Осінь — сезон яблук. Саме тому не можна упустити можливість приготувати безліч різноманітних страв з яблуками. У нашому сьогоднішньому огляді ми пропонуємо вам кілька рецептів випічки з чудовим поєднанням яблук і карамелі. Насолоджуйтесь!
Яблучний пиріг з карамеллю
Інгредієнти:
- листкове бездріжджове тісто 300 г
- яблука (кислі) 3-4 шт.
- цукор 100 г + 1 ст. Л.
- вершкове масло 1 ст. Л.
- кориця 10 г
- лимон 0,5 шт.
Спосіб приготування:
- очистіть яблука від шкірки і видаліть серцевинки.
- наріжте яблука часточками і збризніть їх соком лимона.
- додайте в яблука корицю і 1 ст. Л. Цукру, перемішайте.
- покладіть в сковороду 1 ст.л. Вершкового масла і 100 г цукру, поставте на сильний вогонь.
- помішуйте лопаткою, щоб цукор рівномірно змішувався з маслом, в результаті ви отримаєте карамель.
- викладіть яблука по колу в сковороду з карамеллю, продовжуйте гріти на вогні.
- продовжуйте готувати яблука в карамелі протягом 15 хвилин, не перемішуючи.
- у листковому тісті зробіть коло діаметром трохи більше, ніж сковорода, в якій готуються яблука.
- коло з тіста помістіть поверх яблук.
- краї тіста подоткніте по краях під яблука.
- зробіть виделкою проколи по поверхні тіста.
- сковороду помістіть в духовку, розігріту до 180 °c, і випікайте 30-35 хвилин.
- дістаньте пиріг з духовки, дайте йому охолонути 5-7 хвилин.
- знайдіть за формою підходяще блюдо і накрийте їм пиріг зверху, а потім швидко його переверніть, щоб яблука в карамелі виявилися нагорі.
- можете подавати з кулькою ванільного морозива або без нього.
Млинці з яблуками в карамелі
Інгредієнти:
- яйце 3 шт.
- молоко 600 мл
- вода 200 мл
- пшеничне борошно 12 ст. Л.
- цукор 2 ст. Л.
- сіль за смаком
- сода ½ ч. Л.
- олія нерафінована соняшникова 2 ст. Л.
Спосіб приготування:
- збийте яйця з цукром.
- поступово влийте до них молоко, продовжуючи збивати.
- додайте просіяне борошно і сіль, продовжуючи збивати, щоб тісто стало однорідним.
- розбавте соду в склянці з водою і поступово додайте в тісто, продовжуючи перемішувати.
- додайте в тісто соняшникову олію.
- розігрійте сковороду і змастіть її рослинним маслом.
- посмажте млинці.
- почистіть яблука, видаліть серцевинки, наріжте кубиками.
- перемішайте яблука з цукром і корицею, покладіть їх на розігріту сковороду.
- обсмажуйте, поки цукор не розтане.
- отриману начинку загорніть в млинці, як в конвертик.
- обсмажте з двох сторін, подавайте гарячими.
Булочки з яблуками і карамеллю
Інгредієнти:
- яблука 4 шт.
- борошно 5 ст.
- дріжджі 2 ч. Л.
- розпушувач 1 ч. Л.
- сода ½ ч. Л.
- вершкове масло 200 г
- вершки ½ ст.
- кориця 1 ч. Л.
- сіль щіпка
- цукор (коричневий) 2,5 ст.
- цукрова пудра 100 г
Спосіб приготування:
- змішайте молоко, рослинне масло, ½ склянки цукру і нагрійте суміш до теплого стану.
- змішайте дріжджі з теплим молоком.
- додайте в нього 4 склянки борошна і залиште тісто на годину.
- додайте в настояне тісто борошно, сіль, соду і розпушувач, замісіть тісто.
- яблука почистіть, видаліть серцевинки, наріжте кубиками.
- тушкуйте яблука на сковороді до стану м’якості.
- приберіть яблука і в цій же сковороді розтопіть 100 г вершкового масла і додайте чашку коричневого цукру.
- в отриману карамель додайте яблука і тушкуйте дві хвилини.
- помістіть трохи остигнула яблучну начинку на розкачане тісто.
- згорніть тісто з начинкою в рулет і поріжте на кілька частин.
- випікайте булочки в духовці при температурі 180 °c близько 20 хвилин.
- змішайте 100 г масла, чашку коричневого цукру, ½ склянки вершків, цукрову пудру і дрібку солі, збийте до кремового стану.
- полийте булочки вийшла глазур’ю і подавайте. Приємного апетиту!