Ми не втомлюємося визнаватися джеймі оліверу у великій і щирій любові. Це цілком логічно, адже британець перетворив домашню кухню в місце, де відбуваються справжні гастрономічні чудеса.
За рецептами британського шеф-кухаря може навчитися готувати кожен. Ще ніколи вишукана, але при цьому проста і смачна кухня не була так доступна і зрозуміла.
У новому огляді зібрали 5 кращих рецептів джеймі олівера, які обов’язково варто приготувати. Побалуйте себе і домашніх смачною і корисною їжею від британського шефа!
Спагетті з куркою міланезе
Ідеальна вечеря — це спагетті з куркою міланезе за рецептом джеймі олівера. Ця страва прикрасить п’ятничну вечерю в компанії близьких друзів. Доповніть спагетті келихом червоного або білого вина.
Інгредієнти:
- часник 2 зубчики
- базилік 1/2 пучка
- оливкова олія за смаком
- томати черрі 400 г
- курячі грудки 300 г
- пшеничне борошно 100 г
- яйця 2 шт.
- панірувальні сухарі 100 г
- тертий сир 30 г
- спагетті 150 г
Спосіб приготування:
- очистіть і дрібно наріжте часник.
- листя базиліка дрібно порубати.
- нагрійте масло в середній каструлі на середньому вогні. Додайте часник і базилік. Готуйте 2 хвилини.
- додайте томати черрі і 1/2 склянки води. Тушкуйте 30 хвилин, поки вода не випарується.
- курячі грудки відбийте.
- змішайте яйця, панірувальні сухарі і тертий сир.
- обваляйте курячі грудки в вийшла суміші.
- нагрійте масло у великій сковороді на середньому вогні і обсмажте курку протягом 3-4 хвилин з кожного боку.
- відваріть спагетті, дотримуючись інструкції на упаковці. Злийте воду і змішайте з томатами.
- подавайте пасту разом з куркою.
Суп з батату, кокосового молока і кардамону
Іноді так хочеться побалувати себе чимось особливо вишуканим. Суп з батату, кокосового молока і кардамону стане відмінним варіантом. Його неповторний смак ви запам’ятаєте надовго.
Інгредієнти:
- кардамон 3 шт.
- ріпчаста цибуля 1 шт.
- батат 600 г
- імбир 4 см
- часник 2 зубчики
- арахісове масло 2 ст. Л. + 1 ст. Л.
- кокосове молоко 400 мл
- овочевий бульйон 800 мл
- лимон 1 шт.
- насіння коріандру 1 ч. Л.
- сушений перець чилі щіпка
- консервований перець 2 шт.
- шпинат 100 г
Спосіб приготування:
- вийміть насіння кардамону і потовчіть їх в порошок.
- очистіть і наріжте цибулю і солодку картоплю.
- очистіть і дрібно натріть імбир.
- очистіть і подрібніть часник.
- нагрійте масло у великій каструлі на слабкому вогні. Додайте цибулю і невелику щіпку морської солі. Готуйте протягом 10 хвилин, часто помішуючи.
- додайте батат, імбир, часник і подрібнене насіння кардамону. Готуйте 2 хвилини.
- влийте кокосове молоко. Варіть на повільному вогні 1-2 хвилини. Накрийте кришкою і залиште кипіти на 15 хвилин.
- збийте суп за допомогою блендера до однорідної консистенції. Приправте за смаком.
- нагрійте масло на сковороді. Додайте насіння коріандру і щіпку перцю чилі. Готуйте 1 хвилину.
- дрібно наріжте перець і порубати шпинат. Надішліть в сковороду. Готуйте, поки шпинат не зменшиться в об’ємі.
- розлийте суп по мисках і прикрасьте перцем чилі і шпинатом.
Брускетта з томатами і базиліком
Джеймі олівер обожнює прості, але при цьому вишукані закуски. Ми поділяємо його любов і охоче готуємо брускетти за його рецептами. Розповідаємо, як приготувати італійський міні-сендвіч з томатами і базиліком.
Інгредієнти:
- томати 1 чашка
- базилік 1 пучок
- морська сіль за смаком
- чорний мелений перець за смаком
- оливкова олія за смаком
- винний оцет за смаком
- часник 1 зубчик
- хліб 4 скибочки
Спосіб приготування:
- хліб наріжте на середні скибочки і підсушіть з обох сторін на гарячій сковороді.
- потім натріть кожну скибочку зубчиком часнику і злегка збризніть оливковою олією. Присипте сіллю і перцем.
- томати наріжте на невеликі шматочки. Змішайте з рубаним базиліком. Посоліть, поперчіть. Додайте трохи оливкової олії і винного оцту.
- викладіть томати на хліб і подавайте до столу.
Мафіни з кіноа з капустою кале
Маффіни можуть бути не тільки солодкими. У колекції британського шеф-кухаря є рецепти на будь-який смак. Наприклад, смачні мафіни з кіноа з капустою кале. Вони ще й дуже корисні. Відмінний варіант сніданку або перекусу протягом дня.
Інгредієнти:
- оливкова олія за смаком
- цибуля шалот 1/2 шт.
- часник 1 зубчик
- капуста кале 50 г
- яйця 4 шт.
- кіноа 200 г
- мигдаль 100 г
- фета 85 г
- авокадо 1 шт.
- зелена цибуля 1 пучок
Спосіб приготування:
- кіноа відваріть до готовності і остудіть.
- розігрійте духовку до 180 градусів.
- застеліть формочки для запікання пергаментом. Збризніть невеликою кількістю масла.
- очистіть і дрібно наріжте цибулю-шалот.
- очистіть і подрібніть часник.
- порубати капусту кале.
- збийте яйця у великій мисці. Додайте цибулю-шалот, часник, капусту кале, кіноа і рубаний мигдаль. Зверху покришите фету.
- добре перемішайте.
- розлийте тісто по формах і відправте в духовку на 20-25 хвилин.
- м’якоть авокадо розімніть виделкою. Змішайте з рубаним зеленою цибулею і перцем.
- подавайте мафіни до столу, прикрасивши їх сумішшю з авокадо.
Млинці
Млинці від джеймі олівера вийдуть надзвичайно ніжними і смачними. Беріть рецепт на замітку, щоб в найближчий вихідний побалувати своїх близьких класним сніданком.
Інгредієнти:
- яйця 3 шт.
- борошно 125 г
- молоко 250 мл
- вершкове масло за смаком
- ягоди для прикраси
- мед для прикраси
- морська сіль щіпка
Спосіб приготування:
- розбийте яйця в чашу блендера.
- додайте борошно, молоко і щіпку морської солі. Збивши.
- перелийте суміш в миску і залиште на 15 хвилин.
- розтопіть масло у великій сковорідці з антипригарним покриттям на середньому вогні. Потім нахиліть каструлю, щоб масло покрило поверхню.
- влийте трохи тіста і розподіліть його по сковороді. Обсмажуйте млинці з обох сторін по 1-2 хвилини.
- потім переверніть і готуйте млинець ще 1 хвилину до рум’яного кольору.
- подавайте до столу з ягодами і медом.