Названі найгірші продукти для сніданку

27

Сніданок — найважливіший прийом їжі: він дає нам заряд енергії, сил і гарного настрою на весь день. на жаль, через брак часу багато людей не приділяють ранкової трапези належної уваги: замість того щоб щільно поїсти, вони перекушують бутербродами, булочками та іншої «швидкої» їжею. ось тільки користі від такого сніданку ніякої, зате багато шкоди. австралійський дієтолог сьюзен баррелл розповіла, які продукти ні в якому разі не варто їсти вранці.

Хліб і випічка

На думку баррелл, найгіршим вибором для сніданку є хлібобулочні вироби з пшеничного борошна і випічка, особливо солодкі. така їжа не має майже ніякої харчової цінності, тому не наситить надовго і викличе різкий стрибок глюкози в крові. особливо шкідлива магазинна випічка — наприклад, круасани або бейгли: крім цукру в них містяться трансжири, які відкладаються у вигляді бляшок на стінках судин і ведуть до атеросклерозу та інших захворювань серцево-судинної системи. 

Кукурудзяні пластівці

Солодкі кукурудзяні пластівці містять дуже мало клітковини, зате багато цукру. після такого сніданку вас чекає різке підвищення рівня глюкози в крові, а потім настільки ж стрімкий спад. замість припливу енергії і насичення ви отримаєте втому і ще більш гостре відчуття голоду. те ж саме можна сказати і про всілякі сухих зірочках, кільцях і подушечках. особливо небезпечні сухі сніданки для дітей, так як формують залежність від солодкого.

А ось одним з найбільш корисних варіантів для сніданку дієтолог назвала тости з цільнозернового хліба з яєчнею, овочами і беконом. якщо ж вам подобається з ранку «похрумтіти», відмінно підійдуть гранола або несолодкі пластівці з цільного зерна, доповнені медом, натуральним йогуртом, ягодами або фруктами.