Від овочів до круп: як зберігати різні продукти на кухні

24

Організувати грамотне зберігання на кухні — це завдання не з легких. Кількість шафок, поличок і баночок обмежена, а продуктів на кухні досить багато. Деяка частина з них зберігається тривалий час, тому купувати їх можна заздалегідь і у великих кількостях.

Залишається лише вирішити, як грамотно їх укомплектувати в межах середньостатистичної кухні. Є певні секрети, які допоможуть зручно розкласти продукти по шафах, холодильниках і поличках.

Ділимося порадами щодо грамотного зберігання на кухні самих різних продуктів. Тепер овочі, крупи, фрукти, сипучі продукти знайдуть своє законне і дуже зручне місце!

Овочі та фрукти

В основному всі фрукти цілком успішно і благополучно зберігаються в холодильнику. Розташуйте їх у висувних ящиках, попередньо застеливши їх паперовими рушниками. Вони будуть вбирати зайву вологу і перешкодять процесам гниття. Виняток становлять лише банани, лимони і лайми, які потрібно зберігати в темному прохолодному місці.

Овочі менш вибагливі в питаннях зберігання. Коренеплоди, як правило, не вимагають низьких температур і можуть зберігатися в темних ящиках. Застеліть їх дно паперовими рушниками. Їх можна оперативно міняти, підтримуючи чистоту. М’які овочі краще зберігати в холодильнику за тим же принципом, що і фрукти.

Зелень досить вибаглива і не зберігається довго. Щоб збільшити цей термін вимийте зелень, гарненько висушіть на паперових рушниках, порубати і помістіть в герметичний поліетиленовий пакет, застелений все тими ж паперовими рушниками. Тільки потім відправляйте зелень в холодильник. 

Крупи

Крупи відрізняються довгим терміном зберігання. Саме тому їх можна закуповувати заздалегідь у великих кількостях, щоб в один прекрасний вечір не виявити відсутність продуктів для вечері. Крупи слід зберігати в темному місці, яке надійно захищене від вологи.

Шукайте варіанти внутрішнього зберігання круп в кухонних шафках. Ви можете купити спеціальні скляні ємності для зберігання в єдиному стилі. Вони герметичні і зручні у використанні.

Сипучі продукти

Чай, кава, цукор, борошно та інші сипучі продукти можна зберігати за тим же принципом, що крупи і пасту. Єдина вимога: намагайтеся зберігати їх в темному сухому місці. Волога і сонячне світло негативним чином впливають на термін їх зберігання і властивості.

Ідеальним варіантом стануть скляні баночки і ємності. Продукти, якими ви користуєтеся частіше, ніж іншими, слід для зручності поставити в передньому ряду. 

Хліб і випічка

Хліб і випічку радимо зберігати в спеціальному кошику. Застеліть її дно паперовими рушниками і оберніть продукти, щоб крихти не сипалися, а хлібобулочні вироби не пересушують.

Якщо хліб або мафіни все ж злегка зачерствіли, то ви з легкістю можете повернути їм колишню м’якість. Оберніть їх вологими паперовими рушниками і відправте в мікрохвильовку на пару хвилин при максимальній потужності. Майте на увазі: такий прийом спрацьовує лише один раз. 

М’ясо, птиця і риба

Тут все досить просто. В основному м’ясо, птиця і риба зберігаються в морозильній камері. Це найпростіший спосіб зберегти їх в їстівному вигляді протягом тривалого часу.

Не забудьте обробити тушки, перш ніж прибрати їх в холодильник. Ви зможете розморозити рівно стільки продукту, скільки вам буде потрібно. Повторному заморожуванню м’ясо, птиця і риба не підлягають, адже при перепаді температур бактерії розмножуються в них ще активніше.

Якщо ви не збираєтеся заморожувати м’ясо, то упакуйте його в два пакети і зберігайте на самій нижній полиці холодильника, застеливши її паперовими рушниками в кілька шарів.