На ринок в травні: що купувати прямо зараз

26

На ринку, як правило, якість фруктів, овочів, птиці, м’яса і молочної продукції вище, ніж в супермаркетах. Головне-знайти свого фермера або м’ясника, щоб бути впевненим в якості продукції. Деякі товари можна купувати цілий рік, а інші відрізняються сезонністю. 

Сезонність-це важливий фактор. У сезонних продуктах міститься висока концентрація корисних і поживних речовин. Вони найсмачніші, соковиті і апетитні. 

Щоб робити правильні покупки, скористайтеся нашою шпаргалкою. Ми склали список найкращих сезонних продуктів, які можна знайти на ринках у травні. 

Редис

У травні на прилавках ринків з’являється хрусткий редис. Купувати слід обов’язково, так як це простий спосіб зробити салати смачніше і корисніше. У редисці містяться вітаміни групи в, калій, кальцій, магній, залізо, фосфор, природна клітковина і фітонциди. 

Регулярне вживання редису нормалізує роботу кишечника, покращує колір обличчя, сприятливо впливає на роботу серця і судин і стимулює апетит. Важливо: для приготування салатів не ріжте редис. Додавайте цілі коренеплоди, так як під дією кисню редис окислюється. В результаті частина вітамінів зникає. 

Зелень

У травні кожен може вибрати для себе зелень за смаком. На ринках з’являється справжній достаток: салат-латук, зелена цибуля, петрушка, кріп, шпинат, кінза. У них міститься величезна кількість антиоксидантів, клітковини, вітамінів групи в і e. Зелень зміцнює імунітет і покращує зовнішній вигляд.

Додайте зелень в супи, другі страви, салати і закуски. Свіжа зелень зберігається не так довго, але ви можете продовжити цей термін, порубавши зелень і відправивши її в морозилку. Вітаміни нікуди не дінуться. 

Часник

У травні на ринках з’являється молодий часник. Він відрізняється ніжним смаком, ненав’язливим характерним ароматом і високим вмістом корисних речовин. Закуповуйтеся і активно використовуйте в кулінарії.

Часник купувати слід строго обов’язково, тому що це справжнісінький природний антибіотик. У його складі присутні більше 150 біологічно активних речовин. Якщо ви регулярно будете вживати часник, то ніякі віруси і інфекції вам не страшні. 

Спаржа

У травні можна відкривати полювання на спаржу. Не секрет, що зелені овочі є найкориснішими. Спаржа не виняток. Вона не тільки корисна і смачна, але і виглядає вельми вишукано. З спаржі можна готувати самі богемні сніданки, обіди та вечері. 

Спаржа-це овоч в кращих традиціях здорового харчування. В її складі можна знайти вітаміни а, е, н, с, рр, групи в, калій, кальцій, магній, залізо, цинк, фосфор, фолієву кислоту, клітковину. Спаржа нормалізує роботу травної системи, серця і судин, нервової системи. Цей продукт обов’язково повинен з’явитися у вашому раціоні в новому сезоні. 

Білокачанна капуста

Білокачанна капуста — це ще один травневий хіт. Такий простий і знайомий з дитинства продукт особливо актуальний у весняно-літньому сезоні. У капусті досить багато вітамінів і мінералів, а ще вона відноситься до категорії низькокалорійних продуктів і дозволена навіть худне.

З капусти можна приготувати найрізноманітніші страви: салати, супи, закуски. Капуста корисна в сирому вигляді, але ви можете піддати її термічній обробці — згасити або запекти. Експериментуйте і шукайте нові поєднання!

Корюшка

У петербурзі в травні триває сезон корюшки. Фірмова північна рибка відноситься до сімейства лососевих. Корюшка-це поживна риба. Вона відрізняється підвищеним вмістом білків. Помірне вживання цієї риби позитивно позначиться на здоров’ї людини. 

Корюшка невибаглива і легко чиститься. Рибні гурмани радять її смажити. Її жирне м’ясо виходить надзвичайно ароматним і апетитним. Хороша також корюшка у фритюрі.  

Редька

Редька-це ще один популярний продукт, який з’являється на ринку в останній весняний місяць. Вона необхідна для зміцнення імунітету і підвищення захисних сил організму. Запасайтеся редькою вже зараз, щоб зустріти холоди у всеозброєнні. 

До редьки ставляться неоднозначно, але факт залишається фактом: це дуже корисний овоч. У складі редьки присутні мінеральні речовини, вітаміни, органічні кислоти, ефірні масла. Вона прекрасно справляється з авітамінозом і прикрашає свіжі салати та інші страви.  

Ягнятина

У травні фермери привозять на ринки м’ясо молодих ягнят. Це справжній делікатес і відмінний привід урізноманітнити свій раціон, замінивши курку на щось інше. М’ясо ягняти надзвичайно ніжне і практично не пахне. Це і відрізняє його від м’яса більш дорослого баранчика. 

Гурмани обожнюють ягнятину і готують з цього м’яса різноманітні делікатеси. Обов’язково спробуйте каре ягняти. Для цієї страви м’ясо маринують у вині і приправах.