігріває в холодну пору року і не обтяжує шлунок.