П’ять вишуканих рецептів від джеймі олівера

37

Ми не втомлюємося визнаватися джеймі оліверу у великій і щирій любові. Це цілком логічно, адже британець перетворив домашню кухню в місце, де відбуваються справжні гастрономічні чудеса. 

За рецептами британського шеф-кухаря може навчитися готувати кожен. Ще ніколи вишукана, але при цьому проста і смачна кухня не була так доступна і зрозуміла. 

У новому огляді зібрали 5 кращих рецептів джеймі олівера, які обов’язково варто приготувати. Побалуйте себе і домашніх смачною і корисною їжею від британського шефа!

Спагетті з куркою міланезе

Ідеальна вечеря — це спагетті з куркою міланезе за рецептом джеймі олівера. Ця страва прикрасить п’ятничну вечерю в компанії близьких друзів. Доповніть спагетті келихом червоного або білого вина. 

Інгредієнти:

  • часник 2 зубчики
  • базилік 1/2 пучка
  • оливкова олія за смаком
  • томати черрі 400 г
  • курячі грудки 300 г
  • пшеничне борошно 100 г
  • яйця 2 шт.
  • панірувальні сухарі 100 г
  • тертий сир 30 г
  • спагетті 150 г

Спосіб приготування:

  1. очистіть і дрібно наріжте часник. 
  2. листя базиліка дрібно порубати. 
  3. нагрійте масло в середній каструлі на середньому вогні. Додайте часник і базилік. Готуйте 2 хвилини. 
  4. додайте томати черрі і 1/2 склянки води. Тушкуйте 30 хвилин, поки вода не випарується. 
  5. курячі грудки відбийте. 
  6. змішайте яйця, панірувальні сухарі і тертий сир. 
  7. обваляйте курячі грудки в вийшла суміші.
  8. нагрійте масло у великій сковороді на середньому вогні і обсмажте курку протягом 3-4 хвилин з кожного боку.
  9. відваріть спагетті, дотримуючись інструкції на упаковці. Злийте воду і змішайте з томатами. 
  10. подавайте пасту разом з куркою. 

Суп з батату, кокосового молока і кардамону

Іноді так хочеться побалувати себе чимось особливо вишуканим. Суп з батату, кокосового молока і кардамону стане відмінним варіантом. Його неповторний смак ви запам’ятаєте надовго. 

Інгредієнти:

  • кардамон 3 шт.
  • ріпчаста цибуля 1 шт.
  • батат 600 г
  • імбир 4 см
  • часник 2 зубчики
  • арахісове масло 2 ст. Л. + 1 ст. Л.
  • кокосове молоко 400 мл
  • овочевий бульйон 800 мл
  • лимон 1 шт.
  • насіння коріандру 1 ч. Л.
  • сушений перець чилі щіпка
  • консервований перець 2 шт.
  • шпинат 100 г

Спосіб приготування:

  1. вийміть насіння кардамону і потовчіть їх в порошок. 
  2. очистіть і наріжте цибулю і солодку картоплю.
  3. очистіть і дрібно натріть імбир. 
  4. очистіть і подрібніть часник. 
  5. нагрійте масло у великій каструлі на слабкому вогні. Додайте цибулю і невелику щіпку морської солі. Готуйте протягом 10 хвилин, часто помішуючи.
  6. додайте батат, імбир, часник і подрібнене насіння кардамону. Готуйте 2 хвилини. 
  7. влийте кокосове молоко. Варіть на повільному вогні 1-2 хвилини. Накрийте кришкою і залиште кипіти на 15 хвилин. 
  8. збийте суп за допомогою блендера до однорідної консистенції. Приправте за смаком. 
  9. нагрійте масло на сковороді. Додайте насіння коріандру і щіпку перцю чилі. Готуйте 1 хвилину. 
  10. дрібно наріжте перець і порубати шпинат. Надішліть в сковороду. Готуйте, поки шпинат не зменшиться в об’ємі. 
  11. розлийте суп по мисках і прикрасьте перцем чилі і шпинатом. 

Брускетта з томатами і базиліком

Джеймі олівер обожнює прості, але при цьому вишукані закуски. Ми поділяємо його любов і охоче готуємо брускетти за його рецептами. Розповідаємо, як приготувати італійський міні-сендвіч з томатами і базиліком. 

Інгредієнти:

  • томати 1 чашка
  • базилік 1 пучок
  • морська сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • оливкова олія за смаком
  • винний оцет за смаком
  • часник 1 зубчик
  • хліб 4 скибочки

Спосіб приготування:

  1. хліб наріжте на середні скибочки і підсушіть з обох сторін на гарячій сковороді. 
  2. потім натріть кожну скибочку зубчиком часнику і злегка збризніть оливковою олією. Присипте сіллю і перцем. 
  3. томати наріжте на невеликі шматочки. Змішайте з рубаним базиліком. Посоліть, поперчіть. Додайте трохи оливкової олії і винного оцту. 
  4. викладіть томати на хліб і подавайте до столу. 

Мафіни з кіноа з капустою кале

Маффіни можуть бути не тільки солодкими. У колекції британського шеф-кухаря є рецепти на будь-який смак. Наприклад, смачні мафіни з кіноа з капустою кале. Вони ще й дуже корисні. Відмінний варіант сніданку або перекусу протягом дня. 

Інгредієнти:

  • оливкова олія за смаком
  • цибуля шалот 1/2 шт.
  • часник 1 зубчик
  • капуста кале 50 г
  • яйця 4 шт.
  • кіноа 200 г
  • мигдаль 100 г
  • фета 85 г
  • авокадо 1 шт.
  • зелена цибуля 1 пучок

Спосіб приготування:

  1. кіноа відваріть до готовності і остудіть. 
  2. розігрійте духовку до 180 градусів. 
  3. застеліть формочки для запікання пергаментом. Збризніть невеликою кількістю масла. 
  4. очистіть і дрібно наріжте цибулю-шалот. 
  5. очистіть і подрібніть часник.
  6. порубати капусту кале. 
  7. збийте яйця у великій мисці. Додайте цибулю-шалот, часник, капусту кале, кіноа і рубаний мигдаль. Зверху покришите фету.
  8. добре перемішайте. 
  9. розлийте тісто по формах і відправте в духовку на 20-25 хвилин. 
  10. м’якоть авокадо розімніть виделкою. Змішайте з рубаним зеленою цибулею і перцем. 
  11. подавайте мафіни до столу, прикрасивши їх сумішшю з авокадо. 

Млинці

Млинці від джеймі олівера вийдуть надзвичайно ніжними і смачними. Беріть рецепт на замітку, щоб в найближчий вихідний побалувати своїх близьких класним сніданком. 

Інгредієнти:

  • яйця 3 шт.
  • борошно 125 г
  • молоко 250 мл
  • вершкове масло за смаком
  • ягоди для прикраси
  • мед для прикраси
  • морська сіль щіпка

Спосіб приготування:

  1. розбийте яйця в чашу блендера. 
  2. додайте борошно, молоко і щіпку морської солі. Збивши. 
  3. перелийте суміш в миску і залиште на 15 хвилин. 
  4. розтопіть масло у великій сковорідці з антипригарним покриттям на середньому вогні. Потім нахиліть каструлю, щоб масло покрило поверхню.
  5. влийте трохи тіста і розподіліть його по сковороді. Обсмажуйте млинці з обох сторін по 1-2 хвилини. 
  6. потім переверніть і готуйте млинець ще 1 хвилину до рум’яного кольору. 
  7. подавайте до столу з ягодами і медом.