Осінній настрій: 3 рецепти з яблуками і карамеллю

30

Осінь — сезон яблук. Саме тому не можна упустити можливість приготувати безліч різноманітних страв з яблуками. У нашому сьогоднішньому огляді ми пропонуємо вам кілька рецептів випічки з чудовим поєднанням яблук і карамелі. Насолоджуйтесь!

Яблучний пиріг з карамеллю

Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто 300 г
  • яблука (кислі) 3-4 шт.
  • цукор 100 г + 1 ст. Л.
  • вершкове масло 1 ст. Л.
  • кориця 10 г
  • лимон 0,5 шт.

Спосіб приготування:

  • очистіть яблука від шкірки і видаліть серцевинки.
  • наріжте яблука часточками і збризніть їх соком лимона.
  • додайте в яблука корицю і 1 ст. Л. Цукру, перемішайте.
  • покладіть в сковороду 1 ст.л. Вершкового масла і 100 г цукру, поставте на сильний вогонь.
  • помішуйте лопаткою, щоб цукор рівномірно змішувався з маслом, в результаті ви отримаєте карамель.
  • викладіть яблука по колу в сковороду з карамеллю, продовжуйте гріти на вогні.
  • продовжуйте готувати яблука в карамелі протягом 15 хвилин, не перемішуючи.
  • у листковому тісті зробіть коло діаметром трохи більше, ніж сковорода, в якій готуються яблука.
  • коло з тіста помістіть поверх яблук.
  • краї тіста подоткніте по краях під яблука.
  • зробіть виделкою проколи по поверхні тіста.
  • сковороду помістіть в духовку, розігріту до 180 °c, і випікайте 30-35 хвилин.
  • дістаньте пиріг з духовки, дайте йому охолонути 5-7 хвилин.
  • знайдіть за формою підходяще блюдо і накрийте їм пиріг зверху, а потім швидко його переверніть, щоб яблука в карамелі виявилися нагорі.
  • можете подавати з кулькою ванільного морозива або без нього.

Млинці з яблуками в карамелі

Інгредієнти:

  • яйце 3 шт.
  • молоко 600 мл
  • вода 200 мл
  • пшеничне борошно 12 ст. Л.
  • цукор 2 ст. Л.
  • сіль за смаком
  • сода ½ ч. Л.
  • олія нерафінована соняшникова 2 ст. Л.

Спосіб приготування:

  • збийте яйця з цукром.
  • поступово влийте до них молоко, продовжуючи збивати.
  • додайте просіяне борошно і сіль, продовжуючи збивати, щоб тісто стало однорідним.
  • розбавте соду в склянці з водою і поступово додайте в тісто, продовжуючи перемішувати.
  • додайте в тісто соняшникову олію.
  • розігрійте сковороду і змастіть її рослинним маслом.
  • посмажте млинці.
  • почистіть яблука, видаліть серцевинки, наріжте кубиками.
  • перемішайте яблука з цукром і корицею, покладіть їх на розігріту сковороду.
  • обсмажуйте, поки цукор не розтане.
  • отриману начинку загорніть в млинці, як в конвертик.
  • обсмажте з двох сторін, подавайте гарячими.

Булочки з яблуками і карамеллю

Інгредієнти:

  • яблука 4 шт.
  • борошно 5 ст.
  • дріжджі 2 ч. Л.
  • розпушувач 1 ч. Л.
  • сода ½ ч. Л.
  • вершкове масло 200 г
  • вершки ½ ст.
  • кориця 1 ч. Л.
  • сіль щіпка
  • цукор (коричневий) 2,5 ст.
  • цукрова пудра 100 г

Спосіб приготування:

  • змішайте молоко, рослинне масло, ½ склянки цукру і нагрійте суміш до теплого стану.
  • змішайте дріжджі з теплим молоком.
  • додайте в нього 4 склянки борошна і залиште тісто на годину.
  • додайте в настояне тісто борошно, сіль, соду і розпушувач, замісіть тісто.
  • яблука почистіть, видаліть серцевинки, наріжте кубиками.
  • тушкуйте яблука на сковороді до стану м’якості.
  • приберіть яблука і в цій же сковороді розтопіть 100 г вершкового масла і додайте чашку коричневого цукру.
  • в отриману карамель додайте яблука і тушкуйте дві хвилини.
  • помістіть трохи остигнула яблучну начинку на розкачане тісто.
  • згорніть тісто з начинкою в рулет і поріжте на кілька частин.
  • випікайте булочки в духовці при температурі 180 °c близько 20 хвилин.
  • змішайте 100 г масла, чашку коричневого цукру, ½ склянки вершків, цукрову пудру і дрібку солі, збийте до кремового стану.
  • полийте булочки вийшла глазур’ю і подавайте. Приємного апетиту!