На кожен день: 7 рецептів вечерь від джеймі олівера

39

Джеймі олівер — автор численних книг рецептів і ведучий популярного кулінарного ток-шоу. Шеф-кухар займається популяризацією вишуканої і в той же час простий домашньої кухні. Всі страви олівера корисні, але при цьому не позбавлені творчої родзинки. 

Kitchenmag склав добірку з семи рецептів від джеймі олівера. Досить на весь тиждень-вечеряйте правильно! 

Мигдальний суп

вам знадобляться:

  • часник — 3 шт.
  • цибулина-1 шт. 
  • оливкова олія — за смаком
  • рідкі вершки — 285 мл
  • курячий або овочевий бульйон — 1 л
  • чіабатта — 1 велика буханка
  • херес або білий винний оцет — 2 ст. Л.
  • цільні ядра мигдалю — 1 ст. Л.
  • морська сіль — за смаком
  • мелений чорний перець — за смаком
  • апельсин — 3 шт.
  • свіжий коріандр — 1 жменя
  • свіжа м’ята — 1 жменя
  1. розігрійте духовку до 180 °c. Викладіть часник в миску і відправте в духовку на півгодини. 
  2. тим часом наріжте цибулю і помістіть у велику каструлю. Обсмажте цибулю в 4 столових ложках оливкової олії протягом приблизно 10 хвилин, поки він не стане м’яким і напівпрозорим.
  3. влийте вершки і бульйон, доведіть до кипіння і варіть протягом 10 хвилин. Додайте часник. 
  4. чіабатту наріжте на невеликі скибочки і киньте в суп. 
  5. додайте херес або оцет. Залиште на повільному вогні ще на 5 хвилин.
  6. мигдаль відправте в духовку на 5-10 хвилин. 
  7. збийте суп занурювальним блендером до однорідної маси. 
  8. додайте мигдаль і знову збийте. 
  9. посоліть, поперчіть. Розлийте по тарілках. 
  10. перед подачею прикрасьте суп часточками апельсина, листям коріандру і м’яти. 

Паста з часником і грибами

вам знадобляться:

  • фузіллі — 150 г
  • часник — 2 зубчики
  • суміш грибів — 250 г
  • пармезан — 25 г
  • густа сметана-2 ст. Л.
  1. відваріть пасту відповідно до інструкції на упаковці. 
  2. дрібно наріжте часник. 
  3. підігрійте сковороду на середньо-сильному вогні. Додайте 1/2 ст. Л. Оливкової олії і часник. Потім додайте крупно порізані гриби. Посоліть, поперчіть. Готуйте 8 хвилин. 
  4. додайте пасту в сковороду. Влийте невелику кількість води, яка залишилася від варіння пасти. 
  5. натріть сир. Додайте його разом зі сметаною до пасти.  
  6. розкладіть пасту по тарілках і подавайте до столу. 

Копчена сьомга зі спаржею

вам знадобляться:

  • спаржа — 200 г
  • крупно нарізаний фундук — 3 ст. Л. 
  • оливкова олія — 4 ч. Л.
  • сік лайма — 1 шт.
  • діжонська гірчиця — 1 ч. Л.
  • в’ялені томати — 12 шт.
  • копчена сьомга — 250 г
  • сіль — за смаком
  • чорний мелений перець-за смаком
  • зелень — за смаком
  1. бланшуйте спаржу протягом 5 хвилин в киплячій воді. 
  2. викладіть горіхи на деко, застелене пергаментом. Надішліть в попередньо розігріту до 180 °c духовку на 10-15 хвилин.
  3. у мисці з’єднайте оливкову олію, сік лайма і гірчицю. Посоліть, поперчіть. 
  4. додайте в отриману суміш горіхи. Поставте в тепле місце. 
  5. у тарілку помістіть зелень, спаржу, сьомгу і в’ялені томати. Полийте соусом. 
  6. полийте заправкою і приправте сіллю і перцем. Подавайте до столу. 

Тріска, запечена з помідорами, моцарелою і базиліком

вам знадобляться:

  • філе тріски — 2 шт. По 225 г
  • оливкова олія — за смаком
  • морська сіль — за смаком
  • свіжомелений чорний перець — за смаком
  • червоні і жовті томати черрі — 2 жмені
  • базилік — за смаком
  • моцарелла — 1 велика кулька
  • тертий сир пармезан-жменю
  1. викладіть філе тріски в форму. Збризніть оливковою олією. Приправте сіллю і перцем. 
  2. зверху викладіть нарізані томати, рубаний базилік і тертий сир моцарелла. 
  3. посипте пармезаном і відправте в попередньо розігріту до 200 °c духовку на 15-20 хвилин. 

Індичка в кокосовому молоці

вам знадобляться:

  • філе індички-600 г
  • оливкова олія — за смаком
  • цибулини — 2 шт.
  • морква — 2 шт.
  • кокосове молоко — 200 мл
  • паста каррі — за смаком
  • зелень-за смаком
  1. індичку наріжте на шматочки. 
  2. на сковороді розігрійте оливкову олію. Обсмажте порізані цибулю і моркву протягом 3-5 хвилин. 
  3. викладіть в сковороду індичку і готуйте ще 3-4 хвилини. 
  4. зменшіть вогонь і влийте кокосове молоко, додайте пасту каррі і зелень. Дочекайтеся, поки вміст сковороди закипить, і готуйте ще 3-4 хвилини. 
  5. подавайте до столу. 

Гратен з брюссельської капусти

вам знадобляться:

  • брюссельська капуста — 850 г
  • оливкова олія — 1 ст. Л.
  • копчений бекон — 85 г
  • вершкове масло — 25 г
  • борошно — 50 г
  • молоко — 500 мл
  • англійська гірчиця — 1 ч. Л. 
  • блакитний сир — 85 г
  • тертий пармезан — 25 г
  • мускатний горіх-за смаком
  • панірувальні сухарі-50 г
  1. брюссельську капусту розберіть на суцвіття і змішайте з оливковою олією. Надішліть на 20 хвилин в попередньо розігріту до 200 °c духовку. 
  2. бекон обсмажте в добре розігрітій сковороді до хрускоту. Перекладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками. 
  3. у сотейник додайте вершкове масло, борошно і молоко. Поставте на середній вогонь. Підігрійте, збиваючи віночком, поки не вийде однорідна маса. Варіть ще пару хвилин, поки соус не загусне. Зніміть з вогню. 
  4. додайте в сотейник гірчицю і сир. Гарненько перемішайте. Посоліть, додайте мускатний горіх. 
  5. капусту прямо в формі залийте соусом. Додайте скибочки бекону і панірувальні сухарі. Надішліть в духовку ще на 20 хвилин. 
  6. подавайте до столу. 

Деруни з лососем

вам знадобляться:

  • картопля — 650 г
  • кетчуп — 1 ст. Л.
  • цедра і сік лимона — 1 шт.
  • вершковий хрін — 1 ст. Л. + ще трохи для заправки
  • крес-салат-200 г + ще трохи для подачі
  • філе копченого лосося — 200 г
  • домашні сухарі — 100 г
  • соняшникова олія для фритюру — за смаком
  • оливкова олія-3 ст. Л.
  1. картопля відваріть і потовчіть. 
  2. змішайте з кетчупом, тертою цедрою лимона, хріном, крес-салатом і скибочками лосося. Акуратно перемішайте. 
  3. сформуйте невеликі котлетки і обваляйте їх в панірувальних сухарях. Приберіть в холодильник на півгодини. 
  4. у сотейник влийте соняшникову олію. Підігрійте на середньому вогні.
  5. викладіть котлетки. Обсмажуйте з обох сторін по 3-4 хвилини. 
  6. приготуйте заправку. Змішайте сік лимона з хріном і оливковою олією.  
  7. полийте котлети соусом і подавайте до столу.