Недобре ранок: 3 рецепта похмільних супів.

301

Якщо напередодні ви переборщили з алкоголем, на ранок відчуття можуть бути вельми неприємними. Медики не радять їсти важку жирну їжу, щоб не навантажувати і без того виснажений організм. А ось тарілка гарячого супу-відмінна ідея. Наваристий бульйон з овочами і нежирним м’ясом допоможе швидко усунути симптоми похмілля, відновити баланс вітамінів і заповнити розтрачені запаси енергії. 

Вуха з червоною рибою

Рибний суп — один з найефективніших при похміллі. Це медичний факт. Риба легко перетравлюється, а що містяться в ній жирні кислоти омега-3 сприятливо впливають на нервову систему.

Інгредієнти:

  • вода 1 л
  • свіжа червона риба 400 г
  • перець чорний горошком 3-4 шт.
  • лавровий лист 1 шт.
  • вино біле сухе 50 мл
  • картопля 1 шт.
  • корінь селери 1/4 шт.
  • морква 2 шт.
  • петрушка, кріп свіжі по кілька гілочок
  • орегано сушений щіпка
  • лимон 2-3 скибочки
  • сіль
  • цибулина середня 1 шт.

Спосіб приготування:

  • моркву, цибулю і селеру очистити, залити водою і варити на середньому вогні протягом години. Готовий бульйон підсолити, процідити через друшляк і повернути на вогонь.
  • нарізати рибу поперек тушки на шматки і відправити в каструлю. Додати лавровий лист, орегано, перець-горошок і нарізану скибочками картоплю. Варити 20 хвилин. 
  • додати рубану зелень, довести до кипіння і зняти з вогню. Влити в суп вино, додати 2-3 часточки лимона без шкірки. 
  • дати супу настоятися кілька хвилин і подавати. Приємного апетиту!

Курячий суп з галушками

Курячий бульйон — ще один фаворит серед похмільних супів. Він легкий, поживний, надає сил і може швидко підняти на ноги навіть при важкому похміллі.

Інгредієнти:

  • вода 1 л + 1/2 ст.
  • курка (стегно, грудка на кістці або стегенце) 500 г
  • цибуля зелена 30 г
  • петрушка кілька гілочок + для подачі
  • лавровий лист 1 шт.
  • борошно, краще житнє 50 г
  • яйце 1 шт.
  • масло вершкове 1 ст. Л.
  • сіль

Спосіб приготування:

  • курку покласти в каструлю, залити 1 л води і довести до кипіння. Зняти піну, посолити, додати лавровий лист і додати в пучок зелену цибулю і петрушку. Зменшити вогонь і варити 30 хвилин. Процідити бульйон і повернути на вогонь.
  • приготувати тісто для галушок. Довести до кипіння підсолену воду (½ст.) з вершковим маслом і додати борошно, помішуючи. Ретельно перемішати, зняти з вогню і остудити. Ввести в суміш яйце. 
  • зачерпувати тісто ложкою і опускати галушки в киплячий бульйон. Коли галушки спливуть, зняти суп з вогню. Посипати рубаною зеленню і подавати. Приємного апетиту!

Сочевичний суп зі шпинатом

Сочевиця багата рослинним білком, тому суп з неї виходить поживним і ситним. Крім того, бобова культура має здатність виводити токсини з організму — те, що потрібно при похміллі. А шпинат робить блюдо більш ніжним і дарує йому заряд вітамінів.  

Інгредієнти:

  • сочевиця зелена 100 г
  • овочевий бульйон або вода 1 л
  • шпинат 50 г
  • помідор 1 шт.
  • морква 1/2 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • лавровий лист 1 шт.
  • базилік сушений щіпка
  • перець чорний мелений, сіль за смаком
  • оливкова олія
  • вершкове масло 1 ч. Л.

Спосіб приготування:

  • воду або бульйон довести до кипіння. Сочевицю помити і варити 15-20 хвилин на повільному вогні. 
  • дрібно нарізати цибулю, моркву натерти на крупній тертці, помідор нарізати кубиками. 
  • обсмажити цибулю в оливковій олії на сильному вогні, додати моркву і помідори. Посолити і поперчити і готувати ще кілька хвилин.
  • додати шпинат, згасити пару хвилин. 
  • відправити обсмажені овочі в бульйон. Додати лавровий лист, сіль, перець і вершкове масло і варити на середньому вогні п’ять хвилин. При подачі посипати рубаною зеленню. Приємного апетиту!