На сніданок: 7 класних рецептів яєць в духовці

15

Яйця відносяться до категорії продуктів, які повинні бути присутніми в раціоні людини на постійній основі. Це цінне джерело вітамінів, мінералів, білків і цінних амінокислот, які важливі для здоров’я організму і міцного імунітету. 

Найчастіше з яєць готують яєчню і омлет або просто варять їх круто або некруто. Рецепти прості і зрозумілі, результат виходить смачним. Але яйця можна приготувати не тільки на плиті, але і в духовці. Страви вийдуть і смачними, і апетитними — нітрохи не гірше. 

Ділимося добіркою смачних рецептів яєць, для приготування яких вам буде потрібно духовка. Смачних сніданків! 

Запечені яйця

Запечені яйця з соусом маринара і моцарелою — привіт з сонячної італії. Таке блюдо стане ідеальним варіантом як раннього сніданку, так і пізнього бранчу. 

Інгредієнти:

  • яйця 2 шт.
  • соус маринара 1/2 чашки
  • моцарелла 1/4 чашки
  • морська сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • червоний перець чилі за смаком
  • зелень за смаком
  • тертий твердий сир за смаком

Спосіб приготування:

  1. приготуйте соус маринара.
  2. розігрійте духовку до 200 градусів.
  3. соус влийте в форму для запікання. Зверху розбийте яйця.
  4. додайте моцарелу і тертий сир.
  5. приправте за смаком сіллю і всіма видами перцю.
  6. випікайте 8-10 хвилин.
  7. перед подачею прикрасьте зеленню.

Яйця, запечені з грибами

Яйця прекрасно поєднуються з грибами — виходить вишуканий і в той же час вельми насичений смак, який припаде до душі навіть самому виборчому гурману. А ще це просто ситний варіант сніданку для насиченого дня!

Інгредієнти:

  • вершкове масло 45 г
  • цибуля-шалот 1 шт.
  • нарізана петрушка 2 ст. Л.
  • гриби 110 г
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • яйця 4 шт.
  • вершки 4 ст. Л.

Спосіб приготування:

  1. розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. форму для запікання змастіть маслом. Додайте нарізану цибулю і тушкуйте до м’якості.
  3. додайте ще масло і нарізані гриби і обсмажте до готовності.
  4. додайте петрушку і приправте за смаком сіллю і перцем.
  5. розділіть цю суміш між чотирма формами для випічки. Зробіть поглиблення в центрі і розбийте по яйцю. Зверху додайте по 1 ст. Л. Вершків. Поставте форми на деко, полите водою, і запікайте протягом 10-12 хвилин до готовності яєць. 
  6. подавайте, посипавши свіжою зеленню.

Яйця в авокадо

Яйця в авокадо не тільки апетитний, але і дуже корисний сніданок. Авокадо-цінне джерело корисних жирів, які активують розумову діяльність і сприятливо впливають на роботу серця і судин. 

Інгредієнти:

  • авокадо 2 шт.
  • яйце 4 шт.
  • томатний соус 4 ч. Л.
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • свіжа нарізана кінза за смаком

Спосіб приготування:

  1. розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. розріжте авокадо навпіл і акуратно видаліть серцевину.
  3. акуратно зробіть поглиблення в кожній половинці, щоб залишити більше місця для яйця.
  4. викладіть авокадо відкритою стороною вгору в форму для випічки.
  5. додайте чайну ложку соусу.
  6. розбийте яйце і вилийте його в авокадо, посоліть, поперчіть.
  7. запікайте в духовці протягом 12-15 хвилин.
  8. посипте нарізаною кінзою і подавайте з теплими тостами. 

Яйця і бекон, запечені в хлібі

Замість звичного сендвіча приготуйте яйця і бекон, запечені в хлібі. Відмінний спосіб поглянути на звичний сніданок абсолютно по-новому. 

Інгредієнти:

  • круглі булочки 5 шт.
  • яйця 5 шт.
  • бекон 5 скибочок
  • помідори 2 шт.
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • зелень за смаком

Спосіб приготування:

  1. розігрійте духовку до 180 градусів.
  2. викладіть булочки на деко. Надішліть в духовку на 5 хвилин.
  3. гострим ножем відріжте верхівку у булочок і зробіть поглиблення.
  4. викладіть в центр кожної булочки скибочку бекону і розбийте яйце.
  5. помідори наріжте кубиками. Посипте кожну булочку.
  6. посоліть, поперчіть.
  7. відправте в духовку на 15 хвилин.
  8. перед подачею посипте рубаною зеленню. 

Запечена яєчня з помідорами

Якщо ви не в силах відмовитися від улюбленої яєчні, спробуйте запекти її з помідорами. Не відмовляйтеся від сміливих гастрономічних експериментів! 

Інгредієнти:

  • помідори черрі 3 хащі
  • тертий пармезан 1/4 склянки
  • оливкова олія 2 ст. Л.
  • базилік 1 гілочка
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • яйце 4 шт.

Спосіб приготування:

  1. розігрійте духовку до 205 градусів.
  2. помідори розріжте навпіл і викладіть у форму для випічки. Випікайте 12 хвилин.
  3. дістаньте помідори з духовки. Посипте тертим пармезаном, збризніть оливковою олією, посипте половиною рубаного листя базиліка, посоліть і поперчіть.
  4. розбийте яйця зверху на помідори. Поверніть блюдо в духовку і випікайте 8-10 хвилин. Посоліть яйця, поперчіть і прикрасьте базиліком. 

Запіканка» тортилла еспаньйола »

В іспанії з яєць обожнюють готувати всілякі запіканки. Беріть ідею на озброєння і випробуйте особисто. Приготуйте повітряну запіканку «тортилла еспаньйола», яка буквально тане в роті. 

Інгредієнти:

  • яйця 8 шт.
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • оливкова олія 2 чашки
  • картопля 700 г
  • жовта цибуля 250 г

Спосіб приготування:

  1. у великій мисці збийте яйця з великою дрібкою солі. Відклавши.
  2. нагрійте сковороду з антипригарним покриттям. Додайте масло і нагрійте. Обсмажте нарізані скибочками картоплю і цибулю протягом приблизно 25 хвилин. За допомогою сита злийте зайве масло. Масло відкладіть.
  3. перекладіть картоплю і цибулю в жароміцну миску, посоліть і поперчіть. Яйця знову збийте, вилийте в миску з картоплею і цибулею і перемішайте. Дайте постояти протягом 5 хвилин.
  4. додайте 3 столові ложки відкладеного масло в неглибоку сковороду і нагрійте на середньому вогні. Викладіть в сковороду яєчну суміш і смажте, струшуючи, 6 хвилин.
  5. накрийте сковороду великою тарілкою і переверніть запіканку на тарілку.
  6. додайте в сковороду 1 ст. Л. Масла і поверніть на вогонь. Акуратно викладіть в сковороду запіканку верхньою стороною вниз і смажте ще 2-4 хвилини до готовності.
  7. обережно перекладіть запіканку на тарілку і дайте постояти 5 хвилин перед подачею. 

Яєчні мафіни з грибами і брокколі

А ще з яєць можна приготувати смачні маффіни, які стануть відмінним доповненням до ранкової чашці чаю або кави.

Інгредієнти:

  • яйця 10 шт.
  • гриби 450 г
  • брокколі 450 г
  • сушений чебрець 1,5 ч. Л.
  • морська сіль 1,5 ч. Л.
  • оливкова олія 3 ст. Л.

Спосіб приготування:

  1. попередньо розігрійте духовку до 170 градусів.
  2. овочі дрібно наріжте і перекладіть у велику миску. Додайте масло і чебрець.
  3. викладіть овочі на деко, застелене папером для випікання. Надішліть в духовку.
  4. випікайте 20 хвилин.
  5. в ту ж миску розбийте яйця. Посоливши. Гарненько перемішайте.
  6. форму для випікання мафінів застеліть пергаментом.
  7. викладіть овочі на дно кожної формочки.
  8. залийте яєчною сумішшю.
  9. випікайте 20-25 хвилин.